reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie troche z innej beczki - bierzecie dodatkowo żelazo? Robię morfologie co 4 tygodnie i poki co hemoglobina w normie, ostatnio nawet trochę wzrosła, a na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że teraz w III trymestrze mkze gwałtownie spadać i lepiej zebym brala. Gdzies czytalam, że nie powinno się brać żelaza w ciąży tylko "profilaktycznie", że to stara szkoła, mój prowadzący zreszta juz raz mnie zawiódł z immunoglobulina... sama nie wiem. No ale kupilam i zaczelam brać wg zaleceń.

Pytanie podstawowe. Bardziej ufasz swojemu lekarzowi czy rzeczom wyczytanym w necie? 😜

Pytanie podstawowe. Bardziej ufasz swojemu lekarzowi czy rzeczom wyczytanym w necie? 😜
Poki co lekarzowi, dlatego kupilam żelazo i zaczelam brac. ALE po mojej przygodzie z olaniem naszej niezgodności grup krwi wiem, ze czasem warto poczytać troche więcej, no i gdyby pojawiło się tu kilkanaście głosów, że wasi zalecaja zupełnie co innego, pewnie poszłabym na konsultacje do drugiego :) zreszta juz chodzę, ale kolejną wizytę mam dopiero pod koniec września.

Halo :)
@Nat_Ra zawsze powinna martwić żywa krew. I jakby się zdarzyła to albo tel do gina albo IP. Ja w poprzedniej w 14 tyg trafiłam do szpitala z żywą, zostawili mnie na obserwacji i rano było brązowe plamienie i powiedzieli, ze to dobrze, bo ustało.
@kamilamhm pierwsze słyszę by brać, żelazo jak masz dobrą hemoglobinę. Mi w każdej ciaży spadała do 12,8, teraz mam 13,5 i mój nic nie kazał brać. Tylko raczej dziewczyny żelazo biorą jak mają wyniki poniżej 11.

Halo :)
@Nat_Ra zawsze powinna martwić żywa krew. I jakby się zdarzyła to albo tel do gina albo IP. Ja w poprzedniej w 14 tyg trafiłam do szpitala z żywą, zostawili mnie na obserwacji i rano było brązowe plamienie i powiedzieli, ze to dobrze.../]
Ooo, no jakby była czerwona krew to ani minuty bym się nie zastanawiała. Spakowałabym torbę i pojechała do szpitala, na szczęście mam blisko. Ale to była nie powiem że bardzo mała, ale jednak jedna plama. Od tamtej pory się to nie powtórzyło, poszliśmy dziś z mężem na delikatny spacer - gdyby plamienie wróciło, to też bym pojechała na izbę.
Nie wiem, czy to ma związek, ale popękały mi w tym samym czasie naczynka w nosie, jak dmucham to mam krew. Sorki za dosłowność 😏

W każdym razie młodzież w brzuchu nie przejmuje się moimi zmartwieniami, dziś ma dzień ćwiczeń i aktywnie spędza niedzielę.

Ooo, no jakby była czerwona krew to ani minuty bym się nie zastanawiała. Spakowałabym torbę i pojechała do szpitala, na szczęście mam blisko. Ale to była nie powiem że bardzo mała, ale jednak jedna plama. Od tamtej pory się to nie powtórzyło, poszliśmy dziś z mężem na delikatny spacer - gdyby plamienie wróciło, to też bym pojechała na izbę.
Nie wiem, czy to ma związek, ale popękały mi w tym samym czasie naczynka w nosie, jak dmucham to mam krew. Sorki za dosłowność 😏

W każdym razie młodzież w brzuchu nie przejmuje się moimi zmartwieniami, dziś ma dzień ćwiczeń i aktywnie spędza niedzielę.
No ja też mam tak czasem z nosem 🙈. Możliwe, że pękło jakieś naczynko, a było brazowe bo juz zaschło.

reklama
Chyba zostaniemy bez wózka 🤣

A tak poważnie jutro mamy wizytę więc chyba wyjedziemy chwilę wcześniej i zajedziemy do takiego większego sklepu kurcze ja mam obawy zamawiać tak w ciemno ten wózek 😪
Ale chyba wybierzemy z firmy bebetto.

Ja mialam Bebetto i bylam zadowolona poprzednim razem ☺️ wagowo troche ciezki, ale b.dobrze sie prowadzil, byl spory pod wzgledem gondoli. Duzy kosz na dole. Fajna torba.

Do góry