reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja tez zawsze lubiłam pachnące pranie (plyn do plukania lenor i te sprawy), ale od jakiegoś czasu piorę wszystko razem (nasze i córki) w Loveli i polubiłam ten delikatny zapach :) zapach Loveli kojarzy mi się z takim dzidziusiowym 🥰
Też piorę w Loveli, teraz mam mleczko. Jak wyschnie to już nie pachnie niczym, tylko czystą bawełną
Ja mieszkam w domu. No i mam taki luksus, ze mam oddzielne pomieszczenie - pralnie. Wiec nawet jak poleży chwile taka zasikana pielucha to w domu nic nie czuć.
A tez i poziom subtelności u mnie jest inny, po dwójce dzieci 😂😂😂 chyba nie może być inny
Dom to jest luksus, to prawda. Ja już bym nie miała miejsca na kolejny kosz. A z tym mokrym to nie ma u mnie nic wspólnego z subtelnością, no nie lubię mokrych rzeczy i tyle, mokrych włosów, mokrych swetrów, mokre jest fuj 😅
To jest luksus, żebyś wiedziała.

Gdzieś czytałam że te wielo nadają się super po domu, a jedno na wyjścia. No jestem ciekawa, dziel się proszę wrażeniami!

A do kiedy w ogóle dzieci noszą pieluchy?🙈
Aż się nie odpieluchują, w polskich realiach zazwyczaj powyżej 2 r.ż. choć to od dziecka zależy 😉

reklama
Też piorę w Loveli, teraz mam mleczko. Jak wyschnie to już nie pachnie niczym, tylko czystą bawełną

Dom to jest luksus, to prawda. Ja już bym nie miała miejsca na kolejny kosz. A z tym mokrym to nie ma u mnie nic wspólnego z subtelnością, no nie lubię mokrych rzeczy i tyle, mokrych włosów, mokrych swetrów, mokre jest fuj 😅

Aż się nie odpieluchują, w polskich realiach zazwyczaj powyżej 2 r.ż. choć to od dziecka zależy 😉
no właśnie, ten lovela po wypraniu już nijak nie pachnie :p a szkoda. ale co zrobić. myślałam, że to tylko u nas tak nie pachnie, ale okazuje się, że nie tylko ;)

ja też nie lubię mokrego. może tylko mokre włosy latem mi nie przeszkadzają.

a co to znaczy "w polskich realiach"? gdzie indziej jest inaczej?

no właśnie, ten lovela po wypraniu już nijak nie pachnie :p a szkoda. ale co zrobić. myślałam, że to tylko u nas tak nie pachnie, ale okazuje się, że nie tylko ;)

ja też nie lubię mokrego. może tylko mokre włosy latem mi nie przeszkadzają.

a co to znaczy "w polskich realiach"? gdzie indziej jest inaczej?
Myślę, że tam gdzie cieplej jest łatwiej odpieluchowac, bo dziecko biega w majteczkach, a na pewno łatwiej dzieci nauczyć czystości tam, gdzie pampersy to trudne do zdobycia i drogie dobro, i gdzie jest tradycja treningu czystości - np. w Chinach. Oni mają takie specjalne majteczki i spodenki z dziurą 😉

Załączniki

• 3030969359_7e135f67de_m.jpg
    3030969359_7e135f67de_m.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 53
  • 310147301_c44c983871_b.jpg
    310147301_c44c983871_b.jpg
    146,1 KB · Wyświetleń: 65
  • 1512-chinese-baby-crotchless-pants-kaidangku.jpg
    1512-chinese-baby-crotchless-pants-kaidangku.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 48
U nas rozszerzanie za ok 2 tygodnie 😱😱jak ten czas zleciał!
Dzięki za polecajkę, obczaję.

Póki co mam tylko łyżeczki babydream, doidy cup (ach stwierdziłam, że nie zaszkodzi, a koleżanki też polecały), krzesełko ikeowskie (czekające na odpicowanie) i nic więcej. Czytałam trochę i sprawdziłam notatki z edukacji przedporodowej, ale chyba będę robić to intuicyjnie. BLW, ale i trochę papek i trochę może słoiczków (ba wyjścia?). Bez spiny chcę podejść do tego...
My za tydzień pol roku 😍 ja właśnie jeszcze nie mam ani naczyń ani krzesełka, muszę się ogarnąć 😂 bardzo bym chciała BLW, zobaczymy jak nam wyjdzie

My zaczęłyśmy już przygodę z rozszerzaniem diety, ale jak narazie Iza poznała tylko dynię i batata. Powolutku jej wprowadzam nowe produkty, żeby zobaczyć czy nie reaguje alergicznie. U nas już jutro 6 miesięcy 🙈 Ja nie wiem kiedy to zleciało!
Co do noszenia, to my dużo małą nosimy 🙈 Bo ona lubi obserwować z góry, przytulić się. Choć równie sporo przebywa leżąc na macie. Musi być równowaga :p Nasza tez często marudzi, szybko się nudzi, więc nie ma szans żeby cały czas leżała. No trudno :p Jeszcze trochę i wcale nie będzie chciała tak być na rączkach. Wszystko kiedyś minie. Tak samo ze spaniem z dzieckiem. Ja uważam, że jeśli wam tak wygodnie, lepiej się wysypiacie, to róbcie tak. Do 18tki raczej nie będzie z wami spało :p A przynajmniej nie będziecie chodzić jak zombie 😀 Nasza śpi w łóżeczku w nocy, ale gdyby chciała zasypiać leżąc z nami (o czym nie ma mowy, bo zasypia tylko bujana albo podczas jedzenia 🙃) to pewnie tez z wyczerpania bym z nią spała. Ale ja tez jakoś nie mogę spać jak ona leży obok. Już bardziej mnie zadowala mniejsza ilość snu bez niej w łóżku, bo w moim przypadku jego jakość jest wyższa niż jak śpi obok

Dziewczyny, moja córka samymi obrotami wokół własnej osi i cofaniem się jeżdżąc na brzuchu i odpychając się rękoma zwiedziła przedpokój... Wylazła z maty i zwiedzała 😱😍 (edit: między "salonem" a przedpokojem jest otwarta przestrzeń, nie wiem ile pokonała m, ale całkiem sporo! I przy okazji starła cały kurz z podłogi 😂)

Ostatnia edycja:
Myślę, że tam gdzie cieplej jest łatwiej odpieluchowac, bo dziecko biega w majteczkach, a na pewno łatwiej dzieci nauczyć czystości tam, gdzie pampersy to trudne do zdobycia i drogie dobro, i gdzie jest tradycja treningu czystości - np. w Chinach. Oni mają takie specjalne majteczki i spodenki z dziurą 😉
ale to wygląda. nie mam zdania czy to dobre, czy złe :D
fakt, nie pomyślałam że w ciepłych krajach pewnie latają dzieci gołe ;)

reklama
@Stylenka @maszak a wy dajecie dzieciom mobilnym jakieś kojce? bo zaczęłam się zastanawiać :p metraż mnie ogranicza. I uważam, że dziecko musi mieć swobodę, żeby się rozwijać, ale gdybym chciała coś porobić dłużej, to musiałabym ją do "więzienia" odłożyć (czyli łóżeczka)... a to może wywołać złość :p

Do góry