reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Łowcy promocji"

Kinia - mojej szwagierce w austrii kazali ubierac body przez nozki (próbowałam i nie jest tak zle tylko ja juz mialam wprawe w ubieraniu )ale musisz spróbować jak Ci bedzie najwygodniej :tak:
Co do kosmetykow to ja uzywalam Oilatum ,co prawda nie jest najtańszy ale bardzo dobry zwlaszcza gdy dziecko ma alergie a moi chlopcy niestety maja :confused2: ale zamiast oliwki uzywam oliwy z oliwek i skora malenstwa jest super i naprawde polecam:tak:

reklama
Moim zdaniem to tak naprawde nic z Pl nie trzeba przywozic...przeciez tu wszystko jest. Tutaj tez sa dzieci..i rodzice funcjonuja, a dzieci sa ok:-)
Kosmetyki- Oilatum
kremy do pupy- wazelina, sudocream, a i bepanthen tu jest i to tanszy niz w PL!
Ubran tez sie nie opyla bo tez drozej w POlsce.
Ja do pepka tylko zwykla wode uzywalam i odpadl w 7 dobie. :-)

ja wlasnie tez mysle jak misia,przeciez nasze dzieciatka nie sa jedyne w Irl,a tu generalnie wszystko mozna dostac.Wiadomo ze nie dokladnie to samo,ale jakies odpowiedniki itp.Ubraniami mama mnie zasypala,sama dokupilam tylko body i spiochy bo najwygodniejsze-nie jestem zwolenniczka sciskania brzuszka gumkami od spodni bez potrzeby.Takie ciuchy sa jedynie na wyjscie,na co dzien stawiamy na wygode:tak::-) Z pielegnacja malej - najpierw robie tak jak radzily mi tutejsze pielegniarki i polozne,gdy to nie dziala,dopiero szukam dalej.U nas kikutek pepowinowy odpadl chyba 4go dnia,po uzywaniu jedynie przegotowanej wody i to tylko gdy trzeba-gdy jest 'mokry' wokol.
Wiem ze mamine sposoby sa sprawdzone itp.ale swiat idzie do przodu,dzieci sa inne niz my kiedys;poza tym wq... mnie jakies przesady,typu zauroczone dziecko itp. Mame rzadko o cos pytam,bez urazy,ale generalnie nie potrafi mi pomoc.Jednym zdaniem,nie ma co sie wkrecac na taszczenie wszystkiego z polandu bo to bez sensu:tak:

Hejka ja wiem , ze sa tutaj rzeczy dla dzieciaczkow nawet fajniejsze od tych w Polsce. Moja siostra ma dwie coreczki i z jej opowiadan na temat wlasnie wkladanych body i innego typu bluzeczek przez glowke zaczelam i szukac tutaj. Z pewnoscia kazda z mam dochodzi do wprawy po pewnym czasie, wiec ja tez tak sobie mysle i mam nadzieje, ze i moje dziecko bedzie mialo cierpliwosc dla mnie :) Kazda mloda mama panikuje na samym poczatku w szczegolnosci ze jest zdana na siebie sama :laugh2:
pozdrawiam serdecznie

Witajcie, zgadzam się z przedmówczyniami w całej rozciągłości:-) U nas w Polsce, wydaje mi się, trochę za bardzo mamy się straszy i wkłada do głowy jakieś przestarzałe metody opieki nad dzieckiem.Młode mamy boją się zaufać swojej intuicji a ta często jest naprawdę niezawodna. Ubranka tutaj są naprawdę fajne i duuużo tańsze niż w Polsce, body jest super rozwiązaniem/sama męczyłam się z kaftanikami przy pierwszym dziecku,nawet nie wiem sama dlaczego nic mądrzejszego nie wymyśliłam/. Byłam po prostu przewrażliwiona i nie ufałam sobie,teraz inaczej myślę i wiem, że na pewno dziecku krzywda się nie stanie :-)Co do kosmetyków to im mniej tym lepiej,natura jest mądra...a same możemy więcej szkody narobić, np. pozatykać pory w skórze takiego maluszka jak go będziemy wiecznie nacierać, natłuszczać i testować wszystkie kosmetyki. Jeśli któraś mama jednak uważa,że lepiej bedzie sie czuła jak jakiś kaftanik znajdzie się w wyprawce dla maluszka to ja widziałam takie w Mother Care/2 szt za niecałe 5 euro/
A wszystkim mamom,które mają dylemat z wózkiem dla swoich pociech to ja mogę z czystym sumieniem polecić wózek Tako Jumper X.Do tego zamawiałam z Polski u producenta i wyszło naprawdę dużo taniej niż jakbym tu kupowała,poza tym ten model akurat bardzo mi się spodobał. Własnie dzisiaj dostałam przesyłkę,wszystko super zapakowane/gondola,spacerówka,fotelik,stelaż i mnóstwo innych przydatnych rzeczy/ POLECAM

Mapas 30- napisz jak zamawialas ten wozeczek ? Ja widzialam go w sklepie Olivier ale za calosc powiedzieli ok 430e wiec porownujac z polskimi cenami to duuuza roznica ! mnie tak samo spodobal sie ten model :)

Mapas 30-I nie bylo zadnych problemow z przeslaniem za granice ??? To super bo ja wlasnie zastanawialam sie kupic na allegro i wyslac tutaj jakims kurierem . Czy wszystko przyslali w jednym kawalku :-)?nic sie nie urwalo ,potargalo??

Kinia- wszystko jest w jak najlepszym porządku z przesyłką.Wszystko zapakowane jest w wieeelki karton,każda część oddzielnie zapakowana w folię. Pani mnie zapewniła, że oni szczegolnie dokładnie sprawdzają towar wysyłany za granicę, żeby nie było problemów. Wózeczek juz jest po wstepnych przymierzeniach,wszystko solidnie było zapakowane,niczego nie brakuje,wszystko pasuje...ja jestem bardzo zadowolona. Kontakt z firmą super. Napisałam maila to tej kobiety co Ci podałam adres,jaki model wybrałam i wszystkie szczegóły,zrobiłam przelew i za kilka dni wózek był juz u mnie w domu.:-)

reklama
Do góry