reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

@maszak no cóż, niestety nie dowiedziałam się dziś jaką płeć ma maluszek, dowiem się na połówkowych pewnie dopiero, a jeszcze kupa czasu, bo 15.07 mam... Mam nadzieję, że ty jutro będziesz mieć więcej szczęścia 🙂
Ja też jestem zdania, że ciuszki w rozmiarze 56 warto mieć od początku, raczej mniej niż więcej dzieci rodzi się dłuższych, choć czasem i takie się zdarzają 😉 moja starsza miała idealnie 56cm przy porodzie, a ubranka w tym rozmiarze wcale nie były za małe, cześć nawet za duża i chwilę je nosiła. Młodsza z kolei urodziła się malutka i dobrze, że akurat miałam po córci kuzynki trochę jeszcze mniejszych śpioszków, bo akurat się przydały.
A to szkoda, że się nie pokazło. A do 15 szybko zleci :). Ciekawa jestem czy to moje małe się pokaże? Starsza właśnie z dziewczynkami z klasy baletowej wyruszyła na finały na Dwc. Ależ mam stresa 🙈

reklama
Ja w sumie kogo znam to najmniejszy rozmiar dzieciaki nosiły 56.
To żaden problem kupić mniejszy zawsze można zamówić przez neta na drugi dzień przychodzi paczka mąż dowozi do szpitala.

Jak tam Wam mija czwartek ?

Mnie dzisiaj w nocy bardzo bolal brzuch tutaj na dole. Chyba wszystko się rozciąga I przygotowuje miejsce dla dzieciaka ❤️

Ja w sumie kogo znam to najmniejszy rozmiar dzieciaki nosiły 56.
To żaden problem kupić mniejszy zawsze można zamówić przez neta na drugi dzień przychodzi paczka mąż dowozi do szpitala.

Jak tam Wam mija czwartek ?

Mnie dzisiaj w nocy bardzo bolal brzuch tutaj na dole. Chyba wszystko się rozciąga I przygotowuje miejsce dla dzieciaka ❤️
U mnie w biegu .... starsza poleciała, młodszą odebrałam ze stosem książek. A zaraz lecę do lekarza.
Ciuszki 56 są potrzebne, choć to wszystko zależy od masy i długości. Ja lubię dopasowane i jak młody był taki kurczaczek to 56 na niego lużne były i z miesiac korzystaliśmy z tego rozmiaru... no i kilka 50 też miałam.

U mnie w biegu .... starsza poleciała, młodszą odebrałam ze stosem książek. A zaraz lecę do lekarza.
Ciuszki 56 są potrzebne, choć to wszystko zależy od masy i długości. Ja lubię dopasowane i jak młody był taki kurczaczek to 56 na niego lużne były i z miesiac korzystaliśmy z tego rozmiaru... no i kilka 50 też miałam.
No ja zacznę kupować od 56.
Jak okaże się maleństwo w tedy mąż dokupi albo stacjonarnie gdzieś na mieście albo zamówi się przez neta mniejszy rozmiar 50.

A to szkoda, że się nie pokazło. A do 15 szybko zleci :). Ciekawa jestem czy to moje małe się pokaże? Starsza właśnie z dziewczynkami z klasy baletowej wyruszyła na finały na Dwc. Ależ mam stresa 🙈
Nawet nie tyle się nie pokazało, co lekarka nie sprawdzała 🤦 powiedziała, że dowiem się na połówkowych, bo wtedy lekarze sprawdzają aż sprawdzą... Ech, tym trochę zmieniłam o niej zdanie na bardziej negatywne, ale chyba już daruję sobie zmiany lekarza, połowa prawie za nami, a u niej pasuje mi, że mogę umówić się w godzinach porannych i chyba też nie mam siły szukać i wydzwaniać po innych.
To duża sprawa 🙂 powodzenia dla córki jej koleżanek 😘 no i oczywiście oby podróż minęła bezpiecznie 🙂

Nawet nie tyle się nie pokazało, co lekarka nie sprawdzała 🤦 powiedziała, że dowiem się na połówkowych, bo wtedy lekarze sprawdzają aż sprawdzą... Ech, tym trochę zmieniłam o niej zdanie na bardziej negatywne, ale chyba już daruję sobie zmiany lekarza, połowa prawie za nami, a u niej pasuje mi, że mogę umówić się w godzinach porannych i chyba też nie mam siły szukać i wydzwaniać po innych.
To duża sprawa 🙂 powodzenia dla córki jej koleżanek 😘 no i oczywiście oby podróż minęła bezpiecznie 🙂
Hejo. U mas przygpdy 🙈. Najpierw lot opóźniony 2 h, weszły na pokład i siedziały tam 1 h po czym odwołali lot. Więc stanie w kolejce i załatwianie hotelu i koleknego lotu. Zawieźli do hotelu i pyszny obiadek i lody. Choć pewnie umęczone, ale happy.
Moje malutkie 300 gram i wszystko dobrze , ale czekamy do 4.07 ;). No uparciuszek.

Edit:
Aaaa zapomniałam napisać, że młodsza brała udział w szkolnym konkursie talentów muzycznych- grała na fortepianie. I zajęła 1 miejsce , także szczęśliwa

A jak Wy się macie?

Ostatnia edycja:
Mój też póki co nie sprawdzał, ani w tej ani w poprzedniej ciąży ;) tzn spojrzał, ale jak dziecko nie chciało pokazać to odpuszczał. Dopiero właśnie na połówkowych sprawdzał dokładnie i wtedy się w poprzedniej ciąży dowiedziałam ;)

reklama
Do góry