No moja się bawi, biję mate, woda jest haha, pływają w środku "rybki" , zaciekawiona jest i cieszy się haha, w Pepco 30złzastanawiałam się i zastanawiam nad zakupem. warto?
reklama
Tez mam, moja probuje ją zjesc i dosc szybko zaczyna się frustrować ale moją wiele rzeczy szybko frustruje, przy tym skoku zwlaszcza ciagle tylko eee eee eee ehe i wkurw w oczachKupiłam Młodej mate wodną haha co za radość
maszak
Fanka BB :)
U mnie 3 dzien rd, dynię lubi, kleik ryżowy lubi, marchewki nie lubi, chrupka kukurydziana lubi .Co do pieluch wielorazowych - jakos nawet nie brałam tego pod uwagę, ale pewnie nie taki diabeł straszny. Dawajcie znać, jak się to u Was sprawdzi
Te, które jeszcze nie zaczęły - kiedy startujecie z RD? Ja chyba podam w przyszłym tygodniu na pół roczku jakieś pierwsze warzywko
@martimo ja nadal nie obejrzałam tego webinaru ale znalazlam fajny podcast dietetyczki, którą obserwuję na insta, "Rozgryzamy". Słucham na Spotify. Bardzo ciekawie mowi o rozszerzaniu diety i każe do wszystkiego podchodzić na pełnym luzie (mnie to stresuje, jak wszystkie nowości).
Ja z wielorazówek korzystałam przy starszej. Teraz też sie skusze bo u nas kupa w sumie o stalej porze. A pieluchy mam zamiar się pozbyć na 18-20 miesiecy czyli przyszłe lato .
Ciekawa jestem jak Wam pójdzie blw ... Pamiętaj tylko, że kawałków nie możesz dać jeśli stabilnie nie siedzi.Jak widzę z jaką nie raz pasją i zawziętością córka "je" swoje zabawki i co tam jej wpadnie do rąk, to myślę, że różyczkę brokuła by wzięła i wymemłała też mnie to na swój sposób ekscytuje, ale chyba zaczniemy w jakiś weekend aby mąż też był świadkiem
A pieluchy noszą i nawrt do 4 roku zycia jak rodzicom się nie chce. Najlepiej pozbyc sie do 2 roku życia u mnie potrojny sukces 19miesiecy, 17 miesiecy, 21 miesięcy ... teraz bedę odpieluchowywać za rok.
Ale dużo osob robi to po drugim roku i tak na 2,5 przeważnie nie mają.
@Nat_Ra odpielucjowanie zalezy nie od dziecka, a od rodzica ... od jegi nastawienia zaangażowania itp
Niestety ten proces trwa ok 2 -2,5 tygodnia i to jest konsekwentne sadzanie na nocnik.. i bez zakładnia pieluchy.. (tylko na noc). Jak się zsisusia to nie krzyczymy. No nic wszystko przed nami .
Omg straszne to w chinach . Najlepiej odpieluchować w domu dziecko na jesien zimę ... bo jak się zsiusua to wszystko zatrzymują rajstopy, getry, spodnie... jak sa majtki to wtedy mokre sa dywany i podłogi .Myślę, że tam gdzie cieplej jest łatwiej odpieluchowac, bo dziecko biega w majteczkach, a na pewno łatwiej dzieci nauczyć czystości tam, gdzie pampersy to trudne do zdobycia i drogie dobro, i gdzie jest tradycja treningu czystości - np. w Chinach. Oni mają takie specjalne majteczki i spodenki z dziurą
Nigdy nie miałam kojca. U mnie jest mata. Mam jedynie bramkę na schody.
Dynie gotujesz i robisz papkę? A kleik ryżowy na wodzie? I jakie chrupki? Haha wybaczU mnie 3 dzien rd, dynię lubi, kleik ryżowy lubi, marchewki nie lubi, chrupka kukurydziana lubi .
Ja z wielorazówek korzystałam przy starszej. Teraz też sie skusze bo u nas kupa w sumie o stalej porze. A pieluchy mam zamiar się pozbyć na 18-20 miesiecy czyli przyszłe lato .
Ciekawa jestem jak Wam pójdzie blw ... Pamiętaj tylko, że kawałków nie możesz dać jeśli stabilnie nie siedzi.
A pieluchy noszą i nawrt do 4 roku zycia jak rodzicom się nie chce. Najlepiej pozbyc sie do 2 roku życia u mnie potrojny sukces 19miesiecy, 17 miesiecy, 21 miesięcy ... teraz bedę odpieluchowywać za rok.
@Nat_Ra odpielucjowanie zalezy nie od dziecka, a od rodzica ... od jegi nastawienia zaangażowania itp
Niestety ten proces trwa ok 2 -2,5 tygodnia i to jest konsekwentne sadzanie na nocnik.. i bez zakładnia pieluchy.. (tylko na noc). Jak się zsisusia to nie krzyczymy. No nic wszystko przed nami .
Omg straszne to w chinach . Najlepiej odpieluchować w domu dziecko na jesien zimę ... bo jak się zsiusua to wszystko zatrzymują rajstopy, getry, spodnie... jak sa majtki to wtedy mokre sa dywany i podłogi .
G
guest-1693758626
Gość
Fajna podusiaMy z mężem będziemy kupować 'kojec'. Też nie mam jakoś dużo miejsca ale gdzieś się go wmontuje haha
Ulubiona zabawa mojego dziecka haha przykrywa się podkładem i "biegnie"
Nasza też lubi się wszystkim przykrywać podkładem a nawet pieluszka tetrowa.
G
guest-1693758626
Gość
Kupiłam Młodej mate wodną haha co za radość
Tak w pepco jest taka mata.
Też musimy się wybrać do pepco dawno nie byliśmy a mamy mate piankowa z pepco z serii disney i dokupiłabym komplet bo ma trzy ale to za mało.
Bardzo fajna, taka kreatywna, Klara uwielbiaFajna podusia
Nasza też lubi się wszystkim przykrywać podkładem a nawet pieluszka tetrowa.
G
guest-1693758626
Gość
U mnie 3 dzien rd, dynię lubi, kleik ryżowy lubi, marchewki nie lubi, chrupka kukurydziana lubi .
Ciekawa jestem jak Wam pójdzie blw ... Pamiętaj tylko, że kawałków nie możesz dać jeśli stabilnie nie siedzi.
Omg straszne to w chinach . Najlepiej odpieluchować w domu dziecko na jesien zimę ... bo jak się zsiusua to wszystko zatrzymują rajstopy, getry, spodnie... jak sa majtki to wtedy mokre sa dywany i podłogi .
Trzy dni i już tyle spróbowała?
No znam przypadek gdzie dziecko miało 5 lat i w pampersie
Mamusia twierdziła że się nie da a jednak się dało z moją pomocą
Raz drugi nie założyłam pampersa i co jakiś czas pytałam się czy chce iść siusiu zrobić i jakoś poszło i mama zdziwiona ze w pare dni dało się dziecko odzwyczaić.
A co najlepsze wpadki nie mieliśmy
Ooo to ja miałam 9 rozłożonych puzli, a wczoraj mama dołożyła 3 kolejne,bo mała tak się już przemieszcza.. pewnie inna wielkość jest w pepco, skoro 3 macie, duże są?Tak w pepco jest taka mata.
Też musimy się wybrać do pepco dawno nie byliśmy a mamy mate piankowa z pepco z serii disney i dokupiłabym komplet bo ma trzy ale to za mało.
reklama
G
guest-1693758626
Gość
A gdzie kupiłaś?Bardzo fajna, taka kreatywna, Klara uwielbia
Moja młoda dzisiaj spała 15 minut na spacerze dopiero teraz usnęła i śpi już z 20 minut jak długo pośpi tego nikt nie wie