reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama

Załączniki

• Screenshot_20230427_234549_Chrome.jpg
    Screenshot_20230427_234549_Chrome.jpg
    68,1 KB · Wyświetleń: 38
No ta twoja córcia to jednak jest prawdziwa księżniczka 😄 śliczny!

Taki płaszczyk jak sukienka ❤️
Mega mi się spodobał a że mam pare rzeczy z tej strony dla małej I jestem zadowolona to zamówiłam.

W sumie to zapomniałam o tej stronce dopiero później sobie przypomniałam.

P.s mała nosi rozmiar 74 / 80.
Zamówiłam 74 jest dobry ale gdyby był rozmiar 68 to by był bardziej dopasowany.
Najwyżej posłuży nam dłużej póki co pogoda taka sobie u nas nad ranem był przymrozek.

W końcu dojdzie do tego i o niczym to nie świadczy że inne dzieci w tym wieku coś tam. 🙂I nie martw się. Już samo to że z nim chodzisz na zajęcia sprawia że jest dobrze. A swoją drogą mi się wydaje że być może większość dzieci potrzebuje takich zajęć. Sama bym chciała żeby ktoś mnie czegoś nauczył. Dopiero w ciąży musiałam się dowiedzieć że każdy powinien np wstawać od boku, a nie tylko kobiety po cesarce 🙈

To wy chyba już zmieniacie poziom łóżeczka?

Właśnie trzeba zmienić poziom łóżeczka 😉

Wiesz, ja na pewno jestem dużo bardziej świadoma niż przed tymi wszystkimi zajęciami. Ale przyznaję, jestem nieco sfrustrowana, także tym brakiem obrotów. Choć cała reszta wydaje się być całkiem ok u młodego.

Np z przyjemnych rzeczy to zaczyna bardzo ładnie gaworzyć, dzisiaj wiele razy słyszałam mamamamama. Jest też towarzyski, z przyjemnością spotyka nowych ludzi i uśmiecha się do nich 🙂
My się tu same trochę nakręcamy tym, co które dziecko umie. Łatwo powiedziec: nie przejmuj się, ale serio. Zobacz sobie na insta profil Fizjomommy. Ona ciagle powtarza, że każde dziecko zaczyna dane umiejętności w różnych momentach. Ma jeszcze sporo czasu na obrot na brzuszek! Zobacz, Kuba np. zaczął juz gaworzyć, a u mnie np. nadal głównie "e e e" "uuuu" "aaaa" i plucie naokoło 😆
@kamilamhm widziałam twój wątek o foteliku. Co to znaczy, że młoda już wyrasta z łupiny, czym ty ją karmisz? 😝
Pisalam Wam, że ona ma już 70 cm! Na siatkach przy jej wadze niedobrze to wygląda, ale co mam zrobić 😆 Karmię ją nonstop, jest zadowolonym dzieckiem... chyba taka uroda: długa i chuda. Jeszcze się mieści w starym foteliku, ale już widzę, że powoli musimy się zacząć rozglądać za nowym, bo nie podoba mi się jej ułożenie w starym. Mamy Maxi Cosi i sprawia wrażenie małej ta skorupa, nie ufam jej juz trochę.
Raczej nie to, że kłaść na siłę, tylko że powinien a tego nie robi.
Do dziś byłam przekonana, że dziecko lubi leżeć na brzuszku. Okazuje się, że chyba nie, bo jie wytrzymuje w tej pozycji... Ona pyta: czy lubi? Ja mówię: lubi. A w tym momencie Kuba już stękał i ona dopytuje: zawsze tak jest, że po takim czasie już marudzi? Przytaknęłam i wtedy się dowiedziałam, że nie tak to powinno być. Na moje pytanie, jak długo w takim razie powinien wytrzymać, odpowiedź brzmiała: w tym wieku to już większość czasu.

No i tyle.
Ale mnie wkurza ta Twoja fizjo 😀 widzę, że podkopała Twoje poczucie własnej wartości jako mamy. Moja od 2 dni tez stęka na brzuchu i nie wiadomo o co jej chodzi, dzieci są różne, potrafią się inaczej zachowywać nawet w zależności od dnia.
Fizjo mi powiedziała, że dzieci się nie nosi, tylko można je co najwyżej przenieść jak jest potrzeba 😝 No to ja zapytałam dzisiaj o dobra pozycję do tego przenoszenia i się dowiedziałam, że akurat w tym wieku to takiej nie ma. Na jedne jest już za duży, a na inne za mały.
Haha, dobra, powiem córce, że już nie będzie noszona i nie będziemy tańczyć 😁 nie bierz tego do siebie, ja jestem zdenerwowana na podejście tej pani. Wierzę, że jest specjalistką, ale podchodzi zerojedynkowo do wszystkiego. Dzieci to nie roboty. Najważniejsze wg mnie, że się staramy, ćwiczymy, znamy podstawy przyjaznej pielęgnacji, nie wkładamy do chodzików (ja i mój brat jeździliśmy w chodzikach, do dzisiaj to wypominam mamie 😂).

Wiesz, ja na pewno jestem dużo bardziej świadoma niż przed tymi wszystkimi zajęciami. Ale przyznaję, jestem nieco sfrustrowana, także tym brakiem obrotów. Choć cała reszta wydaje się być całkiem ok u młodego.

Np z przyjemnych rzeczy to zaczyna bardzo ładnie gaworzyć, dzisiaj wiele razy słyszałam mamamamama. Jest też towarzyski, z przyjemnością spotyka nowych ludzi i uśmiecha się do nich 🙂
Na insta o tym pisała Fizjomama, że są te fazy, kiedy co i jak. I np. jak dziecko niby piwoty zaczyna w 6 miesiącu, to tak naprawdę przedział wiekowy jest na to od 5 -7 miesiąca. To samo z obrotami itp. Zaczynamy się martwić jak mija dłuższy okres czyli tutaj niech będzie ten 7 miesiąc. To taki przykład tylko, ale wydaje mi się, że Kuba ma jeszcze czas na obroty 😁

Myślałam że chodzi o jeszcze jakiś otwór, bo widziałam takie;) no może nie otwór ale w tej budce takie okienko
🌞😅 tak,
Nasza mała tak samo jak się obudzi to fik na brzuch czy to rano czy z drzemki a jak nie pasuje to alarm 😂 teraz ma na trzy rzeczy faze. Przekręcanie się na brzuszek/ stopy do buzi i podnoszenie główki jakby chciała wstać/ usiąść.

A jak leży na brzuszku to dupke już ładnie podnosi 😳😁❤️🤪
Moja też już od jakiegoś czasu prostuje nóżki i podnosi pupke haha fajnie to wygląda 😁🙈

reklama
Do góry