reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie troche z innej beczki - bierzecie dodatkowo żelazo? Robię morfologie co 4 tygodnie i poki co hemoglobina w normie, ostatnio nawet trochę wzrosła, a na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że teraz w III trymestrze mkze gwałtownie spadać i lepiej zebym brala. Gdzies czytalam, że nie powinno się brać żelaza w ciąży tylko "profilaktycznie", że to stara szkoła, mój prowadzący zreszta juz raz mnie zawiódł z immunoglobulina... sama nie wiem. No ale kupilam i zaczelam brać wg zaleceń.

Pytanie podstawowe. Bardziej ufasz swojemu lekarzowi czy rzeczom wyczytanym w necie? 😜

Pytanie podstawowe. Bardziej ufasz swojemu lekarzowi czy rzeczom wyczytanym w necie? 😜
Poki co lekarzowi, dlatego kupilam żelazo i zaczelam brac. ALE po mojej przygodzie z olaniem naszej niezgodności grup krwi wiem, ze czasem warto poczytać troche więcej, no i gdyby pojawiło się tu kilkanaście głosów, że wasi zalecaja zupełnie co innego, pewnie poszłabym na konsultacje do drugiego :) zreszta juz chodzę, ale kolejną wizytę mam dopiero pod koniec września.

Halo :)
@Nat_Ra zawsze powinna martwić żywa krew. I jakby się zdarzyła to albo tel do gina albo IP. Ja w poprzedniej w 14 tyg trafiłam do szpitala z żywą, zostawili mnie na obserwacji i rano było brązowe plamienie i powiedzieli, ze to dobrze, bo ustało.
@kamilamhm pierwsze słyszę by brać, żelazo jak masz dobrą hemoglobinę. Mi w każdej ciaży spadała do 12,8, teraz mam 13,5 i mój nic nie kazał brać. Tylko raczej dziewczyny żelazo biorą jak mają wyniki poniżej 11.

Halo :)
@Nat_Ra zawsze powinna martwić żywa krew. I jakby się zdarzyła to albo tel do gina albo IP. Ja w poprzedniej w 14 tyg trafiłam do szpitala z żywą, zostawili mnie na obserwacji i rano było brązowe plamienie i powiedzieli, ze to dobrze.../]
Ooo, no jakby była czerwona krew to ani minuty bym się nie zastanawiała. Spakowałabym torbę i pojechała do szpitala, na szczęście mam blisko. Ale to była nie powiem że bardzo mała, ale jednak jedna plama. Od tamtej pory się to nie powtórzyło, poszliśmy dziś z mężem na delikatny spacer - gdyby plamienie wróciło, to też bym pojechała na izbę.
Nie wiem, czy to ma związek, ale popękały mi w tym samym czasie naczynka w nosie, jak dmucham to mam krew. Sorki za dosłowność 😏

W każdym razie młodzież w brzuchu nie przejmuje się moimi zmartwieniami, dziś ma dzień ćwiczeń i aktywnie spędza niedzielę.

Ooo, no jakby była czerwona krew to ani minuty bym się nie zastanawiała. Spakowałabym torbę i pojechała do szpitala, na szczęście mam blisko. Ale to była nie powiem że bardzo mała, ale jednak jedna plama. Od tamtej pory się to nie powtórzyło, poszliśmy dziś z mężem na delikatny spacer - gdyby plamienie wróciło, to też bym pojechała na izbę.
Nie wiem, czy to ma związek, ale popękały mi w tym samym czasie naczynka w nosie, jak dmucham to mam krew. Sorki za dosłowność 😏

W każdym razie młodzież w brzuchu nie przejmuje się moimi zmartwieniami, dziś ma dzień ćwiczeń i aktywnie spędza niedzielę.
No ja też mam tak czasem z nosem 🙈. Możliwe, że pękło jakieś naczynko, a było brazowe bo juz zaschło.

reklama
Chyba zostaniemy bez wózka 🤣

A tak poważnie jutro mamy wizytę więc chyba wyjedziemy chwilę wcześniej i zajedziemy do takiego większego sklepu kurcze ja mam obawy zamawiać tak w ciemno ten wózek 😪
Ale chyba wybierzemy z firmy bebetto.

Ja mialam Bebetto i bylam zadowolona poprzednim razem ☺️ wagowo troche ciezki, ale b.dobrze sie prowadzil, byl spory pod wzgledem gondoli. Duzy kosz na dole. Fajna torba.

Do góry