reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

@maszak każdy ma swoje sposoby, to jasne 😄 a to dźwiganie zapewne jej nie zaszkodzi. Nasza fizjo robi tak Kubie co tydzień. Gorzej, jak ktoś robi z tego zabawę. Ja się tego nie podejmuję, ale też widzę to w gabinecie i wystarczy 😉

Dziewczyny, jak dajecie sobie rade z higieną noska? U nas jest trudno, Kuba jak tylko wyczuje ze próbuję się zbliżyć do jego nosa od razu zaczyna się wić jak piskorz. Nieważne, czy chce zakropić sól fizjologiczną, wjechać gruszką czy katarkiem. A skubany maluch już wie, jak kręcić tą głową żebym nie miała się jak dostać. I zabawianie go nie pomaga. Pomijam suche powietrze, dziś w nocy musiałam podać nasivin bo takie spuchnięte śluzówki miał, żenie mógł jeść. Rozważam zakup nawilżacza.

Siemka dziewczyny.

U nas raz się da raz fika 😉
Zwykle idzie tekst " a psik a psik " i ona się cieszy 😂 zauważyliśmy ze jak jej dokucza coś w nosku to sama chętnie się daje żeby jej psiknac czy wydmuchać.

reklama
@maszak każdy ma swoje sposoby, to jasne 😄 a to dźwiganie zapewne jej nie zaszkodzi. Nasza fizjo robi tak Kubie co tydzień. Gorzej, jak ktoś robi z tego zabawę. Ja się tego nie podejmuję, ale też widzę to w gabinecie i wystarczy 😉

Dziewczyny, jak dajecie sobie rade z higieną noska? U nas jest trudno, Kuba jak tylko wyczuje ze próbuję się zbliżyć do jego nosa od razu zaczyna się wić jak piskorz. Nieważne, czy chce zakropić sól fizjologiczną, wjechać gruszką czy katarkiem. A skubany maluch już wie, jak kręcić tą głową żebym nie miała się jak dostać. I zabawianie go nie pomaga. Pomijam suche powietrze, dziś w nocy musiałam podać nasivin bo takie spuchnięte śluzówki miał, żenie mógł jeść. Rozważam zakup nawilżacza.
Ja raz na jakiś czas używam katarku ale pasuje żeby ktoś trzymał nogi niuni bo kopie, wtedy szybko czyszcze nos i jest git. Gruszki nie używam, a sól to podczas ubierania, tak jakby z niecacka wkraplam. No i kupiliśmy nawilżacz powietrza jakiś miesiąc temu, polecam 🤩🌞

Ostatnia edycja:
Ja raz na jakiś czas używam katarku ale pasuje żeby ktoś trzymał nogi niuni bo kopie, wtedy szybko czyszcze nos i jest git. Gruszki nie używam, a sól to podczas tak jakby z niecacka wkraplam. No i kupiliśmy nawilżacz powietrza jakiś miesiąc temu, polecam 🤩🌞

My również nie używamy gruszki.
Kupiliśmy taki katarek to wyciągania glutków.

Tylko tu właśnie nie o narzędzie chodzi, a o sam fakt majstrowania przy nosie. Nawet z wpuszczeniem kropelek jest problem.

@MamaM. I jakie wrażenia po zakupie? Jaki kupiłaś?

Tylko tu właśnie nie o narzędzie chodzi, a o sam fakt majstrowania przy nosie. Nawet z wpuszczeniem kropelek jest problem.

@MamaM. I jakie wrażenia po zakupie? Jaki kupiłaś?
No ja wlewam przy ubieraniu czy zmianie pieluchy, ale odkąd mamy nawilżacz to w sumie tego nie robię :)

Kupiliśmy ten:

Już wcześniej o nim myślałam zanim zaszłam w ciążę, bo mam dużo roślin i dla nich chciałam, ale dla roślin trochę drogi mi się wydawał 🙈😉 a, że dostaliśmy kaskę od pradziadka, to postanowiliśmy go kupić teraz. Ma kilka trybów, w tym fajnie szumi i do tego sam się wyłącza, ustawiam na godzinkę i ona przy tym zasypia 😊

Siemka ⚘️
Ale piękna dzisiaj niedziela.
Mąż śpi młoda śpi a mamusce spać się nie chce 🤪
Mieliśmy gości przyjechali z zaproszeniem.
A więc czeka nas imprezka rodzinna.
Ale o niej to już od dawna wiedzieliśmy 😂
Mimo braku zaproszeń już żeśmy się obkupili w ubrania 😂😁

Moje skarby wstaną to pójdziemy na spacerek w tą piękna słoneczna niedziele ❤️

A Wy co robicie ?

Siemka ⚘️

A Wy co robicie ?
Zazdroszczę słońca, u nas wilgotno, pochmurno, co jakiś czas siąpi deszcz... Tylko spać 🙈 po ciężkiej nocce mamy dziś wyjątkowo trudny dzień, bo wszyscy niewyspani 😅

Zazdroszczę słońca, u nas wilgotno, pochmurno, co jakiś czas siąpi deszcz... Tylko spać 🙈 po ciężkiej nocce mamy dziś wyjątkowo trudny dzień, bo wszyscy niewyspani 😅

U nas fajnie słoneczko świeci.
Czekam aż towarzystwo się obudzi i wyjdziemy na spacerek powinniśmy wcześniej wyjść bo tak wychodzimy między 13 a 14 ale mieliśmy gości więc nasz rytuał dzisiaj nie wypalił 😂😂

Siemka ⚘️

A Wy co robicie ?
U nas pogoda całkiem ok, choć niezbyt słoneczna. Kuba był na spacerze z tatą i babcią, a ja dopakowywałam nasze rzeczy. Teraz powoli czas na poobiednią kawę, młody akurat zasnął, a później zapakujemy wszystko do auta i wracamy do domu. Koniec mieszkania w stadzie, teraz będzie już tylko stadko 😱

reklama
U nas pogoda całkiem ok, choć niezbyt słoneczna. Kuba był na spacerze z tatą i babcią, a ja dopakowywałam nasze rzeczy. Teraz powoli czas na poobiednią kawę, młody akurat zasnął, a później zapakujemy wszystko do auta i wracamy do domu. Koniec mieszkania w stadzie, teraz będzie już tylko stadko 😱

Ciekawe jak się odnajdziecie w tej rzeczywistości 😀
Mąż dalej śpi a młoda zaczyna przebierać nóżkami zaraz się wybudzi 😂
Pospala troszke ta moja dama.

Do góry