reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Witaj w klubie 😀 ja już się tak troche bujam z ta dieta cukrzycowa i próbuje w niej odnaleźć sens i logikę. Gdybyś miała jakieś pytania czy problemy to dawaj śmiało, juz czegoś tam się dowiedziałam 😀 ja bardzo lubię dobre jedzonko i nie ukrywam, że na tej diecie oczywiście można zjeść smacznie, ale niestety to nie to samo. Trzeba się kontrolować ze wszystkim, nawet z owocami... no ale trudno, musimy dać radę 🙂

Ja chodzę prywatnie do gina i dostałam od niego skierowanie do poradni na NFZ. Nie wiem w takim razie od czego to zależy 🙂

Moze gdzies tez na nfz przyjmuje i pod to to podciaga.. nie mam pojecia

Moze gdzies tez na nfz przyjmuje i pod to to podciaga.. nie mam pojecia
Tak pracuje, ale skierowanie było z pieczatka gabinetu prywatnego. Wydaje mi się ze kazdy lekarz przyjmujący prywatnie a mający podpisana umowę z NFZ może wystawiać skierowania na NFZ. Tak samo mialam wcześniej w przypadku skierowania na prenatalne czy skierowania do szpitala.

Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki i glukoza mi wyszła 92. Mam sie czym martwić? Nigdy nie miałam problemu z cukrem.

Prawdopodobnie dostaniesz skierowanie na krzywa, która będziesz musiała zrobić szybciej. 92 to akurat granica normy i dziewczyny pisały ze od tego wyniku dostawały już skierowania na krzywa. Czytałam ze cukrzyca ciążowa może pojawić się u kobiet, które są po 35 r życia czy tez rodzą kolejne dziecko (wielorodztwo). Ja nawet sobie z tego sprawy nie zdawałam wcześniej. W poprzednich ciążach nie miałam problemu z glukoza, teraz mi wyszła 86 wiec wcale nie taka niska tez.

Prawdopodobnie dostaniesz skierowanie na krzywa, która będziesz musiała zrobić szybciej. 92 to akurat granica normy i dziewczyny pisały ze od tego wyniku dostawały już skierowania na krzywa. Czytałam ze cukrzyca ciążowa może pojawić się u kobiet, które są po 35 r życia czy tez rodzą kolejne dziecko (wielorodztwo). Ja nawet sobie z tego sprawy nie zdawałam wcześniej. W poprzednich ciążach nie miałam problemu z glukoza, teraz mi wyszła 86 wiec wcale nie taka niska tez.
Nigdy nie miałam takiego cukru. W żadnej ciąży, a teraz taki. Wizytę mam 4.05 to ciekawe co mi powie. Krzywa cukrowa mnie przeraża, w ostatniej ciąży za trzecim razem mi się udało zrobić, bo tak to zwymiotowałam zaraz po wypiciu.

Nigdy nie miałam takiego cukru. W żadnej ciąży, a teraz taki. Wizytę mam 4.05 to ciekawe co mi powie. Krzywa cukrowa mnie przeraża, w ostatniej ciąży za trzecim razem mi się udało zrobić, bo tak to zwymiotowałam zaraz po wypiciu.

Nie martw się. Ten wynik jest na granicy normy wiec zobaczymy co lekarz powie. Ale fakt ze dopiero jak tak dziewczyny tu o tym cukrze piszą to zaczelam czytać i wynika ze każda kolejna ciąża oraz wiek zwiększa ryzyko. Wiec nawet jak nigdy wcześniej nie było a rodziłas już kilkoro dzieci czy tez jesteś po 35 r życia to może się nagle okazać ze wyniki będą nie takie jak powinny. Ja sama jestem w szoku, bo tez podeszłam na luzie bo nigdy nie miałam. Teraz na szczęście wynik mieści się w normie ale denerwuje się co to bedzie jak będę robić krzywa w 2 trymestrze…

reklama
"Mądrości teściowej" temat rzeka, ale moja też tak potrafi *********ć a potem dopiero mózg jej działa 😔
Moja też jak czasem coś powie... A z tym karmieniem to myślałam że padnę. Ale za to jak trzeba się wnukami zająć nie ma problemu więc nie narzekam:)
Zazdroszcze 🙃 u mnie 12+2 i od kilku dni totalny brak energii, nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac bo czuje sie jak zdechla mucha 😅 na szczescie poza tym nic mi nie dolega, wiec staram sie nie narzekac 😄
No właśnie inne mają gorzej. Ja do niedawna nie miałam objawów a teraz to bym tylko spala ale nie mogę:( i mdli mnie często...

Do góry