reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Tak, ta położna też polecała takie tkanie, skośno krzyżowe czy jakoś tak. A ta chusta którą nam pożyczyła była innego splotu. Polecała właśnie lenny lamb. Weszłam sobie twraz na vinted, ale coś mi przestała działać ta strona na telefonie, nie mogę scrollować. Chyba będę musiała pobrać apke, a unikam niepotrzebnych aplikacji jak ognia. No ale.

Krindżowa to jeszcze bym się domyśliła, bo to z angielskiego. Essa pewnie też, ale zupełnie nie wiem od jakiego to słowa.
Ech, chusty... Mieliśmy te warsztaty z chustowania i mieliśmy coś kupić (używanego). Przedłużyliśmy sobie wypożyczenie na czas świąt i dopiero po Nowym Roku oddaliśmy. Potem nagle kuzynka męża odezwała się, że ma do pożyczenia kilka chust, więc skorzystaliśmy, zwłaszcza że są tam te polecane Lenny Lamb. Ale z używaniem jest trudno... Jeszcze w święta ok, ale bywają dni, że w ogóle nie korzystam z tej chusty :/ Zła jestem o to też na siebie, bo po prostu tak wypada. Jak ja siedzę głównie w mieszkaniu, to nie daję rady siedząc ją trzymać. Za dużo też nie łażę, bo nie mieszkam w wielkim metrażu albo domu. Do kuchni boję się z nią w chuście wejść i np. gotować (przy czym ja prawie nie gotuję, odgrzewam coś przygotowanego wcześniej albo zamawiam jedzenie). Jak ma fazę na marudzenie, to też nie włożę, bo ryk i czasami myślałam, że może jednak nie cierpi chusty. Mąż próbował po pracy ją nosić, też różnie bywało. Na spacer obawiam się ją w chuście wziąć, bo jakoś mi pogoda nie odpowiada, a przeklinam schodzenie po wózek 🙈 myślę sobie, będzie cieplej, to będzie łatwiej. Ale czy będzie? Nie wiem. Może gdybyśmy chustę kupili, to bym miała większą motywację? Nie mam pojęcia. Ale w ciąży będąc uważałam, że to super rzecz i na pewno muszę skorzystać.
Taaa. I tak samo miałam robić masaż Shantala...

reklama
Ech, chusty... Mieliśmy te warsztaty z chustowania i mieliśmy coś kupić (używanego). Przedłużyliśmy sobie wypożyczenie na czas świąt i dopiero po Nowym Roku oddaliśmy. Potem nagle kuzynka męża odezwała się, że ma do pożyczenia kilka chust, więc skorzystaliśmy, zwłaszcza że są tam te polecane Lenny Lamb. Ale z używaniem jest trudno... Jeszcze w święta ok, ale bywają dni, że w ogóle nie korzystam z tej chusty :/ Zła jestem o to też na siebie, bo po prostu tak wypada. Jak ja siedzę głównie w mieszkaniu, to nie daję rady siedząc ją trzymać. Za dużo też nie łażę, bo nie mieszkam w wielkim metrażu albo domu. Do kuchni boję się z nią w chuście wejść i np. gotować (przy czym ja prawie nie gotuję, odgrzewam coś przygotowanego wcześniej albo zamawiam jedzenie). Jak ma fazę na marudzenie, to też nie włożę, bo ryk i czasami myślałam, że może jednak nie cierpi chusty. Mąż próbował po pracy ją nosić, też różnie bywało. Na spacer obawiam się ją w chuście wziąć, bo jakoś mi pogoda nie odpowiada, a przeklinam schodzenie po wózek 🙈 myślę sobie, będzie cieplej, to będzie łatwiej. Ale czy będzie? Nie wiem. Może gdybyśmy chustę kupili, to bym miała większą motywację? Nie mam pojęcia. Ale w ciąży będąc uważałam, że to super rzecz i na pewno muszę skorzystać.
Taaa. I tak samo miałam robić masaż Shantala...
Jak miałam pierwsza core mieszkalismy w 40 metrach. Nosiłam, sprzątałam z nią, gotowałam. Na spacery wybierałam sie wiosną, latem jesienią na zimę nie byłam gotowa. Ale nosiłam tak do 1,5 roku. Wtedy dziecku zadne dzwięki nie przeszkadzają... moja czasem tez pomarudzi jak ją włożę, ale to wtedy staram się coś poprawić, nózki rozlozyc ja wyżej lub niżej.. albo jej śpiewam czasem schodzi ze 20 minut zanim zaßnie.
@Nat_Ra mam apke vinted i nic sie z nią nie dzieje i telem też.
A jesli chodzi o młodzież to właśnie o to chodzi... wymyślaja i wiadomo skąd 🤔...
Albo nasladuja jakichś cudaków.. nie mam pojęcia... jak widze kolezanki i kolegow mouch córek z klasy to wszysvy sa tacy cool ...

@martimo mam podobne rozkminy 🤔 dzisiaj to w ogóle spacerowo jestem ugotowana. Wózek w piwnicy, musiałabym go wydostać stamtąd, w tym celu dziecko musiałoby zostać samo w domu na jakieś 3 minuty a ja się boję 😱 a poza tym panowie remontują klatkę schodową, odgłosy jak z piekła. Może dziś odpuszczę spacer 😅

@maszak zastanawiam się, jacy my byliśmy w oczach naszych rodziców. Poza tym, że ja miałam dobre stopnie ale byłam rozwydrzona 😅
Ha znam takie młodzieżowe słowo jesieniara, ale ono akurat nie jest obraźliwe (chyba)

To po nastolacku, ze obciach, żenada i wstyd.
Essa - blogi stan, zadowolenie, fajna sprawa

Jest więcej takich ciekawych słów których niestety nie rozumiemy. Np bardzo modne słowo „randomowe, randomowy”. Mamy 4 nastoletnich dzieci :)
Aaaa randomowy to sama używam 🙈 to znaczy przypadkowy
Randomowa koszulka - przypadkowa, pierwsza z brzegu

4 nastolatków? 😳 o matulu, pokłony biję 😁

Kochana dzisiejsze nastolatki mnie przerażają. A wiesz dlaczego wymyslają własnie takie bzdury ja essa ... chca byc cool i oby dorośli ich nie rozumieli(az się czasem zastanawiam czy naprawde jestesmy az tacy źli ;)). Niestety chca byc wyluzowani nawet sms piszą skrótami np. Co u Cb? Albo nwm 🙈🙉🙊... ale pewnie to znasz ;). Komunikacja między nimi jest tragiczna bo im się nawet gadac nie chve tylko nosy w telefonach.... dlatego ja jestem ta nie fajna mama i zabrania telefonu ;).
@Nat_Ra polecam Ci z lenny lamb skośnie tkaną... jest miękka i mocna. Mam ją po młodym i dalej wygląda jak nowa.

mój jak tylko próbuje to go ignoruję 🤣🤣

Haha pierwsze żenująca ...
essa niby że wyluzowany (coś przychodzi Ci łatwo ).. ale czy dobrze zapamiętałam 🤣🤣😂😂 🙈🙉🙊
Stwierdziłam, ze mi się nie przyda i nie mam zamiaru używać.. na szczęście moje młode w domu się takim językiem nie posługują ;).
Ja tez się nie posługuje. Ale jak oni siedzą wszyscy razem i rozmawiają to serio … jak kosmici.

Oczywiście ich życie towarzyskie to często wyglada tak ze siedzą w jednym pokoju i piszą do siebie.
Ale na szczęście potrafią tez grać w karty, planszówki, grać w gry zespołowe. My w lutym wyjeżdżamy rodzinnie do Krynicy, cześć będzie zjeżdżać na nartach a cześć do basenów.

Aaaa randomowy to sama używam 🙈 to znaczy przypadkowy
Randomowa koszulka - przypadkowa, pierwsza z brzegu

4 nastolatków? 😳 o matulu, pokłony biję 😁
Ja byłam grzeczna... i za naszych czasów chyba nie było aż takiego wymyślania nowych słów 🙈. Zresztą ja byłam troszkę antyspoleczna bo tylko dom i książki ;). Zaczęłam trochę wychodzić jak miałam 17 lat. Ale grzeczna ze mnie dziewczynka była.
Ja tez się nie posługuje. Ale jak oni siedzą wszyscy razem i rozmawiają to serio … jak kosmici.

Oczywiście ich życie towarzyskie to często wyglada tak ze siedzą w jednym pokoju i piszą do siebie.
Ale na szczęście potrafią tez grać w karty, planszówki, grać w gry zespołowe. My w lutym wyjeżdżamy rodzinnie do Krynicy, cześć będzie zjeżdżać na nartach a cześć do basenów.
U nas też planszówki, gry itp często i jak tylko jest głosno nie ingeruję. Jak zrobi się cisza wkraczam i konfiskuję telefony ;). Ale rzadko się to zdarza, bo nie z każdym używają telefony.

Czy wasze maluchy też są dzisiaj takie senne? U nas pogoda jest pochmurna i deszczowa, Kuba odkąd wstał budzi się tylko na jedzonko i z powrotem zasypia.

Czy wasze maluchy też są dzisiaj takie senne? U nas pogoda jest pochmurna i deszczowa, Kuba odkąd wstał budzi się tylko na jedzonko i z powrotem zasypia.
Odsypia po skoku pewnie. Moja miała drzemkę od 10-13:20. Zjadła i od 13:30 do teraz przebiera nozkami na babygym ;), był brzuszek, potem chwytała teraz gada do zawieszek ;).

reklama
W miejscu publicznym to czasami nawet odezwać się strach :) raz coś powiedziałam w windzie do córki (byli tam tez nastolatkowie w jej wieku) to się okazało ze jestem krindżowa i jeszcze jakieś słowo którego nie znam ale na pewno nie była to essa. A raczej przeciwieństwo.

🤣🤣🤣🤣

A co to jest krindżowa ?

Edit. Juz wiem ;)

Do góry