U mnie też bez objawówDziewczyny, czy któraś nadal tak jak ja bez objawów? Zaczyna mnie to przerażać
Dzisiaj mamy 10+3.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie też bez objawówDziewczyny, czy któraś nadal tak jak ja bez objawów? Zaczyna mnie to przerażać
Dzisiaj mamy 10+3.
Witaj w klubieja już się tak troche bujam z ta dieta cukrzycowa i próbuje w niej odnaleźć sens i logikę. Gdybyś miała jakieś pytania czy problemy to dawaj śmiało, juz czegoś tam się dowiedziałam
ja bardzo lubię dobre jedzonko i nie ukrywam, że na tej diecie oczywiście można zjeść smacznie, ale niestety to nie to samo. Trzeba się kontrolować ze wszystkim, nawet z owocami... no ale trudno, musimy dać radę
Ja chodzę prywatnie do gina i dostałam od niego skierowanie do poradni na NFZ. Nie wiem w takim razie od czego to zależy![]()
Tak pracuje, ale skierowanie było z pieczatka gabinetu prywatnego. Wydaje mi się ze kazdy lekarz przyjmujący prywatnie a mający podpisana umowę z NFZ może wystawiać skierowania na NFZ. Tak samo mialam wcześniej w przypadku skierowania na prenatalne czy skierowania do szpitala.Moze gdzies tez na nfz przyjmuje i pod to to podciaga.. nie mam pojecia
ZazdroszczeU mnie też bez objawówmam dziś 12+4
Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki i glukoza mi wyszła 92. Mam sie czym martwić? Nigdy nie miałam problemu z cukrem.
Nigdy nie miałam takiego cukru. W żadnej ciąży, a teraz taki. Wizytę mam 4.05 to ciekawe co mi powie. Krzywa cukrowa mnie przeraża, w ostatniej ciąży za trzecim razem mi się udało zrobić, bo tak to zwymiotowałam zaraz po wypiciu.Prawdopodobnie dostaniesz skierowanie na krzywa, która będziesz musiała zrobić szybciej. 92 to akurat granica normy i dziewczyny pisały ze od tego wyniku dostawały już skierowania na krzywa. Czytałam ze cukrzyca ciążowa może pojawić się u kobiet, które są po 35 r życia czy tez rodzą kolejne dziecko (wielorodztwo). Ja nawet sobie z tego sprawy nie zdawałam wcześniej. W poprzednich ciążach nie miałam problemu z glukoza, teraz mi wyszła 86 wiec wcale nie taka niska tez.
Nigdy nie miałam takiego cukru. W żadnej ciąży, a teraz taki. Wizytę mam 4.05 to ciekawe co mi powie. Krzywa cukrowa mnie przeraża, w ostatniej ciąży za trzecim razem mi się udało zrobić, bo tak to zwymiotowałam zaraz po wypiciu.
"Mądrości teściowej" temat rzeka, ale moja też tak potrafi *********ć a potem dopiero mózg jej działaPóki możecie to karmić dziecigdyby nie plamienia też bym nie kończyła. Ja musiałam dodatkowo słuchać od teściowej że karmienie zabiera wszystko dla tego dziecka w brzuchu i że moje mleko jest przepalone i nie dobre dla starszego
![]()
Moja też jak czasem coś powie... A z tym karmieniem to myślałam że padnę. Ale za to jak trzeba się wnukami zająć nie ma problemu więc nie narzekam"Mądrości teściowej" temat rzeka, ale moja też tak potrafi *********ć a potem dopiero mózg jej działa![]()
No właśnie inne mają gorzej. Ja do niedawna nie miałam objawów a teraz to bym tylko spala ale nie mogęZazdroszczeu mnie 12+2 i od kilku dni totalny brak energii, nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac bo czuje sie jak zdechla mucha
na szczescie poza tym nic mi nie dolega, wiec staram sie nie narzekac
![]()