reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja też dziś zrobiłam sobie drzemkę z córcią, ale taka pogoda, że same oczy się zamykały 😅

Ja też chciałam drzemke ale uwierz że dzisiaj mała nie chciała za długo spać 😂
Miala trzy drzemki i każda pół godz.
A ja nie mam spania na zawołanie 😂
Ostatnia jak miala drzemke udało mi się zasnąć na 15 minut.

Pogoda dzisiaj kiepska wyszliśmy na dwór ale zaczęło kropic i stałam pod daszkiem na schodach 😂 najważniejsze że troche powietrza złapała 🤪😂 ❤️

reklama
Haha no nie wiem 😅 po pewnym czasie Kuba zaczął mocno płakać, nie mogłam go ani za bardzo uspokoić, ani położyć na drugą drzemkę (dwa razy się obudził). Skończyło się na wspólnej drzemce ns dużym łóżku. Jak tylko próbowałam wstać, od razu następowało takie niespokojne poruszenie. I tak leżę, pewnie już ze 2 godziny.

Boże ile bym dala poleżeć dzisiaj dwie godziny 😂 zazdroszcze.

A ja zamiast iść spać segreguje ciuchy małej 🤪🤪 poskładałam rozmiar 68 co zostaje a co mam zamiar wydać.
Nosimy już na dobre rozmiar 74 a i zdarza się że założę 80 i też nie jest zły 🤣
Na razie pauzę robie z zakupami.
Dzisiaj kurier zawitał z paczka nowych ciuszków 😍😍 Ci kurierzy to już mnie znają 😂😂 nie ma tygodnia żeby coś nie przyszło.

Jutro mamy z mężem pare spraw urzędowych do ogarnięcia a później popołudniu mamy szczepienie małej.
Troszkę sie o nią martwie. Ostatnie szczepienie troszke dało jej w kość.
Ale z drugiej strony nie chce przeciągać tych szczepien.
Nie jestem anty nastawiona ani nie lece po każda " nowosc" .

Dobra trzeba się zbierać spać.
Dzisiaj maruda pół dnia. Można rzec że dzisiaj dzień spędziła u mnie na rękach a później u tatusia jak tylko wrócił z pracy.
Taki dzień oby jutro był lepszy ❤️❤️❤️
Dobrej nocy ! Dobranoc 🌛🌜🌛

A ja zamiast iść spać segreguje ciuchy małej 🤪🤪 poskładałam rozmiar 68 co zostaje a co mam zamiar wydać.
Nosimy już na dobre rozmiar 74 a i zdarza się że założę 80 i też nie jest zły 🤣
Na razie pauzę robie z zakupami.
Dzisiaj kurier zawitał z paczka nowych ciuszków 😍😍 Ci kurierzy to już mnie znają 😂😂 nie ma tygodnia żeby coś nie przyszło.

Jutro mamy z mężem pare spraw urzędowych do ogarnięcia a później popołudniu mamy szczepienie małej.
Troszkę sie o nią martwie. Ostatnie szczepienie troszke dało jej w kość.
Ale z drugiej strony nie chce przeciągać tych szczepien.
Nie jestem anty nastawiona ani nie lece po każda " nowosc" .

Dobra trzeba się zbierać spać.
Dzisiaj maruda pół dnia. Można rzec że dzisiaj dzień spędziła u mnie na rękach a później u tatusia jak tylko wrócił z pracy.
Taki dzień oby jutro był lepszy ❤️❤️❤️
Dobrej nocy ! Dobranoc 🌛🌜🌛
To jeszcze nic. Jak mnie kurierzy nie zastają w domu, to nawet nie dzwonią tylko jadą do firmy i podrzucają zakupy 😂😂😂

To jeszcze nic. Jak mnie kurierzy nie zastają w domu, to nawet nie dzwonią tylko jadą do firmy i podrzucają zakupy 😂😂😂

Bo już znaja na wylot 🤪
Ja to tylko z dpd nie lubie choć ostatnio był inny kurier.
Bo ten co zwykle jeździ to trąbi jak podjeżdża już mu uwagę zwróciłam że ma telefon podany po za tym tyle paczek mi przywozi to już chyba wie a nie ze trąbi.

Mamuska była u fryzjera 🤪🤪 a mąż w tym czasie spacerował z młoda ❤️
Dzielnie zniosła szczepionke.
Teraz mam pod koniec maja dzwonić i to będzie ostatnia szczepionka później jest długa przerwa.

Miejmy nadzieję że dzień i wieczór minie ok.
Marudna jest ale być może dlatego że i te dziaselka swedza i może nóżki bolą.
Mierzymy temperaturę w razie co podamy lek.

Mąż się nią zajmuje a ja robie zapiekanke będzie na dwa dni.

A do nas dzisiaj przyjechała stęskniona babcia 🙂 tzn moja teściowa. Matulu, jestem tak bardzo nienauczona być z dzieckiem sama w domu, że tak jak ona tęskniła za Kubą, tak ja tęskniłam za nią 😅 prawda jest taka, że wszystkie moje smuteczki uderzyły we mnie bardzo gwałtownie. Muszę się nauczyć samodzielnego zajmowania dzieckiem. Pytałam się jej, jak ona dawała sobie radę z bliźniakami - ona to pamięta tak, że dzieci dużo więcej czasu spędzały w łóżeczku bez wielkich zabaw, bo nie miała na to czasu. No cóż... Kuby nie idzie zostawić samego ani na chwilę, bo od razu kwili i woła.

reklama
A do nas dzisiaj przyjechała stęskniona babcia 🙂 tzn moja teściowa. Matulu, jestem tak bardzo nienauczona być z dzieckiem sama w domu, że tak jak ona tęskniła za Kubą, tak ja tęskniłam za nią 😅 prawda jest taka, że wszystkie moje smuteczki uderzyły we mnie bardzo gwałtownie. Muszę się nauczyć samodzielnego zajmowania dzieckiem. Pytałam się jej, jak ona dawała sobie radę z bliźniakami - ona to pamięta tak, że dzieci dużo więcej czasu spędzały w łóżeczku bez wielkich zabaw, bo nie miała na to czasu. No cóż... Kuby nie idzie zostawić samego ani na chwilę, bo od razu kwili i woła.
Kochana dasz radę!

Ja od początku wiedziałam, że po urlopie męża zostanę sama z dzieckiem (z mamą miałam średni kontakt, wolałam być sama niż słychać głupot).. I powiem Ci szczerze, że fajnie było, dałam sobie radę w czasie najgorszym i teraz czuję się jak heros 😁 działałam intuicyjnie, a nawet jak płakałam to czułam, że jutro będzie nowy dzień i będzie dobrze. I było. Z dnia na dzień 🌼 (Potem z mamą obgadalyśmy nasze relacje i teraz mi pomaga, nawet razem na kawę chodzimy :) )

Przyzwyczaisz się, a tak Ci powiem szczerze, że to bardzo zbliża.. mama i dziecko.. ♡

Do góry