reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Hejo Mamusie
Jak się dziś czujecie? Ja jakoś średnio, ciśnienie niskie 106/86 , a puls 104 choć niby spadło na 97. Na badaniach byłam tez. Za tydzień w dzień taty wizyta, może dzidziol się ujawni ?
A dzidziol juź codziennie po kilka razy się odzywa :).
Samopoczucie dobre 😀
Ciśnienie chyba też dobre mam 105 / 62 a puls 89.

A jak często mierzycie cisnienie ? Codziennie ?
Bo szczerze ja mierze może z raz na tydzień. Czuję się dobrze to nie mierze ale nie wiem może trzeba mierzyć codziennie?

Samopoczucie dobre 😀

Bo szczerze ja mierze może z raz na tydzień. Czuję się dobrze to nie mierze ale nie wiem może trzeba mierzyć codziennie?
Ja mierzę tylko jak czuję się źle lub głowa boli (raz na 2 tyg i rzadziej). A puls kiedy przyspiesza to wiem, bo w spoczynku potrafi zacząć pracować jakbym biegła.

Samopoczucie dobre 😀

Ja w sumie w ogóle nie mierzę, tylko na wizycie u lekarza :p Ale ja nie mam problemów z ciśnieniem

No ja za młodych lat czyli gdzieś z 15 lat temu to miewałam niskie ciśnienie 90 na 70 , 85 na 60. Bardzo niskie miałam kiedyś ale dobrze się czułam teraz mam wyższe bo gdzieś koło 110-120 / 80-90.

No ja mierze raz na tydzień i to jak pamiętam 🤪 bo ogólnie to u doktorki mam mierzone ciśnienie i mówi że mam bardzo dobre.
Więc nie mierze w domu.

reklama
Zazdroszczę Wam dobrego ciśnienia u lekarza. Ja zawsze jestem całą zestresowana z ciśnieniem 150/100. 🤫 Z tego powodu muszę prowadzić dzienniczek z pomiarami ciśnienia i codziennie rano uzupełniać. Na szczęście w domku zawsze jest ok - 110/70. 😊

Do góry