reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Mi sie po 2 ciążach nie pogorszył. Ale mam mniejsza wadę. Przez kiła lat pracowałam na nocki i nie było różnicy. No ale każdy jest inny. Tez muszę wybrać sie do okulisty bo już kilka lat nie byłam :)
Ja po tygodniu na drugą zmianę miałam tak zmęczone oczy, że co godzinę musiałam wpuszczać krople. A skończyło się na popękanych naczynkach w oczach. Wygladalam bardzo śmiesznie z czerwonymi gałkami 😄 Na szczęście po jakimś czasie zniknęło.

Wiesz może się sama odstawi w końcu. Podobno w ciąży zmienia się smak mleka na którymś etapie i może się sama odstawi. Generalnie po odstawieniu ona nie powinna potrzebować jesc w nocy i dużo dzieciaków już w ogóle rezygnuje z mleka. A wieczorem próbowałaś dawać jej kasze na mleku modyfikowanym? W sensie żeby zjadła taki bardziej obfity i sycący posiłek przed snem.
Bo faktycznie przy takim trybie kiedy Ty budzisz się kilka razy w nocy i potem w dzień musisz normalnie funkcjonować, i to w ciąży, to nie jest łatwo…
Tak, starszak przestał się budzić w nocy po odstawieniu jak miał 18 miesięcy.
Młoda dostaje kaszki na wieczór, ale to i tak nic nie daje. Mam wrażenie, że cyc to bardziej taki rytuał dla niej i przytulanka 🤷‍♀️ chociaz też ciągnie mleko... liczę na to, że niedługo jej przestanie smakować ;)

Hejo :).
Widzę, że dużo z Was ma wadę wzroku (-), ja mam plusy i raczej po ciąży mi się nie pogorszył. Jednak sama sobie go niszczę bo ja w nocy działam 🙈. Ale ja to taki człowiek, który musi coś robić bo jak nic nie robię to czuję, że jestem bezużyteczna ;).
Zakupiłam młodemu pisuar żabkę, bo złapał wkońcu sikanie i leci do nocnika sam już tylko nie zawsze trafi 🤣🤣.
@Justyna3210 o widze, że miałaś podobnie jak ja na komuni... bo inni się chwali ile to dostali w kopertach albo rowery, a ja 3 pary złotych kolczyków, jakieś bzdety ;) ... i rozpaczałam bardzo ;). Do tej pory złota nie lubię ;). Jedyne jakie mam to obrączka, zaręczynowy i od mojej babci dostałam z brylantem na 35 lat :)(trochę za duży, ale jest piekny i go noszę :)).

@Justyna3210 o widze, że miałaś podobnie jak ja na komuni... bo inni się chwali ile to dostali w kopertach albo rowery, a ja 3 pary złotych kolczyków, jakieś bzdety ;) ... i rozpaczałam bardzo ;). Do tej pory złota nie lubię ;). Jedyne jakie mam to obrączka, zaręczynowy i od mojej babci dostałam z brylantem na 35 lat :)(trochę za duży, ale jest piekny i go noszę :)).
Tak, wtedy absolutnie nie liczyła się wartość prezentu, tylko to żeby wpisać się w grupę 😅 no ale cóż, dzieci tak mają... Zresztą dorośli w dużej mierze też, wbrew pozorom, podświadomie nie lubimy odstawać od innych 😉

Byłam wczoraj na wizycie i okazuje się, że mam niezłą wiercipięte w brzuchu 🥰 fasolek machał rączkami, nóżkami i kręcił się całe badanie. Coś mi tam między nóżkami śmignęło, jakby siusiaczek, ale lekarz nie chciał nic mówić bo to dopiero 11 tyg 😅 za tydzień prenatalne, nie mogę się doczekać 🥰🥰
Mdłości nadal męczą, głównie wieczorami. Mam nadzieję, że to już końcówka i zaraz znikną 😊

Byłam wczoraj na wizycie i okazuje się, że mam niezłą wiercipięte w brzuchu 🥰 fasolek machał rączkami, nóżkami i kręcił się całe badanie. Coś mi tam między nóżkami śmignęło, jakby siusiaczek, ale lekarz nie chciał nic mówić bo to dopiero 11 tyg 😅 za tydzień prenatalne, nie mogę się doczekać 🥰🥰
Mdłości nadal męczą, głównie wieczorami. Mam nadzieję, że to już końcówka i zaraz znikną 😊
Nie pocieszę cie. U mnie prawie 13 tc, a mdłości coraz gorsze. Mam już czasami dość. Ja mam rano tak do południa. Potem jest jako tako.

reklama
Nie pocieszę cie. U mnie prawie 13 tc, a mdłości coraz gorsze. Mam już czasami dość. Ja mam rano tak do południa. Potem jest jako tako.
U mnie też 13t4d i nadal nie odpuściło, a jest coraz gorzej :/ Ale każda kobieta ma inaczej, obyś @Effa89 miala inaczej 😇😇
Ja mam prawko, zdałam za pierwszym razem, ale zawsze bałam się jeździć 🙈🙈 Choć teraz mam większa motywacje żeby poćwiczyć i nabrać wprawy, odwagi 😄
Dzisiaj mam wizytę 🥰 nie mogę się doczekać az znów zobaczę maleństwo 😄

Do góry