reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Nosidełko odebrane dokupiliśmy parę jeszcze rzeczy typu wanienka no i kombinezon dla małej damy ❤️❤️

Musimy się zastanowić nad łóżeczkiem i ostatetecznie 5 października podjechać i zamówić.

reklama
Czekam na dalsze opinie 😉
Ja czytałam albo gdzieś usłyszałam- sama nie jestem do końca pewna że gryka - kokos jest dobrym materacem dla dziecka.
Nie znak sie na tym w ogóle i dlatego się pytam doświadczonych mam 😉

Czekam na dalsze opinie 😉
Ja czytałam albo gdzieś usłyszałam- sama nie jestem do końca pewna że gryka - kokos jest dobrym materacem dla dziecka.
Nie znak sie na tym w ogóle i dlatego się pytam doświadczonych mam 😉
Ja na początku chciałam kupić kokosowo-lateksowy, ale słyszałam dużo opinii, że w tych grykach i kokosach lubią się gnieździć jakieś robale i można już je przynieść z tym materacem ze sklepu 😳
Ogólnie chodzi o to, że noworodek śpi najpierw na tej twardszej części, np na gryce albo kokosie, a później przewraca się materac i śpi na trochę miększej stronie.
No ale są też materace dwustronne z tworzyw sztucznych ☺️ Np to co ja wcześniej podałam. Ogólnie jeśli chodzi o firmy, to najczęściej ludzie polecają Hevea, Rucken, Hilding ( konkretnie Dobranocka) i Fiki Miki 😄 Tak wnioskując z tego, co czytałam. Też nie mogłam się zdecydować 😀

Ja na początku chciałam kupić kokosowo-lateksowy, ale słyszałam dużo opinii, że w tych grykach i kokosach lubią się gnieździć jakieś robale i można już je przynieść z tym materacem ze sklepu 😳
Ogólnie chodzi o to, że noworodek śpi najpierw na tej twardszej części, np na gryce albo kokosie, a później przewraca się materac i śpi na trochę miększej stronie.
No ale są też materace dwustronne z tworzyw sztucznych ☺️ Np to co ja wcześniej podałam. Ogólnie jeśli chodzi o firmy, to najczęściej ludzie polecają Hevea, Rucken, Hilding ( konkretnie Dobranocka) i Fiki Miki 😄 Tak wnioskując z tego, co czytałam. Też nie mogłam się zdecydować 😀

Weź no nie strasz tymi robakami 😳😳
Ten materac skreślam ze swojej listy.

A jeszcze mam pytanko 😉
Jakie polecacie łóżeczka? Firma ?

My dostaliśmy katalog z firmy Drewex mam nadzieje ze dobrze napisałam.

Ale może znacie inne firmy ?
Zastanawiamy się z mężem czy zamawiać przez sklep czy jednak przez internet.
Przez internet czas oczekiwania jest różny w zależności od firmy czy od modelu łóżeczka a w sklepie pani powiedziała dwa max trzy tygodnie czeka się na łóżeczko.
Mam troche obawy że jednak to łóżeczko nie zdąży dojść 🤭😁😳

A jeszcze mam pytanko 😉
Jakie polecacie łóżeczka? Firma ?

My dostaliśmy katalog z firmy Drewex mam nadzieje ze dobrze napisałam.

Ale może znacie inne firmy ?
Zastanawiamy się z mężem czy zamawiać przez sklep czy jednak przez internet.
Przez internet czas oczekiwania jest różny w zależności od firmy czy od modelu łóżeczka a w sklepie pani powiedziała dwa max trzy tygodnie czeka się na łóżeczko.
Mam troche obawy że jednak to łóżeczko nie zdąży dojść 🤭😁😳
Kupiłam klupś pccolino sosna malowana farbą wodną, dostawka. To moje pierwsze dziecko, ale oglądałam filmik położnej bodajże Joanny Mróz, ze dzidzius lubi spać blisko mamy żeby czuć ciepło i zapach, mąż sie przeniesie do salonu i nie bedzie problemu że łóżeczko nie dojechało😁😁😁

reklama
U mnie dzieci mało co spaly w łóżeczku ;) starszak po miesiącu wylądował u mnie, bo tak było i jemu i mi wygodniej przy karmieniu. Młoda praktycznie od razu przy mnie spała jeśli chodzi o nocny sen ;) Lepiej sie wtedy wysypiałam, a i dziecko sobie spokojnie zasypiało przy cycu ;)

Do góry