reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

No to u nas identycznie... teraz młodsza zasypia przy cycu, mąż zajmuje się starszym. Pewnie padnę z nią. Potem obudzi mnie kilka razy w nocy na cyca, wstanie o 6.00 i caly sajgon od nowa...
Bidulko próbuj przejśc na mm to w nocy odsapniesz. Ty też musisz się w nocy zregenerować. A tak pobudki są bo malutka głodna. Wiem co mówię bo mój dlugo na cycu był i 1-2 razy się budził. Odkąd jest mm to śpi całe noce :).
@Nulka90 ja na chcrziny poprosiłam od chrzestnej basen z kulkami, od chrzestnego auto prezenty do 250 zł i byłam mega zadowolna. Dzuadki dały kasę i kupiliśmy fotelik :). I to co zostało nadal mam i wydaję na małego. Jesli jest ich to 1 maluch karta do smyka na zabawki się przyda, jeśli kolejne to pewnie kasęby wolała, bo zabawki wtedy w domu są.
@modesty ja też wolę odkupic od znajomych lub uzywane takie co można umyć :).
@seremida tak poboczne watki dla nas.

My dziadków mamy 200 km stąd u na codzien opieki nie mamy. Kilka razy w roku przyjeżdzają gdy mam dużo do zrobienia lub gdy małego zabrać nie możemy. Ale często na pół h zostawiam małego z dziewczynami ;). Ja na szczęście prawko mam więc sama dużo ogarniam ..ale jak to od listopada będzie 🙉🙈.

reklama
Miałyście już robione zdjęcie w 12 tygodniu? Ja ostatnio w 10 i fasolka była za mała. I chciałabym wiedzieć jak wasze w tym terminie
12 zaczęłam dziś wiec maluch jest już pewnie większy ale ostatnie było 11+2 i mierzył całe 5 cm 😉 i prawdę mówiąc dopiero teraz termin z usg wyprzedził termin z OM. To wszystko zmienia się czasem z dnia na dzień, powodzenia ❤️

Ostatnia edycja:
Ja bez prawka, a to by mi szybciej zajęło żeby pojechać na badanie, bo mieszkam pod większym miastem, kawałek do przystanku to by mi zajęło pewnie z niecałe 2h z wizytą.
u nas długo kp było bardzo często, wiec na moje badania musiał mnie mąż wieźć i siedzieć z dzieckiem w aucie... często robiliśmy tak żeby akurat drzemkę wtedy miał.

Ale były sytuację kryzysowe i kilka razy na badanie krwi jechałam z dzieckiem. Raz go miałam w nosidełku i patrzył na mnie po prostu a raz podczas pobierania miałam go na kolanach. Liczyłam tylko żeby nie zachciało mu się łapać za igłę:p

Kobietko - rob prawko! Zyskasz drugie życie😄😉 potem sama będziesz siebie pytać jak Ty mogłaś żyć bez prawka i samochodu. Uniezależnisz się od innych i zyskasz dodatkowy cenny czas. Do tego jazda autem to super frajda - dla mnie auto to jak drugi dom😂😉

Dzięki dziewczyny. Ten 3 bit robiłam. Nawet mi wychodził. Tylko on musi zastygnąć, a ja mam tylko 3h🙉 Zobaczę te przepisy. Może sobie poradzę i coś wybiorę.
@Ika89.... dasz przepis na to brownie jeszcze😍 Zobaczę te 3 co się piecze. Najwyżej wyjdzie mi zakalec.
Brownie to z założenia trochę zakalec więc się nie martw 🤣😁

To ja jutro muszę robić krzywą cukrową, od 18 nic nie mogę zjeść a wy tu o takich ciastach rozmawiacie 😁 akurat jak na nic nie mam ochoty to takie ciasto z kajmakiem to bym zjadła 😁 muszę go zrobić 😁

@dinozauryniespia1 moje bobo w 11 tyg miało 4,3cm.. dodawałam foteczkę. A jak Ty się masz? Lepszy masz już apatyt? A czemu martwisz, ile ma u Ciebie?
@natin77 ja o kebabie sobie marzę już drugi miesiąc 🤣🤣
Ja też od jakiegoś czasu, ale ostatnio jak mnie wzięły smaki w nocy to normalnie aż ślinotoku dostałam 😂 i chyba nie wytrzymam i zjem w końcu, ale koniecznie w cieście i z kurczakiem. Jem rzadko, więc sobie pozwolę 😉

reklama
Kobietko - rob prawko! Zyskasz drugie życie😄😉 potem sama będziesz siebie pytać jak Ty mogłaś żyć bez prawka i samochodu. Uniezależnisz się od innych i zyskasz dodatkowy cenny czas. Do tego jazda autem to super frajda - dla mnie auto to jak drugi dom😂😉
Na razie nie zrobię. Zaczelam robić przed ciążą pierwsza, jeszcze ale covid i się przedluzylo, chyba 3 miesiące czy więcej nie było egzaminów. Potem ciąża i miałam gorzej niż teraz, typowy ciążowy mozg, opóźnione myślenie, brak koncentracji. Też przez tą długa przerwę w jeżdżeniu było gorzej, później ciężko z terminami, brałam co było, a było albo za 2 miesiące albo 2 dni. I niestety chcialam szybko, a np. Wykupiłam tylko jedne jazdy czy nawet nie i po tych długich przerwach nie przećwiczyłam. Już nawet nie wiem czy 8 razy nie próbowałam. Ale najgorzej z tym ciążowym mózgiem. Znam kobiety z prawkiem które przyznały, że musiały w ciąży przestać jeździć na jej czas bo widziały że są w stanie spowodować przez to wypadek. Kolejnym utrudnieniem było robienie go w wielkim mieście którego nie znałam w ogóle bo krótko tam mieszkałam wtedy.

Teraz nie zrobię bo znowu ciąża a też mamy te problemy alergiczne i w ogóle żywieniowe, to też zajmuje dużo energii, jeszcze częste kp... no dla mnie to za dużo na raz i za duzo stresu. Może kiedyś, bo jeździ się przyjemnie ale dużo głupot zrobiłam na jazdach czy egzaminie. :)

Do góry