Lekarze chyba mają zdania podzielone w tym przypadku. Przede wszystkim zależne od tego czy są jakieś przeciwwskazania w konkretnym przypadku. U mnie mimo plamien i krwiaka lekarz nie miał nic przeciwko, ale i tak się wstrzymuje póki plamienia nie ustąpią , ze względu na własny komfortAle chodziło o twój przypadek? Czy ogólnie on jest zdania że lepiej seksu nie uprawiać?
reklama
Papatk_a
Fanka BB :)
Hej
Jak się czujecie? U mnie piękne słońce i ciepło zrobiłam jeszcze dziś test i od razu wyszła gruba różowa kreska
Cześć!
U mnie też przepiękne. W ogóle samopoczucie się poprawiło wraz z przyjściem 8 tc , apetyt dziś wrócił , troszeczkę obowiązków domowych zrobionych oby tak było całą ciążę jak dziś
Ifi25
Moderator
Hej!
Ja wczoraj byłam na wizycie i widziałam bijące serduszko.
Termin z usg pokrywa się z tym z om.
Od razu dostałam skierowanie na badania i usg piersi, to wszystko już zrobiłam i jutro odbiorę wyniki.
Następna wizyta 10.04 i 30.04.
Muszę tez na prenatalne się umówić pod koniec kwietnia.
Ja wczoraj byłam na wizycie i widziałam bijące serduszko.
Termin z usg pokrywa się z tym z om.
Od razu dostałam skierowanie na badania i usg piersi, to wszystko już zrobiłam i jutro odbiorę wyniki.
Następna wizyta 10.04 i 30.04.
Muszę tez na prenatalne się umówić pod koniec kwietnia.
Aleksandra_z
ja nie dostałam żadnych zakazów. Nie zapytałam nawet o to, ale myślałam że nie wolno tylko jak są jakieś przeciwwskazaniaLekarze chyba mają zdania podzielone w tym przypadku. Przede wszystkim zależne od tego czy są jakieś przeciwwskazania w konkretnym przypadku. U mnie mimo plamien i krwiaka lekarz nie miał nic przeciwko, ale i tak się wstrzymuje póki plamienia nie ustąpią , ze względu na własny komfort
Sanderson
Też wychodzę z tego założenie i się cieszę Ja na szczęście jestem w domu na wychowawczym, ale mam synka 24h, wiec nie ma aż tak dużo tego odpoczynkuKiedyś usłyszałam, że im gorzej się czujesz w 1 trymestrze tym lepiej dla bobasa więc z jednej strony można doszukiwać się plusów, ale z drugiej strony jak funkcjonować? pracujesz normalnie, czy jakieś zwolnienie
Sanderson
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych zakazów, wszystko było dobrze. Seks uprawialiśmy od początku do końca i nic złego się nie zdarzyło. Teraz dostałam zakaz ale to głównie z powodu dużej torbieli. Generalnie mi się lekarz kazał oszczędzać, nie nosić młodego i nie myć okien.ja nie dostałam żadnych zakazów. Nie zapytałam nawet o to, ale myślałam że nie wolno tylko jak są jakieś przeciwwskazania
Plajzerka 33
Aktywna w BB
Ja o 16 ide na pierwsze usg i strasznie sie boje dzisaj powinnam mieć 5 tydzien i 5 dzień.
Sosna108
Też idę po pracy, też się boję. U Ciebie może jeszcze nie być nic widać poza pęcherzykiem ciążowym więc spokojnieJa o 16 ide na pierwsze usg i strasznie sie boje dzisaj powinnam mieć 5 tydzien i 5 dzień.
reklama
Okiennica
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
U nas też piękne słońce, ale co z tego, jak zamulam w pracy do 16:30.
Może po południu posadzę z córką bratki korzystając z pogody, jutro ma popadać, to akurat by było dobrze
Tak właśnie rozkminiam kiedy powiedzieć córce, że będzie miała rodzeństwo. Myślałam, żeby tak za miesiąc, jak już będzie po pierwszych prenatalnych, ale boje się że ktoś się zorientuje wcześniej i dowie się od przypadkowej osoby. A z kolei jeśli jej teraz powiemy, to w święta dowiedzą się wszyscy, a obawiam się, że to jeszcze za wcześnie.
U nas też piękne słońce, ale co z tego, jak zamulam w pracy do 16:30.
Może po południu posadzę z córką bratki korzystając z pogody, jutro ma popadać, to akurat by było dobrze
Tak właśnie rozkminiam kiedy powiedzieć córce, że będzie miała rodzeństwo. Myślałam, żeby tak za miesiąc, jak już będzie po pierwszych prenatalnych, ale boje się że ktoś się zorientuje wcześniej i dowie się od przypadkowej osoby. A z kolei jeśli jej teraz powiemy, to w święta dowiedzą się wszyscy, a obawiam się, że to jeszcze za wcześnie.