reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja znowu myślałam, że odchodzą mi wody i pół nocy zarwane 😀 ale po analizie chyba to jednak uplawy, a nie wody, no ale mała panika jest. Udało się którejś z Was dostać testy na wykrycie wód płodowych? Mój gin mowil, ze kiedyś było tego pełno, a teraz w aptekach bardzo ciężko to dostać
Graniczy z cudem... no i kochana jak Ci wody odejdą to poczujesz... bo nawet jak na poczatku jest tego mało to leci jak z kranu lub jeden wielki chlust i dziewczyny pisały, że jest takie pyk ... więc nie zaprzątaj głowy paskami ;).

reklama
Cześć, mam do Was pytanko czy do tej pory miałyście robione KTG? Jak to jest z tym badaniem? Jest wcześniej wymagane czy dopiero na etapie rozpoczęcia akcji? Znajoma która jest na tym samym etapie co ja miała je wykonane dlatego jestem ciekawa 🙂
Ktg przeważnie po 36 tyg robią. Ja już jestem po jednym i w ten piątem idę na kolejne.

Cześć, mam do Was pytanko czy do tej pory miałyście robione KTG? Jak to jest z tym badaniem? Jest wcześniej wymagane czy dopiero na etapie rozpoczęcia akcji? Znajoma która jest na tym samym etapie co ja miała je wykonane dlatego jestem ciekawa 🙂
Mi mój prowadzący robil pierwszy raz ostatnio, bylam 35+1. Za to nie zrobił mi wtedy usg, nie sprawdził wagi dziecka i ułożenia i się zdenerwowałam, bo bardzo chcialam wiedzieć, co się zmieniło przez 3 minione tygodnie. No ale w piątek ide prywatnie do innego ginekologa, ktorego odwiedzam raz na jakiś czas, to dowiem się co i jak.

Co do ktg - slyszalam, że różnie lekarze to praktykuja, niektóre dziewczyny maja dopiero w szpitalu przed porodem.

Graniczy z cudem... no i kochana jak Ci wody odejdą to poczujesz... bo nawet jak na poczatku jest tego mało to leci jak z kranu lub jeden wielki chlust i dziewczyny pisały, że jest takie pyk ... więc nie zaprzątaj głowy paskami ;).
Oby tak było, ale wiesz jak to w nocy, człowiek się budzi, czuje na dole cos w stylu wody i od razu wyolbrzymia 😀

Jesli ciaza jest niepowiklana to ktg wykonuje sie dopiero w terminie porodu 😁

Ja pierwsze KTG miałam w szpitalu, to było ok. 30 tygodnia, ale tam na tym oddziale podłączają chyba wszystkie ciężarne pacjentki 😄 nie wiem, ale miałam robione po 3 razy dziennie. Moja lekarka zdecydowała też o podłączeniu pod aparat wtedy, kiedy wylądowałam na izbie, i na samej izbie powtórka. Teraz będę miała wizytę w mojej poradni w 37+1 tc i tu już planowo zrobią mi KTG, położna się nie pytała czy ciąża powikłana czy nie. Po prostu moja przychodnia tak robi.

Jak chodzi o wody to przyznam, że sama się też denerwuję tym, przez większość ciąży mam więcej wydzieliny, bez wkładek nie funkcjonuję. Byłam też leczona przez panią doktor 3 razy, choć jako tako tylko raz czułam jakieś objawy infekcji, po drodze miałam posiew ale czysto. Ale moja koleżanka mówiła mi, że już na sam koniec ciąży w terminie porodu gdzieś jej te wody uciekały, a ona tego nie czuła, dopiero jak miała badanie to się dowiedziała o małej ilości wód. Więc ja sama nie wiem. Niby nie mam rozwarcia, to na logikę jak wody miałyby wypływać 🙃

Halo :)
jak tam Wasze nocki? Jak Wasze samopoczucie?
Byłam na badaniach i z tego co kajrzę już ostatnich ;). Do godziny 0 jeszcze 23 dni :).
Skończyłam kruzelkę hehe ;)
Nocki bez zmian, biodro boli, przekręcanie się boli i przeraża 😅
Mi do godziny 0 zostało mniej więcej tyle samo, strach! 😬 jutro pakuję walizkę, bez dwóch zdań.

Karuzelkę poooookaż, pochwal się 😁

Ja pierwsze KTG miałam w szpitalu, to było ok. 30 tygodnia, ale tam na tym oddziale podłączają chyba wszystkie ciężarne pacjentki 😄 nie wiem, ale miałam robione po 3 razy dziennie. Moja lekarka zdecydowała też o podłączeniu pod aparat wtedy, kiedy wylądowałam na izbie, i na samej izbie powtórka. Teraz będę miała wizytę w mojej poradni w 37+1 tc i tu już planowo zrobią mi KTG, położna się nie pytała czy ciąża powikłana czy nie. Po prostu moja przychodnia tak robi.

Jak chodzi o wody to przyznam, że sama się też denerwuję tym, przez większość ciąży mam więcej wydzieliny, bez wkładek nie funkcjonuję. Byłam też leczona przez panią doktor 3 razy, choć jako tako tylko raz czułam jakieś objawy infekcji, po drodze miałam posiew ale czysto. Ale moja koleżanka mówiła mi, że już na sam koniec ciąży w terminie porodu gdzieś jej te wody uciekały, a ona tego nie czuła, dopiero jak miała badanie to się dowiedziała o małej ilości wód. Więc ja sama nie wiem. Niby nie mam rozwarcia, to na logikę jak wody miałyby wypływać 🙃

Ja nie miałam ktg.
Ja mam na palec jak to pani doktor ładnie stwierdziła- rozwarcie.
Ale wody w porządku!
Jak miałam pessar to musiałam brać tabletki dopochwowe i nie ukrywam w tedy miałam dużo wydzieliny.
Ale na szczęście wizyty co dwa tygodnie to czas szybciej leciał a i mała też fika więc i ja spokojniejsza.

reklama
Nocki bez zmian, biodro boli, przekręcanie się boli i przeraża 😅
Mi do godziny 0 zostało mniej więcej tyle samo, strach! 😬 jutro pakuję walizkę, bez dwóch zdań.

Karuzelkę poooookaż, pochwal się 😁

Ja za tydzień w środę mam mieć ostatnia wizytę i w czwartek mam się zgłosić do szpitala.
Więc tak naprawdę zostało mi już nie wiele czasu 😳😳

Do góry