reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Wszystko zależy pewno jak kto patrzy na pieniądze. Nie powiedziałabym że wydajemy fortunę, ale widzę że leci kasa więcej niż kiedyś ;) ale na szczęście też mam taką sytuację że nie muszę obracać każdej złotówki. Jak coś jest potrzebne to jest kupowane. Inna sprawa że przy tym wszystkim sobie samej niewiele kupuję np ubrań, bo od paru lat robię ostrą selekcję i wybrednie/minimalistycznie/praktycznie podchodze do tego.
Jeśli chodzi o ubrania dziecięce to sporo mamy w prezencie lub po bliskiej kuzynce córki albo od koleżanek. Sama też kupuję i nowe i używane. Na promocjach można zaoszczędzić, ale podejrzewam że gdyby podsumować to pewnie podobnie każda z nas wydaje na ubranka. Może niektóre trochę mniej lub trochę więcej.
Jakby mnie ktoś spytał ile kosztowała tzw wyprawka to musiałabym mocno pomyśleć ☺️ może kiedyś policzę...

Ja nie bede liczyć 😂 nie dolicze sie heh 😂
No my też nie musimy obracać złotówki na każdą strone ale są takie czasy że dzisiaj masz a jutro może być już różnie.
Ja wychodzę z założenia że nie ma co oszczędzać na jedzeniu i na dziecku.
Ale prawda jest taka że życie jest teraz bardzo drogie.
Niby jesteśmy mlodzi ale uważam że bezcennym darem jest zdrowie najbliższych.
Kasa dzisiaj jest a jutro jej może nie być.

reklama
Haha.
To tak jak i ja korzystam z 500 plus.

Ostatnio ciotka próbowała mi wmówić że nabiore kasy. Pytam się jakiej tej kasy ? A ona no tak kasa co Ci się należy na dziecko i że to się ładna suma zbierze 😂
Ludziom to się wydaje że nam rząd to miliony daje za rodzenie dzieci 😂
Haha no właśnie, prababcia Klary podnieca się PiS.. em, bo daje nam 500zł. A ja mówię, co to jest babciu.. xD

500+ dobrze, że jest, wiadomo. Ale przy dzisiejszych cenach to są śmieszne pieniądze. Nawet gdyby ktoś chciał to sensownie odkładać to nie jest łatwo. No i argument że "ma dziecko bo leci na kasę" albo że trzeba głosować bo inna partia już tego nie da albo wręcz zabierze. Itp itd🙃

P.s @Nat_Ra nie będziesz tęsknić za teściowa? 😉 bo z tego co piszesz to nie masz tej teściowej co z dowcipów/ kabaretów.
Trochę będę. Na pewno moje życie stanie się teraz trudniejsze, bo ani nikt dziecka nie pobuja, ani nie ugotuje.. rozmawiałam z mężem, że będziemy musieli mocno się sprężyć. Bo my sobie zawsze żyliśmy na luziku, a teraz wieczorami trzeba będzie nadganiać domowe sprawy.

My chcieliśmy wpakować trochę pieniędzy z oszczędności w auto (to był jeden z argumentów "za"). I trafiła się okazja od znajomych, zupełnie inne auto niż planowaliśmy, i sporo tańsze niż chcieliśmy wydać. No i plany spełzły na niczym. Chyb trzeba będzie kupić jakieś złoto albo coś 🤣🤣🤣

500+ dobrze, że jest, wiadomo. Ale przy dzisiejszych cenach to są śmieszne pieniądze. Nawet gdyby ktoś chciał to sensownie odkładać to nie jest łatwo. No i argument że "ma dziecko bo leci na kasę" albo że trzeba głosować bo inna partia już tego nie da albo wręcz zabierze. Itp itd🙃

Wkroczyliśmy na polityke 🤪

Trochę będę. Na pewno moje życie stanie się teraz trudniejsze, bo ani nikt dziecka nie pobuja, ani nie ugotuje.. rozmawiałam z mężem, że będziemy musieli mocno się sprężyć. Bo my sobie zawsze żyliśmy na luziku, a teraz wieczorami trzeba będzie nadganiać domowe sprawy.

My chcieliśmy wpakować trochę pieniędzy z oszczędności w auto (to był jeden z argumentów "za"). I trafiła się okazja od znajomych, zupełnie inne auto niż planowaliśmy, i sporo tańsze niż chcieliśmy wydać. No i plany spełzły na niczym. Chyb trzeba będzie kupić jakieś złoto albo coś 🤣🤣🤣

Może teściowa Was będzie odwiedzać.
Fakt że sporo się zmieni jak już będziecie sami z mężem ale dacie rade 👍

reklama
Do góry