reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Mi sie po 2 ciążach nie pogorszył. Ale mam mniejsza wadę. Przez kiła lat pracowałam na nocki i nie było różnicy. No ale każdy jest inny. Tez muszę wybrać sie do okulisty bo już kilka lat nie byłam :)
Ja po tygodniu na drugą zmianę miałam tak zmęczone oczy, że co godzinę musiałam wpuszczać krople. A skończyło się na popękanych naczynkach w oczach. Wygladalam bardzo śmiesznie z czerwonymi gałkami 😄 Na szczęście po jakimś czasie zniknęło.

Wiesz może się sama odstawi w końcu. Podobno w ciąży zmienia się smak mleka na którymś etapie i może się sama odstawi. Generalnie po odstawieniu ona nie powinna potrzebować jesc w nocy i dużo dzieciaków już w ogóle rezygnuje z mleka. A wieczorem próbowałaś dawać jej kasze na mleku modyfikowanym? W sensie żeby zjadła taki bardziej obfity i sycący posiłek przed snem.
Bo faktycznie przy takim trybie kiedy Ty budzisz się kilka razy w nocy i potem w dzień musisz normalnie funkcjonować, i to w ciąży, to nie jest łatwo…
Tak, starszak przestał się budzić w nocy po odstawieniu jak miał 18 miesięcy.
Młoda dostaje kaszki na wieczór, ale to i tak nic nie daje. Mam wrażenie, że cyc to bardziej taki rytuał dla niej i przytulanka 🤷‍♀️ chociaz też ciągnie mleko... liczę na to, że niedługo jej przestanie smakować ;)

Hejo :).
Widzę, że dużo z Was ma wadę wzroku (-), ja mam plusy i raczej po ciąży mi się nie pogorszył. Jednak sama sobie go niszczę bo ja w nocy działam 🙈. Ale ja to taki człowiek, który musi coś robić bo jak nic nie robię to czuję, że jestem bezużyteczna ;).
Zakupiłam młodemu pisuar żabkę, bo złapał wkońcu sikanie i leci do nocnika sam już tylko nie zawsze trafi 🤣🤣.
@Justyna3210 o widze, że miałaś podobnie jak ja na komuni... bo inni się chwali ile to dostali w kopertach albo rowery, a ja 3 pary złotych kolczyków, jakieś bzdety ;) ... i rozpaczałam bardzo ;). Do tej pory złota nie lubię ;). Jedyne jakie mam to obrączka, zaręczynowy i od mojej babci dostałam z brylantem na 35 lat :)(trochę za duży, ale jest piekny i go noszę :)).

@Justyna3210 o widze, że miałaś podobnie jak ja na komuni... bo inni się chwali ile to dostali w kopertach albo rowery, a ja 3 pary złotych kolczyków, jakieś bzdety ;) ... i rozpaczałam bardzo ;). Do tej pory złota nie lubię ;). Jedyne jakie mam to obrączka, zaręczynowy i od mojej babci dostałam z brylantem na 35 lat :)(trochę za duży, ale jest piekny i go noszę :)).
Tak, wtedy absolutnie nie liczyła się wartość prezentu, tylko to żeby wpisać się w grupę 😅 no ale cóż, dzieci tak mają... Zresztą dorośli w dużej mierze też, wbrew pozorom, podświadomie nie lubimy odstawać od innych 😉

Byłam wczoraj na wizycie i okazuje się, że mam niezłą wiercipięte w brzuchu 🥰 fasolek machał rączkami, nóżkami i kręcił się całe badanie. Coś mi tam między nóżkami śmignęło, jakby siusiaczek, ale lekarz nie chciał nic mówić bo to dopiero 11 tyg 😅 za tydzień prenatalne, nie mogę się doczekać 🥰🥰
Mdłości nadal męczą, głównie wieczorami. Mam nadzieję, że to już końcówka i zaraz znikną 😊

Byłam wczoraj na wizycie i okazuje się, że mam niezłą wiercipięte w brzuchu 🥰 fasolek machał rączkami, nóżkami i kręcił się całe badanie. Coś mi tam między nóżkami śmignęło, jakby siusiaczek, ale lekarz nie chciał nic mówić bo to dopiero 11 tyg 😅 za tydzień prenatalne, nie mogę się doczekać 🥰🥰
Mdłości nadal męczą, głównie wieczorami. Mam nadzieję, że to już końcówka i zaraz znikną 😊
Nie pocieszę cie. U mnie prawie 13 tc, a mdłości coraz gorsze. Mam już czasami dość. Ja mam rano tak do południa. Potem jest jako tako.

reklama
Nie pocieszę cie. U mnie prawie 13 tc, a mdłości coraz gorsze. Mam już czasami dość. Ja mam rano tak do południa. Potem jest jako tako.
U mnie też 13t4d i nadal nie odpuściło, a jest coraz gorzej :/ Ale każda kobieta ma inaczej, obyś @Effa89 miala inaczej 😇😇
Ja mam prawko, zdałam za pierwszym razem, ale zawsze bałam się jeździć 🙈🙈 Choć teraz mam większa motywacje żeby poćwiczyć i nabrać wprawy, odwagi 😄
Dzisiaj mam wizytę 🥰 nie mogę się doczekać az znów zobaczę maleństwo 😄

Do góry