maszak
Fanka BB :)
Niby na końcu ciąży dziecko w ciągu tygodnia może przybierać od 100 do 150 gram. Jak zaszalałaś z kilkoma posilkami mogłobyć więcej.Melduję się po wizycie. I tak: szyjka się skraca ale jest nieźle, 2.3 cm. Rozwarcie jak to Pani doktor powiedziała "na opuszek", czyli że się powoli zaczyna. Ale mogła poczuć główkę! I powiedziała, że mały tam nieźle napiera. Jak dla niej to ciąża jest donoszona, ona z uwagi na cukrzycę chciałaby, aby już wszystko powoli zmierzało do porodu. Zatem odstawiam luteinę i magnez. Nie ma mowy, żeby nie dała mi skierowania do szpitala, ale to jeszcze nie dziś. Kolejną wizytę mam za tydzień. Wtedy zdecyduje, czy już dać mi skierowanie czy czekamy do 39 tygodnia.
KTG miałam, było ok, pisały się jakieś napięcia. Ale moja lekarka teraz już ma luz oczywiście nadal dieta cukrzycowa. Wg USG dziecko ma 3300 g ale to aż niemożliwe żeby aż tak przybrał przez 2 tygodnie, pół kilo, to co ja niby jem... z tym że margines błędu +/- 400 gram.
Zalecenia: powrócić do spacerów, i uwaga uwaga, pozwolić mężowi działać wcale nie zdążyłam zapytać o zielone światło w wiadomym temacie . Powtórzyłam to mężowi, i dodałam że ja się zgadzam ale dopiero jak ogarnie sypialnię
@martimo tak będzie, sypialnia być musi bo to będzie nasze miejsce w mieszkaniu, a reszta na bieżąco. Przecież ja za tydzień mogę wylądować w szpitalu, wszystkiego zrobić nie damy rady na czas. I trudno. Już i tak niektóre rzeczy zaplanowaliśmy na czas po porodzie, żebym nie wracała do domu w środku remontu kuchni.
A wiesz, że jak napisałaś o tym opuszku to ja sobie przypomniałam, że w czwartek też mi mój powiedział, że na opuszek mam , do tego szyjka miękka.
W każdym badź razie jestem już w domku.
Rano miałam stresy, bo zaczął mi czop odchodzić, nie było go dużo więc kawałkami. Zanim wyjechaliśmy miałam ból jak na okres przez 2 h... i miałam stracha czy młoda nie postanowi zrobić wielkiego wyjścia gdzieś na trasie. Ale grzecznie siedzi nadal. A ja do 10.11 mam zamiar z nią wytrzymać .
Miłej nocki