reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
A jeszcze mam pytanko 😉
Jakie polecacie łóżeczka? Firma ?

My dostaliśmy katalog z firmy Drewex mam nadzieje ze dobrze napisałam.

Ale może znacie inne firmy ?
Zastanawiamy się z mężem czy zamawiać przez sklep czy jednak przez internet.
Przez internet czas oczekiwania jest różny w zależności od firmy czy od modelu łóżeczka a w sklepie pani powiedziała dwa max trzy tygodnie czeka się na łóżeczko.
Mam troche obawy że jednak to łóżeczko nie zdąży dojść 🤭😁😳
Ja na te pierwsze miesiące mam malutka dostawkę drewnianą, ktora dostalismy "w spadku", ale wiem, ze ona nie wystarczy na dlugo. Więc z polecenia przyjaciółki zamowilam chicco next to me forever, podobno ma służyć na dużo dłużej 😁

Jeśli chodzi o materacyk, to do dostawki zamowilam na allegro "kokosowo-piankowo-strefowy" (teraz mnie trochę przeraziłyście z robalami 😂), srednio twardy, podobno przewiewna ta pianka. Naczytalam się sporo i zależało mi na tym, żeby nie był za cienki - a niestety większość, które pasowały do tej małej dostawki, miala z 5-6 cm. Ten zamówiony przeze mnie ma 11 cm.

Hejo ja mam białe łóżeczko.z szuflafą z ikei. Teraz złożone, bo planuję na dole póki co chicco baby hug. A na górze kosz mojżesza, a pierwszy miesiąc będzie w kokonie w naszym łóżku(mamy duże) i z młodym tak robiłam i super się sprawdzało. Jak z chicco wyrośnie rozłożymy łóżeczko :).
Ps. Odnosnie materacy... ja mam zwykły piankowy, dość twardy, każde na takim spało i nie mielismy żadnych problemów z kręgoslupem itp.

Hejo ja mam białe łóżeczko.z szuflafą z ikei. Teraz złożone, bo planuję na dole póki co chicco baby hug. A na górze kosz mojżesza, a pierwszy miesiąc będzie w kokonie w naszym łóżku(mamy duże) i z młodym tak robiłam i super się sprawdzało. Jak z chicco wyrośnie rozłożymy łóżeczko :).
Ps. Odnosnie materacy... ja mam zwykły piankowy, dość twardy, każde na takim spało i nie mielismy żadnych problemów z kręgoslupem itp.
Ja właśnie też będę miala baby huga na co dzień, do podróżowania ze mną po domu 😀

No ja z niego bardzo zadowolona byłam. A masz jeszcze wkład dodatkowy?
Aa z wagą to się nie przejmuj, jest zawsze pomiar błędu... u mnie 33 tydzien i mała 2089 gram.
Tak, kupilam dodatkowy materacyk, bo czytalam, że te od nich są średnie. Na allegro za 90 zł, polecała go jedna fizjo na instagramie 😀

Haloooo dziewuszki.
Jakie nastroje u Was? U nas ciepło, ale pochmurno i w sumie nic mi się nie chce.
Ale postanowiłam dziś zrobić porządki w sypialni i garderobie.

reklama
Haloooo dziewuszki.
Jakie nastroje u Was? U nas ciepło, ale pochmurno i w sumie nic mi się nie chce.
Ale postanowiłam dziś zrobić porządki w sypialni i garderobie.
Też zaczęłam porządki, ale... po 30min brzuch twardy, ledwo dycham i musiałam się położyć... na szczęście mąż jest to pilnuje dzieciaków...

Do góry