reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

zawsze można wyprać na pewnie ;)... tylko przy takim maluszku 🙈, ślinka i przez to mokre łapki są na tapicerce i zostawiają takie plamki i to niekoncząca się historia z dopieraniem ;). Na szczęscie jak będzie ten etap będzie już cieplej ;). Bo takiej tapicerki nje wysuszysz w suszarce, a jak pogoda nie sprzyja musisz założyć dość długi czas schnięcia.
u mnie są pełniejsze, ale rozmiar mam ten sam. Choć na karmienie to pewnie bedą większe.
Trzymam kciuki by Ci nie wyszły. Choć mi w 1 ciąży wyszły dopiero na 3 tyg przed terminem porodu
Dziękuję ☺ Ja wiem, że mogą się zrobić nawet po porodzie, jak się brzuch obkurcza. I że najczęściej te paskudy wychodzą właśnie w ostatnim miesiącu, jak już skóra jest bardzo mocno napięta. Smaruję, żeby nie było, ale też po prawdzie pomaga mi to na to nieprzyjemne uczucie mrowienia.

@Józia89. Zainteresowało mnie to o smarowaniu i skracającej się szyjce, rozwiniesz? Bo ja miałam na myśli TYLKO smarowanie 😉, a frajdę mąż ma bo mu się podoba jak ten brzuch rośnie. Jak chce, to niech smaruje, niech buduje więź.

reklama
Dziękuję ☺ Ja wiem, że mogą się zrobić nawet po porodzie, jak się brzuch obkurcza. I że najczęściej te paskudy wychodzą właśnie w ostatnim miesiącu, jak już skóra jest bardzo mocno napięta. Smaruję, żeby nie było, ale też po prawdzie pomaga mi to na to nieprzyjemne uczucie mrowienia.

@Józia89. Zainteresowało mnie to o smarowaniu i skracającej się szyjce, rozwiniesz? Bo ja miałam na myśli TYLKO smarowanie 😉, a frajdę mąż ma bo mu się podoba jak ten brzuch rośnie. Jak chce, to niech smaruje, niech buduje więź.
No może nie będzie tak źle. Mi w dwóch się pojawiły, w trzeciej już nie ;).
Ja dziś znów usłyszałam, ze mam brzuszek na chłopca ;).

Nie trzeba obrabiać on go sam kompresuje i troszkę pomniejsza ;).
@PasiastyOgon to ma malutki :). Ja też mam dużo, dużo większy 🙈.
Nie pamiętam, w którym jesteś tygodniu, ale ja taki miałam mniej więcej w 27 tygodniu 😅

Załączniki

• 20220824_102100.jpg
    20220824_102100.jpg
    3,4 MB · Wyświetleń: 85
Teraz 32+ 2, zdjęcie z przed tygodnia, bo sukience ;), tak mam głównie w spodniach lub getrach. A Twój brzusio malutki na tej fotce co dodałaś :).
Mocno mocno urósł od wtedy 😉
Już bym po górach nie pochodziła. Ale nie mam żadnego bieżącego zdjęcia. Za to mam problem, w co się ubrać, większość ubrań niespodziewanie się skurczyła! Chochliki szafowe ruszyły do pracy 🤣

reklama

Z dawna dawna słyszałam że nie powinno miziać się brzucha bo szyjka się skraca i że skurcze mogą się pojawić.
Ale czy to prawda nie mam pojęcia.
Ale w sumie u mnie było tak że zaczęłam smarowac tzw mąż zaczął mówię może z 5 razy max poszliśmy na wizytę a pani doktor że się skróciła i zrobiła miekka.
Ja oczywiście wystraszona i dałam sobie spokój z tym smarowaniem.
Mąż codziennie całuje i przytula i duża gada 🌺❤️😍

Do góry