reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Wolę powiedzieć później niż wcześniej i właśnie po prenatalnych już jest bezpieczniej, choć w poniedziałek wielkanocny była moja siostra ze swoim mężem i synem plus moja mama i szwagier chciał, żebym się z nimi napiła, mąż wtedy rzucił, że nie mogę, bo w ciąży jestem, ale wszyscy wzięli to za żart 😅 na razie nasze dziewczyny też nie wiedzą, ale w swoim czasie też usłyszą 🙂
My ostatnio właśnie przez te święta, weekend majowy cały czas się z kimś spotykamy i non stop ktoś proponuje winko, drineczka. Cały czas coś muszę wymyślać, a to że muszę jeszcze popracować, albo że losowaliśmy i tym razem ja robię za kierowcę albo że mnie astma męczy wyjątkowo i musiałam silniejsze leki wziąć. Póki co chyba nikt się nie zorientował 😁

Ja bym z kotem też nie mogła spać. Ale moja misia jest taka kochana i słodka, że nie umiałam jej odmówić jak chciała do łóżka🥰
Może dlatego ze mała rasa, a moje to zawsze wielkie psy :) od wczoraj mamy Berneńczyka. Co prawda szczeniaczek ale od początku chce przyzwyczajać do spania na zewnątrz. Rano się okazało ze sunia spała razem z kotem :)

Ja się zabrałam za odpieluchowanie młodszego dziecka. 3 dzień i na razie porażka🥵 syn załapał po 5 dniach. Liczyłam ze z dziewczynka pójdzie sprawniej zwłaszcza ze ona już doskonale wie do czego nocnik i sedes służą, a tu póki co zapowiada się dłuższa walka z tematem😩 jak któraś z mam zna jakieś sposoby na sprawne odpieluchowanie to chętnie poczytam😉
Ja przy starszym odpuściłam temat i sam w wieku niecałych 2 lat z dnia na dzień zaczął zdejmować sobie pieluchy ;) tydzień i było po sprawie.

Ja przy starszym odpuściłam temat i sam w wieku niecałych 2 lat z dnia na dzień zaczął zdejmować sobie pieluchy ;) tydzień i było po sprawie.

No to zazdroszczę😉 moja robi kupę w majtki i jej nie przeszkadza😂😂😂 syn miał 2 lata i 4 miesiące jak go odpieluchowalam. Córka ma obecnie 2 lata i 9 miesięcy. Niestety ale okres zimowy i częste infekcje nie sprzyjały nam, choć podejścia były cały czas. Teraz się trochę uparłam ale czuje ze weekend majowy to za krotki czas dla niej niestety…

HEj dziewuszki. My już po komunii. Wszystko pięknie wyszło, ale jak goście poszli to poczułam, że baterie mi ktoś wyłączył 🤣. Jednak córcia mega zadowolona to wiecie :).
Ja jestem mega psiara, nawet mam hodowle, ale moje tylko w salonie mogą do łożka.. i w sumie teraz to wykorzystują i się do brzuszka pchają ;).
Nie mogę się doczekać aż poczuje jak się rusza 🥺😍 W którym tygodniu pierwszej ciąży czułyście pierwsze ruchy dziecka?
W 1 ciąży ok 16 tyg, a potem wiedziałam jak to czuć więc w kolejnej szybciej.
@Nulka90 głupoty piszą, że nie mozna znaleźć. W moim pokazują w ktorym miejscu trzeba szukać i tam szukasz. Ja slyszałam w 10 tyg. Ja w poprzedniej ciązy dzieki niemu byłam bardzo spokojna dzieki niemu. Jak mnie coś niepokoiło to sprawdzałam, ale nie nadużywałam.
@RedLady U mnie nie było zazdrości, ale zawsze córa uczestniczyła w każdej czynności :). Pod naszym nadzorem, bo miała 2 latka.
@Goodka ja też nie nigdy maluchów do łóżka brałam. Ale przy młodym kupiłam sobie babynest i w nim spał obok mnie, ale to pierwsze dwa tygodnie potem już tylko swoje łóżczko.
@Inka7 Super wieści
@Kowalik90 zdrówka
@Aleksandretta musisz uzbroić się w cierpliwość. Kurczę Twoja już duza więc musisz ją sadzać.. chwilkę jeszcze i z czai. Moja starsza miała 19 miesięcy, młodsza 17, a młody siku już super, ale czasem kupa trafia nie tam gdzie trzeba. Mój ma 22 miesiące i jestem niecierpliwa przy nim 🙉, bo dłużej to trwa niż załozyłam, ale z chłopcem to wszystko jest inaczej 🙉.
@seremida jak tam po badaniach?

Ja się zabrałam za odpieluchowanie młodszego dziecka. 3 dzień i na razie porażka🥵 syn załapał po 5 dniach. Liczyłam ze z dziewczynka pójdzie sprawniej zwłaszcza ze ona już doskonale wie do czego nocnik i sedes służą, a tu póki co zapowiada się dłuższa walka z tematem😩 jak któraś z mam zna jakieś sposoby na sprawne odpieluchowanie to chętnie poczytam😉
Mi się w udało w lecie jak było ciepło syn w majtkach i spodenkach latał ale nie obyło się bez trudności. Jak robił kopę potrafił się gdzieś schować i w płacz jak go wolałam że chce go przebrać, jak nasikał w majtki też potrafił plakac. Po około miesiącu prania brudnych gaci udało się 🤪 ale on późno załapał miał ponad 3 lata. Z drugim może szybciej pójdzie bo ma dopiero rok i 3 m-ce i jak zrobi kopę to potrafi pokazać że mu przeszkadza więc się zastanawiam czy jak się zrobi ciepłej czy jest sens takiego malucha uczyć:)

reklama
Do nas dziś trafiły wyniki NIFTy (robiony w ubiegły wtorek). Wszystko super i już wiemy na 99,9%, że będzie druga dziewczynka..
Zazdroszczę 🥰🥰 Ja dopiero dostałam maila, że krew jest w Katowicach. A jeszcze musi polecieć do Hong Kongu. Zaczynam się powoli stresować 😱 Czyli u ciebie 6 dni. U mnie przez weekend majowy myślę, że z 8 będzie. W tym ich mailu mam termin ostateczny na 17 maja.

Ostatnia edycja:
Do góry