reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Cześć! Wczoraj tak mnie wykończył dzień, że padłam całkowicie po powrocie z badań. U mnie bobo ma około 6,5 cm, lekarz mierzył go ze trzy razy i średnio wyszło mu 12+6 co powoduje że termin pokazał się na 1.11 🤣 ogólnie porównując z OM to jest 1,5 tygodnia starszy, ale lekarz mówił, że to wszystko ok. Samo USG u mnie trwało prawie 40 minut, bo bobo nie chciał się ułożyć tak, żeby można było zmierzyć przezierność karkową. Także USG odbyło się i przez brzuch i transwaginalnie. Jeśli chodzi o płeć to raczej chłopiec, ale wiadomo na tym etapie to nic pewnego 😊 Oglądaliśmy go też w 3d, miałam sporo czasu ogólnie żeby na niego popatrzeć 😅 Ryzyka trisomii niskie, ale czekam jeszcze na wyniki PAPPa, bo wczoraj miałam też krew pobieraną. Jedyne czym mnie zmartwił lekarz, to tym, że mam nisko łożysko no i że trzeba to obserwować przy kolejnych USG. Czytałam że w większości przypadków ono pójdzie do góry, ale wiecie jak to jest - człowiek już przed oczami ma wizję łożyska przodującego i jakichś komplikacji.
Będzie dobrze, musi być :)
Miłego dnia dla Was!

Załączniki

• IMG_20240426_085546~2.jpg
    IMG_20240426_085546~2.jpg
    528,5 KB · Wyświetleń: 107
  • IMG_20240426_085506~2.jpg
    IMG_20240426_085506~2.jpg
    511,4 KB · Wyświetleń: 102
reklama
Miałam,ale tylko raz. Wiem że bardzo na dole trzeba szukać i tam będę próbować 😍 dzięki
Nie moge sie doczekać aż przyjdzie, zamówiłam do paczkomatu więc pewnie koło 14 dopiero będzie ale grunt że dziś 😊
No ten co zamówiłyśmy też jest napisane że od 16 tyg ale Kinga znalazła w 12 i faktycznie na insta jest dużo opini że od 9 nawet i znalazły co po niektóre. Ja dam znać czy znajde , 12 tyg koncze w niedziele dopiero 😉 ja podczas ciazy pamietam pare sytuacji że młoda spała i dłużej sie nie wierciła i zamiast ja budzić na wszelakie znane sposoby to bym sprawdzila po prostu serduszko. W ogole typ dziecka taki byl ze w dzien spal w nocy sie krecil , na szczescie po porodzie bylo normalnie 😅
Z tą gumą to moke odkrycie ostatnie na mdlosci, tylko zuje te smakowe orbit co by sobie troche slodkiego smaczku dodac bo slodyczy nie moge 😅
Ja zamówiłam Sonoline C, wczoraj dotarł. Próbowałam kilka razy wyszukać tętno. Jak na razie znalazłam tylko coś mojego pulsującego (łożysko, pępowina?) i dosłownie jakieś 5 sekund udało mi się wychwycić tętno dziecka, to był taki odgłos galopującego konia. Dziś rano też próbowałam, ale nie mogłam znaleźć, więc na razie odkładam to na kilka dni i poczekam aż małe trochę podrośnie. Ja akurat mam fupę tam gdzie trzeba mierzyć tętno, więc to dodatkowo utrudnia sprawę 😅😅

Cześć! Wczoraj tak mnie wykończył dzień, że padłam całkowicie po powrocie z badań. U mnie bobo ma około 6,5 cm, lekarz mierzył go ze trzy razy i średnio wyszło mu 12+6 co powoduje że termin pokazał się na 1.11 🤣 ogólnie porównując z OM to jest 1,5 tygodnia starszy, ale lekarz mówił, że to wszystko ok. Samo USG u mnie trwało prawie 40 minut, bo bobo nie chciał się ułożyć tak, żeby można było zmierzyć przezierność karkową. Także USG odbyło się i przez brzuch i transwaginalnie. Jeśli chodzi o płeć to raczej chłopiec, ale wiadomo na tym etapie to nic pewnego 😊 Oglądaliśmy go też w 3d, miałam sporo czasu ogólnie żeby na niego popatrzeć 😅 Ryzyka trisomii niskie, ale czekam jeszcze na wyniki PAPPa, bo wczoraj miałam też krew pobieraną. Jedyne czym mnie zmartwił lekarz, to tym, że mam nisko łożysko no i że trzeba to obserwować przy kolejnych USG. Czytałam że w większości przypadków ono pójdzie do góry, ale wiecie jak to jest - człowiek już przed oczami ma wizję łożyska przodującego i jakichś komplikacji.
Miłego dnia dla Was!
Ale masz piękne zdj w 4d 😍 cudo małe

Ja zamówiłam Sonoline C, wczoraj dotarł. Próbowałam kilka razy wyszukać tętno. Jak na razie znalazłam tylko coś mojego pulsującego (łożysko, pępowina?) i dosłownie jakieś 5 sekund udało mi się wychwycić tętno dziecka, to był taki odgłos galopującego konia. Dziś rano też próbowałam, ale nie mogłam znaleźć, więc na razie odkładam to na kilka dni i poczekam aż małe trochę podrośnie. Ja akurat mam fupę tam gdzie trzeba mierzyć tętno, więc to dodatkowo utrudnia sprawę 😅😅
A ktory masz tydzień?

No to zaczyna się długie wolne.
Dzieci nie idą w następnym tygodniu do placówek, to będzie nauka cierpliwości. 😂
Muszę w ogródku ogarnąć żeby można już było tam siedzieć i żeby dzieci mogły się bawić.

Ja tak jak pisałam, to jestem od wczoraj strasznie emocjonalna.
Głupio mi to napisać, ale przed chwila się popłakałam i obraziłam na starego, bo nie kupił mi tego loda co chciałam i miałam bardzo ochotę. 🙈

Miłego dnia dla Was!

Jejku super! 😍 Jaki już duży 🥹

Ja wczoraj wzięłam linijkę żeby bardziej zdać sobie sprawę ile cm ma dziecko, czy tylko ja nie mogę w to uwierzyć jakie już duże dziecko jest we mnie?🙈

Dzieci nie idą w następnym tygodniu do placówek, to będzie nauka cierpliwości. 😂
Muszę w ogródku ogarnąć żeby można już było tam siedzieć i żeby dzieci mogły się bawić.

Głupio mi to napisać, ale przed chwila się popłakałam i obraziłam na starego, bo nie kupił mi tego loda co chciałam i miałam bardzo ochotę. 🙈
Ja tam lubie jak dzieciaki mają wolne zwłaszcza ,że ma być piękna pogoda to sie wybawią na podwórku i nie będą marudzić że nuda.

Z tymi emocjami to cie rozumiem. Byłam z córkami w niedziele na koncercie gdzie inne dzieci śpiewały piosenki z bajek i ani moje dzieci nie występowały, ani nawet jakieś znajome, a ryczałam prawie na każdym dziecku udając że to sztuczny dym drażni mi oczy 😂

reklama

Oj tam u mnie ostatnio awantura była bo za mało bułek kupił a ja chciałam zjeść moje ukochane danie bulke z twarozkiem 🤣🤣🙉

Do góry