reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Co do pieluch wielorazowych - jakos nawet nie brałam tego pod uwagę, ale pewnie nie taki diabeł straszny. Dawajcie znać, jak się to u Was sprawdzi :)

Te, które jeszcze nie zaczęły - kiedy startujecie z RD? Ja chyba podam w przyszłym tygodniu na pół roczku jakieś pierwsze warzywko :D

@martimo ja nadal nie obejrzałam tego webinaru 😀 ale znalazlam fajny podcast dietetyczki, którą obserwuję na insta, "Rozgryzamy". Słucham na Spotify. Bardzo ciekawie mowi o rozszerzaniu diety i każe do wszystkiego podchodzić na pełnym luzie (mnie to stresuje, jak wszystkie nowości).
U mnie 3 dzien rd, dynię lubi, kleik ryżowy lubi, marchewki nie lubi, chrupka kukurydziana lubi ;).
Ja z wielorazówek korzystałam przy starszej. Teraz też sie skusze bo u nas kupa w sumie o stalej porze. A pieluchy mam zamiar się pozbyć na 18-20 miesiecy czyli przyszłe lato :).
Jak widzę z jaką nie raz pasją i zawziętością córka "je" swoje zabawki i co tam jej wpadnie do rąk, to myślę, że różyczkę brokuła by wzięła i wymemłała😁 też mnie to na swój sposób ekscytuje, ale chyba zaczniemy w jakiś weekend aby mąż też był świadkiem 🙃
Ciekawa jestem jak Wam pójdzie blw ... Pamiętaj tylko, że kawałków nie możesz dać jeśli stabilnie nie siedzi.
A pieluchy noszą i nawrt do 4 roku zycia jak rodzicom się nie chce. Najlepiej pozbyc sie do 2 roku życia u mnie potrojny sukces 19miesiecy, 17 miesiecy, 21 miesięcy ;)... teraz bedę odpieluchowywać za rok.
Ale dużo osob robi to po drugim roku i tak na 2,5 przeważnie nie mają.
@Nat_Ra odpielucjowanie zalezy nie od dziecka, a od rodzica ;)... od jegi nastawienia zaangażowania itp
Niestety ten proces trwa ok 2 -2,5 tygodnia i to jest konsekwentne sadzanie na nocnik.. i bez zakładnia pieluchy.. (tylko na noc). Jak się zsisusia to nie krzyczymy. No nic wszystko przed nami ;).
Myślę, że tam gdzie cieplej jest łatwiej odpieluchowac, bo dziecko biega w majteczkach, a na pewno łatwiej dzieci nauczyć czystości tam, gdzie pampersy to trudne do zdobycia i drogie dobro, i gdzie jest tradycja treningu czystości - np. w Chinach. Oni mają takie specjalne majteczki i spodenki z dziurą 😉
Omg straszne to w chinach 🤣. Najlepiej odpieluchować w domu dziecko na jesien zimę ;)... bo jak się zsiusua to wszystko zatrzymują rajstopy, getry, spodnie... jak sa majtki to wtedy mokre sa dywany i podłogi ;).
@Stylenka @maszak a wy dajecie dzieciom mobilnym jakieś kojce? bo zaczęłam się zastanawiać :p metraż mnie ogranicza. I uważam, że dziecko musi mieć swobodę, żeby się rozwijać, ale gdybym chciała coś porobić dłużej, to musiałabym ją do "więzienia" odłożyć (czyli łóżeczka)... a to może wywołać złość :p
Nigdy nie miałam kojca. U mnie jest mata. Mam jedynie bramkę na schody.

U mnie 3 dzien rd, dynię lubi, kleik ryżowy lubi, marchewki nie lubi, chrupka kukurydziana lubi ;).
Ja z wielorazówek korzystałam przy starszej. Teraz też sie skusze bo u nas kupa w sumie o stalej porze. A pieluchy mam zamiar się pozbyć na 18-20 miesiecy czyli przyszłe lato :).
Ciekawa jestem jak Wam pójdzie blw ... Pamiętaj tylko, że kawałków nie możesz dać jeśli stabilnie nie siedzi.
A pieluchy noszą i nawrt do 4 roku zycia jak rodzicom się nie chce. Najlepiej pozbyc sie do 2 roku życia u mnie potrojny sukces 19miesiecy, 17 miesiecy, 21 miesięcy ;)... teraz bedę odpieluchowywać za rok.
@Nat_Ra odpielucjowanie zalezy nie od dziecka, a od rodzica ;)... od jegi nastawienia zaangażowania itp
Niestety ten proces trwa ok 2 -2,5 tygodnia i to jest konsekwentne sadzanie na nocnik.. i bez zakładnia pieluchy.. (tylko na noc). Jak się zsisusia to nie krzyczymy. No nic wszystko przed nami ;).

Omg straszne to w chinach 🤣. Najlepiej odpieluchować w domu dziecko na jesien zimę ;)... bo jak się zsiusua to wszystko zatrzymują rajstopy, getry, spodnie... jak sa majtki to wtedy mokre sa dywany i podłogi ;).
Dynie gotujesz i robisz papkę? A kleik ryżowy na wodzie? I jakie chrupki? Haha wybacz 😅🙈

My z mężem będziemy kupować 'kojec'. Też nie mam jakoś dużo miejsca ale gdzieś się go wmontuje haha

Ulubiona zabawa mojego dziecka haha przykrywa się podkładem i "biegnie" 🙈🤣🤣🤣
Fajna podusia ❤️❤️
Nasza też lubi się wszystkim przykrywać podkładem a nawet pieluszka tetrowa.

Trzy dni i już tyle spróbowała?

No znam przypadek gdzie dziecko miało 5 lat i w pampersie 😳
Mamusia twierdziła że się nie da a jednak się dało z moją pomocą 🤪
Raz drugi nie założyłam pampersa i co jakiś czas pytałam się czy chce iść siusiu zrobić i jakoś poszło 🤪 i mama zdziwiona ze w pare dni dało się dziecko odzwyczaić.
A co najlepsze wpadki nie mieliśmy 🤪😉

Tak w pepco jest taka mata.
Też musimy się wybrać do pepco dawno nie byliśmy 🤪 a mamy mate piankowa z pepco z serii disney i dokupiłabym komplet bo ma trzy ale to za mało.
Ooo to ja miałam 9 rozłożonych puzli, a wczoraj mama dołożyła 3 kolejne,bo mała tak się już przemieszcza.. pewnie inna wielkość jest w pepco, skoro 3 macie, duże są?

reklama
Do góry