reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Bo mam bliznę pod brzuchem ( coś jak po cesarce), 10 lat temu miałam wyłuszczane mięśniaki. Ale tylko powłoki brzucha były cięte, macica nie jest naruszona.. Moja gin jakby zaklęta, że cesarka.. jak dla mnie bezsensu..bo nie muszę.
Moje znajome rodzą po cesarkach, czyli cięciu wszystkich warstw włącznie z macicą, jedna nawet w domu urodziła, po dwóch latach od cesarki.
7.11 mam konsultacje i usg u innej ginekolog, a 9.11 u ginekologa, który specjalizuje się w VBAC. Po tych konsultacjach będę wiedziała na czym stoję :)
Juz rozumiem. Jak chcesz sprpbować sn to ja bym też się wybrała na dodatkowe konsultacje. Zwłaszcza, ze znam dużo dziewczyn, ktore po cc rodzily sn. Chyba z tego co kojarzę to najważniejsza jest ta blizna czy nie jest za cienka i czy nie ma zrostów. Jednak nie jestem pewna czy dobrze piszę ..

reklama
Juz rozumiem. Jak chcesz sprpbować sn to ja bym też się wybrała na dodatkowe konsultacje. Zwłaszcza, ze znam dużo dziewczyn, ktore po cc rodzily sn. Chyba z tego co kojarzę to najważniejsza jest ta blizna czy nie jest za cienka i czy nie ma zrostów. Jednak nie jestem pewna czy dobrze piszę ..
Tak, chodzi o bliznę właśnie, dlatego idę na te konsultacje :)
Chodzi mi o to, żeby spróbować SN, a w ostateczności urodzić przez cc.

Halo :)
jak tam Wasze nocki? Jak Wasze samopoczucie?
Byłam na badaniach i z tego co kajrzę już ostatnich ;). Do godziny 0 jeszcze 23 dni :).
Skończyłam kruzelkę hehe ;)

Nocki ? Ciężko.
Kręcimy się z boku na bok 😳
Ciężej się oddycha 😳

Pokaz pokaz karuzele ❤️

Ja jeszcze nie zamawiałam.
Nie śpieszę się bo wiem że takie maleństwo na samym początku nie potrzebuje takich cudów.

Jutro ma przyjść zamówienie ze smyka.

Halo :)
jak tam Wasze nocki? Jak Wasze samopoczucie?
Byłam na badaniach i z tego co kajrzę już ostatnich ;). Do godziny 0 jeszcze 23 dni :).
Skończyłam kruzelkę hehe ;)
Ja znowu myślałam, że odchodzą mi wody i pół nocy zarwane 😀 ale po analizie chyba to jednak uplawy, a nie wody, no ale mała panika jest. Udało się którejś z Was dostać testy na wykrycie wód płodowych? Mój gin mowil, ze kiedyś było tego pełno, a teraz w aptekach bardzo ciężko to dostać

Ja znowu myślałam, że odchodzą mi wody i pół nocy zarwane 😀 ale po analizie chyba to jednak uplawy, a nie wody, no ale mała panika jest. Udało się którejś z Was dostać testy na wykrycie wód płodowych? Mój gin mowil, ze kiedyś było tego pełno, a teraz w aptekach bardzo ciężko to dostać

Podobno ciężko jest dostać a wręcz nierealne aby zakupić w aptece.

Nie wiem. Nie szukałam.
Też nie raz wpadałam w mała panike ale w moim przypadku biorę/ brałam leki dopochwowe z których leciało ze mnie strasznie 😉
Parę dni mam spokoju wczoraj była wizyta i było ok więc nie będę się doszukiwać jakiś problemów 😉
Mam jedynie kontrolować ruchy małej ❤️❤️

Ja szukałam w maju takich pasków albo wkładek, nawet tata mi jeździł po dużym mieście, ja obeszlam rewir bliżej mieszkania rodziców (akurat u nich byłam), w ani jednej aptece nie było, co więcej, tylko w kilku ktokolwiek wiedział o co pytamy 😅

Cześć, mam do Was pytanko czy do tej pory miałyście robione KTG? Jak to jest z tym badaniem? Jest wcześniej wymagane czy dopiero na etapie rozpoczęcia akcji? Znajoma która jest na tym samym etapie co ja miała je wykonane dlatego jestem ciekawa 🙂

Cześć, mam do Was pytanko czy do tej pory miałyście robione KTG? Jak to jest z tym badaniem? Jest wcześniej wymagane czy dopiero na etapie rozpoczęcia akcji? Znajoma która jest na tym samym etapie co ja miała je wykonane dlatego jestem ciekawa 🙂
Ja mam co tydzień u położonej robione takie krótkie, a raz przez pół godziny byłam podłączona i dostałam taki fajny zapis z tego :)
Dziś byłam w jednym szpitalu pytać o poród tam i położna mówiła, że przychodzi się tydzień przed planowanym porodem na KTG, no chyba, że akcja zacznie się wcześniej, to wiadomo ;)

reklama
Ja mam co tydzień u położonej robione takie krótkie, a raz przez pół godziny byłam podłączona i dostałam taki fajny zapis z tego :)
Dziś byłam w jednym szpitalu pytać o poród tam i położna mówiła, że przychodzi się tydzień przed planowanym porodem na KTG, no chyba, że akcja zacznie się wcześniej, to wiadomo ;)
Dobrze wiedzieć 🙂👍 Ja nie miałam jeszcze robione i dlatego mnie to zastanowiło 🙄

Do góry