reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Nie mialam zadnych plamien, ani innych negatywnych objawow, wiec nie musialam lezec, ani sie oszczedzac. U ciebie skoro nie dotyka tylko jest blisko to na spokojnie wystarczy obserwowac. Najczesciej takie lozysko wraz ze wzrostem macicy idzie do gory.
Mam wielką nadzieję.
Plamienia miałam na samym początku jak była cecha odklejania się kosmówki ale od tamtego momentu zero plamien.

reklama
Witam się i ja po wizycie. Malutki człowieczek ma się dobrze. Łożysko uniosło się trochę w górę, teraz zasłania bliznę po CC i nie wiadomo może wzrosnąć czy nie. Lekarka powiedziała, że będzie wiadomo tylko podczas porodu.
Teraz trzeba umówić się na połówkowe do szpitala.

18 tydzień plus 4 dni choć u doktorki będzie pewnie 3 dni 😉
To moja pierwsza ciąża tzw tak daleko zaszliśmy.
Za mną trzy poronienia między 6 a 9 tygodniem.

Ogólnie czuje się dobrze.
Oszczędny tryb życia i dzień na dniem płynie ale jeszcze sporo przed nami.

A Ty jak się czujesz ? Który tydzień?
Masz już dzieciaki czy to pierwsza Twoja ciąża?
Bardzo współczuję strat :( Wspaniale, że z twoim skarbem wszystko dobrze ❤️
Ja jestem w 20t1d. Czuję się raz lepiej, raz gorzej… Męczą mnie wymioty, brałam ostatnio przez 10 dni leki i było lepiej, ale już mi się skończyły i znowu jest to samo 🙈 Oprócz tego często boli mnie a to brzuch, a to plecy. Choć ogólnie chyba powoli zaczyna mi się poprawiać samopoczucie. Dzidzia zaczyna mnie kopać i się ruszać, co również mógł poczuć mój narzeczony i jesteśmy oboje podekscytowani ❤️ To moja pierwsza ciąża. Dużo się stresuję, bo moja ciąża nadal jest trochę zagrożona. Od początku ciąży miałam plamienia, trochę się uspokoiło po wdrożeniu luteiny, ale nadal czasami się zdarzają. Do tego mam łożysko przodujące i miałam krwiaka, który na szczęście się wchłonął 🙈. Dlatego stresuję się jak tylko mnie coś bardziej zaboli, że coś jest z dzieckiem nie tak, ale teraz zaczynam być trochę bardziej spokojna, bo w końcu zaczynam czuć jej obecność w brzuszku 🙈 I wtedy wiem, że jak czuje jak mnie puka od środka to żyje i raczej nic jej nie jest 🙈
Co do położenia łożyska, to u mnie trochę się przesunęło, tak przynajmniej powiedział mój lekarz prowadzący na ostatniej wizycie. Mam nadzieję, że całkowicie odsłoni ujście. Mam wizytę za tydzień, więc dam znać czy coś się ruszyło :) Pozdrawiam cię i życzę wszystkiego dobrego dla ciebie i dzidziusia 🥰 Znasz już płeć?

Bardzo współczuję strat :( Wspaniale, że z twoim skarbem wszystko dobrze ❤️
Ja jestem w 20t1d. Czuję się raz lepiej, raz gorzej… Męczą mnie wymioty, brałam ostatnio przez 10 dni leki i było lepiej, ale już mi się skończyły i znowu jest to samo 🙈 Oprócz tego często boli mnie a to brzuch, a to plecy. Choć ogólnie chyba powoli zaczyna mi się poprawiać samopoczucie. Dzidzia zaczyna mnie kopać i się ruszać, co również mógł poczuć mój narzeczony i jesteśmy oboje podekscytowani ❤️ To moja pierwsza ciąża. Dużo się stresuję, bo moja ciąża nadal jest trochę zagrożona. Od początku ciąży miałam plamienia, trochę się uspokoiło po wdrożeniu luteiny, ale nadal czasami się zdarzają. Do tego mam łożysko przodujące i miałam krwiaka, który na szczęście się wchłonął 🙈. Dlatego stresuję się jak tylko mnie coś bardziej zaboli, że coś jest z dzieckiem nie tak, ale teraz zaczynam być trochę bardziej spokojna, bo w końcu zaczynam czuć jej obecność w brzuszku 🙈 I wtedy wiem, że jak czuje jak mnie puka od środka to żyje i raczej nic jej nie jest 🙈
Co do położenia łożyska, to u mnie trochę się przesunęło, tak przynajmniej powiedział mój lekarz prowadzący na ostatniej wizycie. Mam nadzieję, że całkowicie odsłoni ujście. Mam wizytę za tydzień, więc dam znać czy coś się ruszyło :) Pozdrawiam cię i życzę wszystkiego dobrego dla ciebie i dzidziusia 🥰 Znasz już płeć?
No ja wczoraj miałam wizytę i wszystko dobrze. Szyjka się wydłużyła tylko właśnie z łożyskiem problem cale szczęście nie nachodzi na ujscie szyjki ale jest nad szyjka w bliskiej odległości. Doktorka mówiła że ma czas się przesunąć. Plamienie miałam na samym początku gdy kosmówka mi się odklejala ale wszystko wróciło do normy.

No właśnie płci nie znamy tzw doktorka raz mówi tak drugi raz tak a teraz od dwóch wizyt maluch nie współpracuje więc płeć jeszcze nie do końca znana.
A Ty znasz ?

No ja wczoraj miałam wizytę i wszystko dobrze. Szyjka się wydłużyła tylko właśnie z łożyskiem problem cale szczęście nie nachodzi na ujscie szyjki ale jest nad szyjka w bliskiej odległości. Doktorka mówiła że ma czas się przesunąć. Plamienie miałam na samym początku gdy kosmówka mi się odklejala ale wszystko wróciło do normy.

No właśnie płci nie znamy tzw doktorka raz mówi tak drugi raz tak a teraz od dwóch wizyt maluch nie współpracuje więc płeć jeszcze nie do końca znana.
A Ty znasz ?
Mi lekarz dwa razy już powiedział, że według niego dziewczynka :p Jeszcze 27.06 mam połówkowe u innego lekarza i jestem ciekawa, czy powie tak samo czy jednak naszej dziewczynce coś wyrośnie 🤪

Mi lekarz dwa razy już powiedział, że według niego dziewczynka :p Jeszcze 27.06 mam połówkowe u innego lekarza i jestem ciekawa, czy powie tak samo czy jednak naszej dziewczynce coś wyrośnie 🤪
U nas wyrosło nagle bardzo szybko 😀 młody tak się chciał pokazać w dzień dziecka, że ginekolog tylko zrobiła usg dopochwowe i od razu wyjęła, zapytała czy znamy płeć i czy chcemy 😀 i na spokojnie wsadziła znowu bo penisek na samym środku 😀

U nas wyrosło nagle bardzo szybko 😀 młody tak się chciał pokazać w dzień dziecka, że ginekolog tylko zrobiła usg dopochwowe i od razu wyjęła, zapytała czy znamy płeć i czy chcemy 😀 i na spokojnie wsadziła znowu bo penisek na samym środku 😀
Ojej 😁🙊 No to zobaczymy jak to się u nas potoczy. Jak u nas lekarz zaglądał między nóżki to nic nie widział, ja też patrzyłam na ekran i nic nie widziałam. Ale jak widać wszystko może się zdarzyć i nagle coś wyrośnie 🤪

Ja połówkowe będę mieć w lipcu.
Ale przed połówkowymi badaniami mam wizytę ogólnie to mamy co dwa tygodnie.

Płeć mało istotna najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe ❤❤

reklama
Witam Was w piątkowy słoneczny dzionek ❤❤

Jutro stuknie nam 19 tydzień ❤❤ leci dzień za dniem.
Samopoczucie dobre segreguje zdjęcia które mąż w środę odebrał.
Jak za 39 gr to jakość super !
Jest tego trochę ponad 350 sztuk.
Segreguje podpisuje a później będę wkładać w albumy ale chyba będzie musiał mąż kupić bo braknie 🤪🤪 ale to stopniowo robię teraz sobie przerwę zrobiłam i leze.

A u Was jak tam ?

Do góry