reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Hej kobietki 😊. U mnie 18+5 wczoraj miałam wizytę syn ładnie się ruszał ale jeszcze go nie czuję wedlug doktor do tygodnia powinnam dostać jakiegoś kopniaka😏 miałam też zakładany pessar ponieważ szyjka dosyć krótka ale lekarka dała zielone światło na spacery więc korzystam 6500kroków za mną 😄. Dziś też mam zamiar się ruszyć bo waga galopuje do góry jak szalona 🤔. U Was jak z dodatkowymi kilogramami? Któraś ma pessar i ból podbrzusza minął? Miłego dnia 😉

reklama
Hej kobietki 😊. U mnie 18+5 wczoraj miałam wizytę syn ładnie się ruszał ale jeszcze go nie czuję wedlug doktor do tygodnia powinnam dostać jakiegoś kopniaka😏 miałam też zakładany pessar ponieważ szyjka dosyć krótka ale lekarka dała zielone światło na spacery więc korzystam 6500kroków za mną 😄. Dziś też mam zamiar się ruszyć bo waga galopuje do góry jak szalona 🤔. U Was jak z dodatkowymi kilogramami? Któraś ma pessar i ból podbrzusza minął? Miłego dnia 😉
Dzisiaj stuknal nam 19 tydzień ❤❤

Od początku ciąży przytyłam 2 i pół kg.
Ogólnie do szczupłych dziewczyn nie należę więc nie wiem czy szybko poczuje pierwsze kopniaki.
Mnie szyjka się wydłużyła w sensie miałam 3.20 a mam teraz 4.85 ale też pilnuje tego bo wiem że szyjka może w każdej chwili się skrócić.
Ale za to mam łożysko nie centralnie na szyjce ale nad szyjka i też muszę uważać 😞 mam nadzieję że się podniesie.

Hejo. Cieszę się, że syncio rośnie. Ruchy na dniach poczujesz :). Na początku one są delikatne, że można je przeoczyć. Ja to już wiem jak to czuć to już kilka tyg czuję. Na początku sporadycznie, teraz 2-3 razy w ciągu dnia.
A jaką masz szyjkę, że Ci założyli? Ja w poprzedniej miałam zagrożenie i mniej ruchu, ale przy dzieciach to niemożliwe... skróciła mi się do 2,4cm, a potem wydłużyła.
U mnie nadal 1kg mniej, ale ja miałam po covidzie trochę nadprogramowych kg(aż 5🙉), teraz jestem na diecie cukrzycowej dlatego waga stoi. Brzusio rośnie, maluszek się odzywa więc jestem spokojna. Wizytę mam w dzień taty, może wkońcu się dowiem, bo już większość wie hihi.
@Józia89. Super, że ze zdjęc jesteś zadowolona :). Albumy kup teraz i wypełniaj kadrami, bo jak dzidziuś się urodzi, to nie bęfziesz mieć czasu 🙈. Ja dla każdego malucha(co prawda jeszcze dla młodego nie zaczęłam 🙈)... robię taki album miesiac po miesiacu z notatką co umiało i tak do 2 lat, a potem już tylko zdjęcie na każdy rok życia i dostaną na 18 ;).

Hejo. Cieszę się, że syncio rośnie. Ruchy na dniach poczujesz :). Na początku one są delikatne, że można je przeoczyć. Ja to już wiem jak to czuć to już kilka tyg czuję. Na początku sporadycznie, teraz 2-3 razy w ciągu dnia.
A jaką masz szyjkę, że Ci założyli? Ja w poprzedniej miałam zagrożenie i mniej ruchu, ale przy dzieciach to niemożliwe... skróciła mi się do 2,4cm, a potem wydłużyła.
U mnie nadal 1kg mniej, ale ja miałam po covidzie trochę nadprogramowych kg(aż 5🙉), teraz jestem na diecie cukrzycowej dlatego waga stoi. Brzusio rośnie, maluszek się odzywa więc jestem spokojna. Wizytę mam w dzień taty, może wkońcu się dowiem, bo już większość wie hihi.
@Józia89. Super, że ze zdjęc jesteś zadowolona :). Albumy kup teraz i wypełniaj kadrami, bo jak dzidziuś się urodzi, to nie bęfziesz mieć czasu 🙈. Ja dla każdego malucha(co prawda jeszcze dla młodego nie zaczęłam 🙈)... robię taki album miesiac po miesiacu z notatką co umiało i tak do 2 lat, a potem już tylko zdjęcie na każdy rok życia i dostaną na 18 ;).
Piękny prezent ❤❤

Uwielbiam zdjęcia teraz rzadziej wywołuje zdarza się raz czasem dwa na rok ale wiadomo większą ilość 😉
Ale jak się dzieciak urodzi to ja nie wiem heh mamuska będzie szaleć ze zdjęciami 😉

Piękny prezent ❤❤

Uwielbiam zdjęcia teraz rzadziej wywołuje zdarza się raz czasem dwa na rok ale wiadomo większą ilość 😉
Ale jak się dzieciak urodzi to ja nie wiem heh mamuska będzie szaleć ze zdjęciami 😉
Hehe to na bank ;). Przy pierwszym też miałam miliony. Potem jak zajęłam się tym profesjonalnie to selekcja jest większa i z konkretnych imprez, miesięcy.
Na 30 tydz bedę się szykować na sesję ciążową ;). Choć kazdy selfie teraz z rosnącym jest ;).

Hehe to na bank ;). Przy pierwszym też miałam miliony. Potem jak zajęłam się tym profesjonalnie to selekcja jest większa i z konkretnych imprez, miesięcy.
Na 30 tydz bedę się szykować na sesję ciążową ;). Choć kazdy selfie teraz z rosnącym jest ;).
Ja mam raptem 2 może 3 zdjęcia.
Na razie jakoś nie myślę o robieniu sobie zdjęć.
Myślę że zamiast albumu to będę musiała jakiś mega karton zorganizować i tam układać dzieciakowi zdjęcia 🤪😉🤣

Komentarz gościnny: Cześć dziewczyny, jestem październikową mamą 2022 ale i mamą półtorarocznego chłopca. Mam na sprzedaż wózek Cybex Balios S Lux z adapterami do fotelika Avionaut Pixel, uchwytem na kubek i parasolką. Gdyby któraś z Was była zainteresowana to dajcie znać :)

reklama
Do góry