reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
A jeszcze mam pytanko 😉
Jakie polecacie łóżeczka? Firma ?

My dostaliśmy katalog z firmy Drewex mam nadzieje ze dobrze napisałam.

Ale może znacie inne firmy ?
Zastanawiamy się z mężem czy zamawiać przez sklep czy jednak przez internet.
Przez internet czas oczekiwania jest różny w zależności od firmy czy od modelu łóżeczka a w sklepie pani powiedziała dwa max trzy tygodnie czeka się na łóżeczko.
Mam troche obawy że jednak to łóżeczko nie zdąży dojść 🤭😁😳
Ja na te pierwsze miesiące mam malutka dostawkę drewnianą, ktora dostalismy "w spadku", ale wiem, ze ona nie wystarczy na dlugo. Więc z polecenia przyjaciółki zamowilam chicco next to me forever, podobno ma służyć na dużo dłużej 😁

Jeśli chodzi o materacyk, to do dostawki zamowilam na allegro "kokosowo-piankowo-strefowy" (teraz mnie trochę przeraziłyście z robalami 😂), srednio twardy, podobno przewiewna ta pianka. Naczytalam się sporo i zależało mi na tym, żeby nie był za cienki - a niestety większość, które pasowały do tej małej dostawki, miala z 5-6 cm. Ten zamówiony przeze mnie ma 11 cm.

Hejo ja mam białe łóżeczko.z szuflafą z ikei. Teraz złożone, bo planuję na dole póki co chicco baby hug. A na górze kosz mojżesza, a pierwszy miesiąc będzie w kokonie w naszym łóżku(mamy duże) i z młodym tak robiłam i super się sprawdzało. Jak z chicco wyrośnie rozłożymy łóżeczko :).
Ps. Odnosnie materacy... ja mam zwykły piankowy, dość twardy, każde na takim spało i nie mielismy żadnych problemów z kręgoslupem itp.

Hejo ja mam białe łóżeczko.z szuflafą z ikei. Teraz złożone, bo planuję na dole póki co chicco baby hug. A na górze kosz mojżesza, a pierwszy miesiąc będzie w kokonie w naszym łóżku(mamy duże) i z młodym tak robiłam i super się sprawdzało. Jak z chicco wyrośnie rozłożymy łóżeczko :).
Ps. Odnosnie materacy... ja mam zwykły piankowy, dość twardy, każde na takim spało i nie mielismy żadnych problemów z kręgoslupem itp.
Ja właśnie też będę miala baby huga na co dzień, do podróżowania ze mną po domu 😀

No ja z niego bardzo zadowolona byłam. A masz jeszcze wkład dodatkowy?
Aa z wagą to się nie przejmuj, jest zawsze pomiar błędu... u mnie 33 tydzien i mała 2089 gram.
Tak, kupilam dodatkowy materacyk, bo czytalam, że te od nich są średnie. Na allegro za 90 zł, polecała go jedna fizjo na instagramie 😀

Haloooo dziewuszki.
Jakie nastroje u Was? U nas ciepło, ale pochmurno i w sumie nic mi się nie chce.
Ale postanowiłam dziś zrobić porządki w sypialni i garderobie.

reklama
Haloooo dziewuszki.
Jakie nastroje u Was? U nas ciepło, ale pochmurno i w sumie nic mi się nie chce.
Ale postanowiłam dziś zrobić porządki w sypialni i garderobie.
Też zaczęłam porządki, ale... po 30min brzuch twardy, ledwo dycham i musiałam się położyć... na szczęście mąż jest to pilnuje dzieciaków...

Do góry