reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Łowcy promocji"

Ja tez bym sobie odpuscila kaftaniki. Alex przeganial cale niemowlectwo w bodziakach i pajacach. Wogole pajace to dla mnie najbardziej rewelacyjny prodkukt. Wogole w nic innego go nie ubieralam jak byl taki malutki. Wygodne, poreczne, szybko sie zaklada, nie faldzi, nie podwija. Najgorsze co moze byc to rzeczy wiazane z tylu...tragedia jakas. Tutaj chyba kaftanikow wogole nie ma. Spiochy tez trudno dostac. Czasem widzialam jakies w setach z bodziakiem, ale to moze z raz mi sie zdarzylo. :tak:

reklama
A czy nie mialyscie problemu z zakładaniem przez glowke?? Czytalam i nasłuchałam sie siostry aby wlasnie unikac wszystkiego co wkładane musi byc przez główkę w szczególności u niemowlaka. I teraz nie wiem kurcze mama chce mi przywiezc pare kaftanikow, moze dla spokojnosci (jej samej;) ) dziekuje za pomoc :)

Zadnego problemu nie mialam...leciutko glowke sie unosi i juz. Pozatym pajace nie sa wkladanie przez glowe. Za to cos co mialabym mu na plecach wiazac to dopiero sobie wyobraz jak to zrobic! Przewracac dziecko na brzuch? To musi byc na maxa upierdliwe tymbardziej, ze takie malenstwo jest jak taka ciastolinka, zupelnie nieporadne. W rekach sie, ze tak powiem gnie ;-)

Kinia - dziewczeta maja racje - odpusc sobie kaftaniki - najwygodniejsze sa pajace i bodziaki :D, no chyba ze nie chcesz zrobic mamie przykrosci to niech przywiezie z jeden :) i nie kupuj za duzo na ten najmniejszy rozmiar bo dzieci szybko rosna, albo jak bylo w moim przypadku od razu po przyjscu ze szpitala okazalo sie ze Olka z polowy ciuchow wyrosla :D

kinia- ja tez nie moglam tu spotkac nigdzie kaftanikow, ale rzeczywiscie sa po prostu zbedne:tak:, w zupelnosci starcza bodziaki i pajace- tak jak dziewczyny pisaly wczesniej, jesli mama ma Ci przywiezc dla malucha to moze niech to beda inne rzeczy,np kosmetyki, albo jakies leki, albo spirytus do przemywania pepuszka- u nas gaziki nasaczone nie zdaly egzaminu:no:

Dzieki dziewczyny za pomoc :-) Wlasnie ubranka kupilam pare newborn i troche te 0-3 i powiem , ze jest straszna roznica !! Tak sie zastanawiam czy ten moj maly babelek wejdzie w te mniejsze , a gdzie jeszcze pielucha ;-) To mamie co najwyżej powiem aby przywiozla mi tylko po 2 szt , a wlasnie moze kosmetykow wiecej . Wyczytalam tutaj , ze wasze szkraby mialy uczulenie na Jonshona a ja nie widze nic innego chyba ze zle szukalam. :eek: Pozdrawiam Was serdecznie

kinia- tu oprocz Nivea ktora znalazlam w Dunsie, nic innego chyba nie ma dla maluchow, ja zamawialam w Pl- siostra i mama mi przywozily, mydelka, oliwke i do smarowania pupci, chociaz tu kupilam bepanten i tez jest ok, sudocrem strasznie wysusza:-(,wiem ze dziewczyny tez uzywaja wazeliny i tez podobno dobra, ja jeszcze dodam od siebie ze sol fizjologiczna na pewno Ci sie przyda:tak:

ja widziałam jeszcze w aptece w limerick kosmetyki ziaja
Fiona a wózki z gondolą widziałam chyba w babyworldzie- niedaleko bus station.tam w ogóle mają fajny wybór wózków jeśli chodzi o rodzaje i kolory.i na pewno wózki quinny mają gondole

reklama
Jejku jak tak sobie mysle to tyle rzeczy przede mną :-) Mam jeszcze 2 miesiace ale i tak wiem, ze to minie szybko.
Fiona- ja z wozkiem czekam do swiatecznej wyprzedazy bo prawie na kazdym wozku mozna zaoszczedzic po 200e , u nas w paru sklepach juz mi wymienili ceny z dyskontem i nawet moge wczesniej zamowic . Ale tez nie wiem jaki wybiore bo sama mam metlik w glowie;-)

Do góry