reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Ja dzisiaj poszłam też zbadać sobie krew przed wizytą w piątek i o matko, babka mi się nie wbiła wcale w żyłę, jaki to był ból 🙈 aż mi się czarno przed oczami zrobiło i na pewno już nie skorzystam z usług tej przychodni 😅
Chciałabym żeby już był piątek, ale już wiem, że znowu będzie mnie czekać bezsenna noc ze stresu 🥺

reklama
Znowu mi ta glukoza wyszła za wysoka 97 🙄

Wiecie czemu tak jest że jak mierze o 6.30 to mam np 87 a na badaniu krwi w lab na czczo o 8.30 97 ?

Masakra juz mi rece opadają

Ja dzisiaj poszłam też zbadać sobie krew przed wizytą w piątek i o matko, babka mi się nie wbiła wcale w żyłę, jaki to był ból 🙈 aż mi się czarno przed oczami zrobiło i na pewno już nie skorzystam z usług tej przychodni 😅
Chciałabym żeby już był piątek, ale już wiem, że znowu będzie mnie czekać bezsenna noc ze stresu 🥺

Doskonale Cię rozumiem, ja również mam w piątek wizytę po bardzo długim czasie i boję się czy wszystko ok i serduszko nadal bije 🥺

Wiecie czemu tak jest że jak mierze o 6.30 to mam np 87 a na badaniu krwi w lab na czczo o 8.30 97 ?

A to nie jest tak, że glukoza może być do 100i jest ok?😅 takie mam wskaźniki przy wyniku glukozy 🙈

Hej, ja dzisiaj miałam wizytę.
Dalej nie mogę wyleczyć pęcherza, rodzinny w tamtym tyg przepisał mi antybiotyk na jeden raz, ale nie pomógł.
W poniedziałek zrobiłam badanie ogólne i posiew, dziś miałam wyniki, to zabrałam i mam już dobrany antybiotyk.
Mały człowiek ma ok 3,5 cm, widziałam jak macha rączkami, nóżkami i tak się wzruszyłam.🥺
Ja przez weekend byłam taka nerwowa, płaczliwa i akurat padło na mojego męża, ze mu się obrywało, ale jest dzielny, spokojny i wyrozumiały na szczęście.
Dolegliwości jakie miałam takie mam. Prenatalne 25.04, to mąż w końcu będzie mógł ze mną pójść, bo nie może się już doczekać.😅
Co do brzucha, to ja w poprzednich dwóch miałam mały brzuszek i dopiero zaczął być widoczny ok 8 msc, a ciekawe jak teraz będzie.
Macie jakieś przeczucia co do płci? Ja zaczęłam mieć, ze to syn.
Jeszcze pokaże Wam mojego maluszka. 🥰

Załączniki

• IMG_1472.jpeg
    IMG_1472.jpeg
    79,7 KB · Wyświetleń: 107
Doskonale Cię rozumiem, ja również mam w piątek wizytę po bardzo długim czasie i boję się czy wszystko ok i serduszko nadal bije 🥺

A to nie jest tak, że glukoza może być do 100i jest ok?😅 takie mam wskaźniki przy wyniku glukozy 🙈
ech to ja tez mam podobne myśli, czy aby wszystko Ok i czy serducho bije 😟
Ja tez wczoraj robiłam badania, bo w poniedziałek mam wizytę
Dziś mnie rozłożyła choroba, zaraziłam się od córki :( mam stan podgorączkowy, głowa mnie mocno boli i nos zawalony :(

Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale z tego co pamiętam zbyt wysoki wynik glukozy może być zależny od przerwy od ostatniego posiłku - tzn. im dłuższa była przerwa tym wynik może podskoczyć w górę.
Ja dzisiaj też zbadałam sobie glukozę, przerwa 12h więc jestem ciekawa jak wyjdzie wynik.
@Ronata w ciąży prawidłowy cukier jest do 92 😉

Dalej nie mogę wyleczyć pęcherza, rodzinny w tamtym tyg przepisał mi antybiotyk na jeden raz, ale nie pomógł.
W poniedziałek zrobiłam badanie ogólne i posiew, dziś miałam wyniki, to zabrałam i mam już dobrany antybiotyk.
Mały człowiek ma ok 3,5 cm, widziałam jak macha rączkami, nóżkami i tak się wzruszyłam.🥺
Ja przez weekend byłam taka nerwowa, płaczliwa i akurat padło na mojego męża, ze mu się obrywało, ale jest dzielny, spokojny i wyrozumiały na szczęście.
Dolegliwości jakie miałam takie mam. Prenatalne 25.04, to mąż w końcu będzie mógł ze mną pójść, bo nie może się już doczekać.😅
Co do brzucha, to ja w poprzednich dwóch miałam mały brzuszek i dopiero zaczął być widoczny ok 8 msc, a ciekawe jak teraz będzie.
Ale mały człowieczek ,szok 🥰 przez brzuch miałaś usg? Bo jeśli tak to wg metody Ramziego wyglada na dziewczynke ( ale tez nie wiem na 100% czy dobrze to sprawdzam 🤪) w 8 widoczny brzuch dopiero , no to chyba pobiłaś rekord 😁

Bylo by dobrze jak by bylo jak mówisz 😅 dla cieżarnych jest norma do 92 🫠

Matko, ale słodkości 😍 ja mam jakieś przerzucie, że to dziewczynka, a jak np. siostra mówi, że będzie to syn to czuję się delikatnie oburzona 🙈

Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale z tego co pamiętam zbyt wysoki wynik glukozy może być zależny od przerwy od ostatniego posiłku - tzn. im dłuższa była przerwa tym wynik może podskoczyć w górę.
Ja dzisiaj też zbadałam sobie glukozę, przerwa 12h więc jestem ciekawa jak wyjdzie wynik.
@Ronata w ciąży prawidłowy cukier jest do 92 😉
Chyba jest tak jak mowisz i to by sie zgadzało z moim wynikiem że mimo że na czczo to cukier rośnie bo coraz dluzszy odstep miedzy posilkami. Daj znać jak wynik

reklama
Do góry