reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Dopóki nie byłam na tym pierwszym prenatalnym USG, to miałam masę pomysłów na imiona, teraz mam w głowie totalną ambę.
Poczekam chyba aż na kolejnych USG się wyklaruje płeć, nie chcę na razie też rozmawiać o imionach z mężem, bo jeszcze chlapnę coś co mu się spodoba, a potem mi się odmieni😉

reklama
U mnie, jeżeli chodzi o chłopca, to roboczo nazwałam go Janek i nawet mojemu mężowi się spodobało. No ale będzie dziewuszka. Zawsze marzyłam o Romie albo Ricie. Podoba mi się też Ida, Gaja, Zoja. Chciałabym, żeby imię było krótkie i konkretne. Czy jednak uda mi się przekonać męża? Do tej pory na myśl o małej Romce tylko przewraca oczami 😆

U mnie na stanie Laura :) kolejna dziewczyna to chyba będzie Kornelka, a chłopak to Szymon, Kacper, ale to zobaczymy co jeszcze mężu powie bo wymyślił jakąś Bognę 🙈

Mi się bardzo podoba Nikodem ❤️ a dla dziewczynki Zuzia ;) ale w sumie sama nie wiem już 🙈
Też mi się Nikodem podoba, ale u nas teraz jak się wyjdzie na plac zabaw to co drugi chłopiec to Nikodem🤦 Myślę moze Krystian, Bartek albo Hubert. Sama nie wiem. Beniamin i Brunon też mi się podobają. Mam taki pomysł, żeby może spisać na kartce imiona, które mi się podobają i to samo niech zrobi mąż i córka🤣 może akurat jakieś imię powtórzy się u całej trójki.🤣😁

U Nas tez trwa debata imion i mamy 5 osób które zabierają głos 😅 maluchy chciałyby Ania, starszak sam nie wie ale nie to co ja proponuje 😂 mąż dla dziewczynki Maja, a z mojej listy nic mu się nie podoba zaproponowałam Aniele, Liwie i Jaśmine. Na prenatalnych lekarz mówił ze dziewczynka wiec na ta chwile głównie rozmawiamy o dziewczęcych imionach, a z chłopięcych podobają mi się Witold, Stanisław i to na tyle. W domu mam Olka, Leona i Hanię :)

Zrobiłam dziś badania krwi przed poniedziałkową wizytą i TSH podskoczyło mi do ponad 5 🥴 czeka mnie zwiększenie dawki Euthyroxu

Ja już po prenatalnych - dzidzia 2 dni większa niż termin OM - 7,14cm! Nie wiadomo jeszcze kto tam mieszka, bo się za bardzo ruszał 😂 ale najważniejsze, że zdrowy dzidziuś🥰 wyniki testu pappa z krwi też ryzyka wszystkie bardzo niskie prawie żadne, więc wielkie uffff❤️ za to wpadłam z TSH w nadczynność 0,7, więc pewnie mnie czeka zmniejszenie Eurhyroxu 😜

Załączniki

• IMG_3354.jpeg
    IMG_3354.jpeg
    1 022,5 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Do góry