reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Nosidełko odebrane dokupiliśmy parę jeszcze rzeczy typu wanienka no i kombinezon dla małej damy ❤️❤️

Musimy się zastanowić nad łóżeczkiem i ostatetecznie 5 października podjechać i zamówić.

reklama
Czekam na dalsze opinie 😉
Ja czytałam albo gdzieś usłyszałam- sama nie jestem do końca pewna że gryka - kokos jest dobrym materacem dla dziecka.
Nie znak sie na tym w ogóle i dlatego się pytam doświadczonych mam 😉

Czekam na dalsze opinie 😉
Ja czytałam albo gdzieś usłyszałam- sama nie jestem do końca pewna że gryka - kokos jest dobrym materacem dla dziecka.
Nie znak sie na tym w ogóle i dlatego się pytam doświadczonych mam 😉
Ja na początku chciałam kupić kokosowo-lateksowy, ale słyszałam dużo opinii, że w tych grykach i kokosach lubią się gnieździć jakieś robale i można już je przynieść z tym materacem ze sklepu 😳
Ogólnie chodzi o to, że noworodek śpi najpierw na tej twardszej części, np na gryce albo kokosie, a później przewraca się materac i śpi na trochę miększej stronie.
No ale są też materace dwustronne z tworzyw sztucznych ☺️ Np to co ja wcześniej podałam. Ogólnie jeśli chodzi o firmy, to najczęściej ludzie polecają Hevea, Rucken, Hilding ( konkretnie Dobranocka) i Fiki Miki 😄 Tak wnioskując z tego, co czytałam. Też nie mogłam się zdecydować 😀

Ja na początku chciałam kupić kokosowo-lateksowy, ale słyszałam dużo opinii, że w tych grykach i kokosach lubią się gnieździć jakieś robale i można już je przynieść z tym materacem ze sklepu 😳
Ogólnie chodzi o to, że noworodek śpi najpierw na tej twardszej części, np na gryce albo kokosie, a później przewraca się materac i śpi na trochę miększej stronie.
No ale są też materace dwustronne z tworzyw sztucznych ☺️ Np to co ja wcześniej podałam. Ogólnie jeśli chodzi o firmy, to najczęściej ludzie polecają Hevea, Rucken, Hilding ( konkretnie Dobranocka) i Fiki Miki 😄 Tak wnioskując z tego, co czytałam. Też nie mogłam się zdecydować 😀

Weź no nie strasz tymi robakami 😳😳
Ten materac skreślam ze swojej listy.

A jeszcze mam pytanko 😉
Jakie polecacie łóżeczka? Firma ?

My dostaliśmy katalog z firmy Drewex mam nadzieje ze dobrze napisałam.

Ale może znacie inne firmy ?
Zastanawiamy się z mężem czy zamawiać przez sklep czy jednak przez internet.
Przez internet czas oczekiwania jest różny w zależności od firmy czy od modelu łóżeczka a w sklepie pani powiedziała dwa max trzy tygodnie czeka się na łóżeczko.
Mam troche obawy że jednak to łóżeczko nie zdąży dojść 🤭😁😳

A jeszcze mam pytanko 😉
Jakie polecacie łóżeczka? Firma ?

My dostaliśmy katalog z firmy Drewex mam nadzieje ze dobrze napisałam.

Ale może znacie inne firmy ?
Zastanawiamy się z mężem czy zamawiać przez sklep czy jednak przez internet.
Przez internet czas oczekiwania jest różny w zależności od firmy czy od modelu łóżeczka a w sklepie pani powiedziała dwa max trzy tygodnie czeka się na łóżeczko.
Mam troche obawy że jednak to łóżeczko nie zdąży dojść 🤭😁😳
Kupiłam klupś pccolino sosna malowana farbą wodną, dostawka. To moje pierwsze dziecko, ale oglądałam filmik położnej bodajże Joanny Mróz, ze dzidzius lubi spać blisko mamy żeby czuć ciepło i zapach, mąż sie przeniesie do salonu i nie bedzie problemu że łóżeczko nie dojechało😁😁😁

reklama
U mnie dzieci mało co spaly w łóżeczku ;) starszak po miesiącu wylądował u mnie, bo tak było i jemu i mi wygodniej przy karmieniu. Młoda praktycznie od razu przy mnie spała jeśli chodzi o nocny sen ;) Lepiej sie wtedy wysypiałam, a i dziecko sobie spokojnie zasypiało przy cycu ;)

Do góry