reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Ja dzisiaj poszłam też zbadać sobie krew przed wizytą w piątek i o matko, babka mi się nie wbiła wcale w żyłę, jaki to był ból 🙈 aż mi się czarno przed oczami zrobiło i na pewno już nie skorzystam z usług tej przychodni 😅
Chciałabym żeby już był piątek, ale już wiem, że znowu będzie mnie czekać bezsenna noc ze stresu 🥺

reklama
Znowu mi ta glukoza wyszła za wysoka 97 🙄

Wiecie czemu tak jest że jak mierze o 6.30 to mam np 87 a na badaniu krwi w lab na czczo o 8.30 97 ?

Masakra juz mi rece opadają

Ja dzisiaj poszłam też zbadać sobie krew przed wizytą w piątek i o matko, babka mi się nie wbiła wcale w żyłę, jaki to był ból 🙈 aż mi się czarno przed oczami zrobiło i na pewno już nie skorzystam z usług tej przychodni 😅
Chciałabym żeby już był piątek, ale już wiem, że znowu będzie mnie czekać bezsenna noc ze stresu 🥺

Doskonale Cię rozumiem, ja również mam w piątek wizytę po bardzo długim czasie i boję się czy wszystko ok i serduszko nadal bije 🥺

Wiecie czemu tak jest że jak mierze o 6.30 to mam np 87 a na badaniu krwi w lab na czczo o 8.30 97 ?

A to nie jest tak, że glukoza może być do 100i jest ok?😅 takie mam wskaźniki przy wyniku glukozy 🙈

Hej, ja dzisiaj miałam wizytę.
Dalej nie mogę wyleczyć pęcherza, rodzinny w tamtym tyg przepisał mi antybiotyk na jeden raz, ale nie pomógł.
W poniedziałek zrobiłam badanie ogólne i posiew, dziś miałam wyniki, to zabrałam i mam już dobrany antybiotyk.
Mały człowiek ma ok 3,5 cm, widziałam jak macha rączkami, nóżkami i tak się wzruszyłam.🥺
Ja przez weekend byłam taka nerwowa, płaczliwa i akurat padło na mojego męża, ze mu się obrywało, ale jest dzielny, spokojny i wyrozumiały na szczęście.
Dolegliwości jakie miałam takie mam. Prenatalne 25.04, to mąż w końcu będzie mógł ze mną pójść, bo nie może się już doczekać.😅
Co do brzucha, to ja w poprzednich dwóch miałam mały brzuszek i dopiero zaczął być widoczny ok 8 msc, a ciekawe jak teraz będzie.
Macie jakieś przeczucia co do płci? Ja zaczęłam mieć, ze to syn.
Jeszcze pokaże Wam mojego maluszka. 🥰

Załączniki

• IMG_1472.jpeg
    IMG_1472.jpeg
    79,7 KB · Wyświetleń: 110
Doskonale Cię rozumiem, ja również mam w piątek wizytę po bardzo długim czasie i boję się czy wszystko ok i serduszko nadal bije 🥺

A to nie jest tak, że glukoza może być do 100i jest ok?😅 takie mam wskaźniki przy wyniku glukozy 🙈
ech to ja tez mam podobne myśli, czy aby wszystko Ok i czy serducho bije 😟
Ja tez wczoraj robiłam badania, bo w poniedziałek mam wizytę
Dziś mnie rozłożyła choroba, zaraziłam się od córki :( mam stan podgorączkowy, głowa mnie mocno boli i nos zawalony :(

Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale z tego co pamiętam zbyt wysoki wynik glukozy może być zależny od przerwy od ostatniego posiłku - tzn. im dłuższa była przerwa tym wynik może podskoczyć w górę.
Ja dzisiaj też zbadałam sobie glukozę, przerwa 12h więc jestem ciekawa jak wyjdzie wynik.
@Ronata w ciąży prawidłowy cukier jest do 92 😉

Dalej nie mogę wyleczyć pęcherza, rodzinny w tamtym tyg przepisał mi antybiotyk na jeden raz, ale nie pomógł.
W poniedziałek zrobiłam badanie ogólne i posiew, dziś miałam wyniki, to zabrałam i mam już dobrany antybiotyk.
Mały człowiek ma ok 3,5 cm, widziałam jak macha rączkami, nóżkami i tak się wzruszyłam.🥺
Ja przez weekend byłam taka nerwowa, płaczliwa i akurat padło na mojego męża, ze mu się obrywało, ale jest dzielny, spokojny i wyrozumiały na szczęście.
Dolegliwości jakie miałam takie mam. Prenatalne 25.04, to mąż w końcu będzie mógł ze mną pójść, bo nie może się już doczekać.😅
Co do brzucha, to ja w poprzednich dwóch miałam mały brzuszek i dopiero zaczął być widoczny ok 8 msc, a ciekawe jak teraz będzie.
Ale mały człowieczek ,szok 🥰 przez brzuch miałaś usg? Bo jeśli tak to wg metody Ramziego wyglada na dziewczynke ( ale tez nie wiem na 100% czy dobrze to sprawdzam 🤪) w 8 widoczny brzuch dopiero , no to chyba pobiłaś rekord 😁

Bylo by dobrze jak by bylo jak mówisz 😅 dla cieżarnych jest norma do 92 🫠

Matko, ale słodkości 😍 ja mam jakieś przerzucie, że to dziewczynka, a jak np. siostra mówi, że będzie to syn to czuję się delikatnie oburzona 🙈

Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale z tego co pamiętam zbyt wysoki wynik glukozy może być zależny od przerwy od ostatniego posiłku - tzn. im dłuższa była przerwa tym wynik może podskoczyć w górę.
Ja dzisiaj też zbadałam sobie glukozę, przerwa 12h więc jestem ciekawa jak wyjdzie wynik.
@Ronata w ciąży prawidłowy cukier jest do 92 😉
Chyba jest tak jak mowisz i to by sie zgadzało z moim wynikiem że mimo że na czczo to cukier rośnie bo coraz dluzszy odstep miedzy posilkami. Daj znać jak wynik

reklama
Do góry