reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Ja akurat mam giełdę bardzo blisko, wiec pewnie tam sobie znajdę dostarczyciela warzyw. U nas narazie nie idzie za bardzo rd. Ale np lody bardzo chętnie 😂😂😂
Pierwszy dzień z wielorazówkami za nami. Poszły 3 pieluchy. Na noc założyłam pampersa.
Pierwsze wrażenia takie sobie. Chyba trochę zle je zakładam, bo za dużo zatrzasków. Nie chce za mocno ale jak jest za słabo to przeciekają. Także trzeba wyczuć.

Ja akurat mam giełdę bardzo blisko, wiec pewnie tam sobie znajdę dostarczyciela warzyw. U nas narazie nie idzie za bardzo rd. Ale np lody bardzo chętnie 😂😂😂
Pierwszy dzień z wielorazówkami za nami. Poszły 3 pieluchy. Na noc założyłam pampersa.
Pierwsze wrażenia takie sobie. Chyba trochę zle je zakładam, bo za dużo zatrzasków. Nie chce za mocno ale jak jest za słabo to przeciekają. Także trzeba wyczuć.

Dopytaj się na tej giełdzie skąd są te warzywa bo żeby nie były za bardzo "naszprycowane"

Kwestia czasu i ogarniesz temat tych pieluch.

Bilans na dziś: 8 pieluch. Ale myślę, że mogłoby być 7 albo 6, gdyby nie to, że córka dzisiaj nie zrobiła w ogóle kupy ( 🙈 a zawsze min. 1, a z reguły 3), tylko gazy mokre i myślałam, że to może kupa i przewijałam. Zobaczę jak innego dnia wyjdzie. Teraz już śpi i do rana nie będzie ruszane, chyba że zrobi 💩. A oby w nocy nie, bo wtedy murowane wzmożone jedzenie i pobudki...

Bilans na dziś: 8 pieluch. Ale myślę, że mogłoby być 7 albo 6, gdyby nie to, że córka dzisiaj nie zrobiła w ogóle kupy ( 🙈 a zawsze min. 1, a z reguły 3), tylko gazy mokre i myślałam, że to może kupa i przewijałam. Zobaczę jak innego dnia wyjdzie. Teraz już śpi i do rana nie będzie ruszane, chyba że zrobi 💩. A oby w nocy nie, bo wtedy murowane wzmożone jedzenie i pobudki...
Ups zapomniałam liczyć 🤪 poprawie sie.

U nas RD pomalutku bo młodą coś uczula i szukam co. Dynię bardzo lubi, brokuł wczoraj wjechał i tak sobie, ale jadła. Słoiczek ma na 3 razy. 🙂 Raz dziennie póki co daje. Kupki już takie gęstsze, wygodniej je ogarniać 😁
Słoiczki mam z HiPP, herberek jakiś, coś z dady i coś z Rossmana. Na razie młoda nie siedzi więc kawałków nie daje. Wszystko w swoim czasie *🙂
Kaszki kupiłam bezglutenowe i bezmleczna z helpy ale poczekam jeszcze z wprowadzeniem.

reklama
Co do tych kawałków, to czytałam, że nie trzeba czekać na to, aż dziecko będzie siedzieć samo, tylko ma siedzieć stabilnie - czy w krzesełku, czy na kolanach u rodzica. Nie gibać się, glowa sztywno. Bo niektore dzieci siadają późno i musiałyby do 9-10 miesiąca jeść papki. I takie wsadzanie do krzesełka tylko na czas posiłku po 6 miesiącu jest ok, potwierdzone przez fizjo.

U nas dzisiaj pobudka o 2:30 i impreza do 4:00 🥳

Do góry