Hej i jak po badaniach? Dobrze pamiętałam, ze oprócz mnie ktoś jeszcze miał dziś prenatalne u mnie po badaniach wszystko w porządku, pozostaje czekać na wyniki badań krwi i cały komplet wyników otrzymam za tydzień. W usg lekarz nie znalazł żadnych nieprawidłowościJa za 3h mam prenatalne, czy możliwe, że już będzie coś widać jeśli chodzi o płeć?
12+2, a z usg 12+4
reklama
PasiastyOgon
Moderator
Własnie czytałam ostatnio, że 9-10 tydzień często jest kryzysowy...Łącze się w bólu! Też koszmarnie znoszę te początki. Powiem Ci że 9 tydzień był zdecydowanie najgorszy ze wszystkich. Teraz w 10 już jakby lżej, chociaż dalej źle.
Najgorzej mi szkoda młodej, bo nie mam kompletnie siły z nią wychodzić... tylko leżę dobrze, że jeszcze ma 2 drzemki w ciagu dnia... może w drugim trymestrze nadrobię jakieś spacery..
Ciężko, bo rodzinę mamy daleko, ale z drugiej strony jak pomyślę o nawiedzającej mnie teściowej to chyba jednak lepiej być daleko i jakoś się przemęczyć...
Ja też w czwartek mam prenatalne! Ale będę mieć 12+3Witaj! Ja mam prenatalne w przyszły czwartek i to będzie 11+4
Nulka90
Fanka BB :)
Witaj! Ja mam prenatalne w przyszły czwartek i to będzie 11+4
Ja też w czwartek mam prenatalne! Ale będę mieć 12+3
Przybijam piatki- ja tez czwartek na 10:20 strasuje sie jak cholera
U mnie też 9 tydzień i ostatnie kilka dni jest bardzo słabych u mnie, wróciły bóle żołądka, które męczyły mnie przez pierwsze tygodnie non stop, a które myślałam, że przeszły, do tego mdłości, brak apetytu i też wrażenie jakbym żołądek miała zmniejszony, posiłki to tak zjem po odrobinie. Jedynie co to trochę więcej siły miałam dziś. Ale zauważyłam, że jesteśmy podobnie z terminem - mam dzień wcześniej niż tyU mnie dziś 9+3 i non stop niedobrze, słabo i mam wrażenie, że zaraz padnę dobrze, że zraz weekend i mąż nie będzie pracować...
Mialam wczoraj identycznie. Siedzenie nie pomaga, oj nie pomaga. Ale wyszłam z pracy, pochodziłam, poruszałam się, pozniej polezalam i ból kręgosłupa minął. A tez tu pisalam o tym, bo się zmartwiłam.Ale mnie zaczęło boleć w krzyżu, i lekko brzuch boli i zaczęłam się martwić. A akurat w pracy siedzę i nie mogę iść do domu, w dodatku przy komputerze cay dzień...
Sephinorth
Aktywna w BB
No właśnie termin ten co liczą mam na 19.11 ale z USG wychodzi 4.12 i on jest bliższy bo musiała się owulacja chyba przesunąć chociaż się nie znam ale z chłopakami termin był taki jak z wyliczeń a tutaj inaczej Jestem w szpitalu i wczoraj miałam pobierana cytologię i jak lekarz "tam zaglądał" mówił że widzi jeszcze tabletki luteiny więc chyba można brać przed badaniem.Zostań. Moja dzidzia też będzie na przełomie listopada i grudnia. Będziemy mieć tu najmłodsze dzieciaczki
Ja mam prenatalne w najbliższą środę i będę wtedy wg OM 13+3. Martwię się czy to nie za późno?
Dzieciątko w trzech poprzednich USG wychodziło o tydzień młodsze więc faktyczny rozmiar dzidzi będzie na 12+3.
Za USG plus Pappe zapłacę 688 zł więc głupio byłoby robić to w złym terminie... Ale skoro prowadzący tak kazał to chyba lekarz wykonujący USG nie powinien marudzić?
Dzieciątko w trzech poprzednich USG wychodziło o tydzień młodsze więc faktyczny rozmiar dzidzi będzie na 12+3.
Za USG plus Pappe zapłacę 688 zł więc głupio byłoby robić to w złym terminie... Ale skoro prowadzący tak kazał to chyba lekarz wykonujący USG nie powinien marudzić?
reklama
Aleksandretta
Moderator
Słuchajcie ja rozumiem ze forum jest publiczne i dużo osób czyta nas „z ukrycia”. Ale jak się nagle ktoś odzywa z pierwszym postem i się nawet nie przywita, nie napisze krótko cokolwiek o sobie, to chyba trochę niefajnie. I wydaje się mi, ze osoby od takich jednorazowych postów nie powinny być na naszej prywatnej grupie. Po to ona jest tworzona, żeby zapewnić większa intymność i bezpieczeństwo dziewczynom, które tutaj aktywnie się udzielają i dzielą informacjami na temat przebiegu swoich ciąż a także doświadczeniami z poprzednich ciąż…
Temat CMV był tu dość długo wałkowany - proszę sobie przejrzeć posty. I mimo wszystko każdy przypadek powinien być konsultowany z lekarzem w pierwszej kolejnosci bo to jednak o zdrowie dziecka chodzi.
Ps. Nie chciałam być jakaś mało sympatyczna, to forum publiczne i my tutaj chętnie pomagamy. Ale kultura nakazuje się chociaż przywitać. No chyba ze przegapiłam jakieś posty?
Temat CMV był tu dość długo wałkowany - proszę sobie przejrzeć posty. I mimo wszystko każdy przypadek powinien być konsultowany z lekarzem w pierwszej kolejnosci bo to jednak o zdrowie dziecka chodzi.
Ps. Nie chciałam być jakaś mało sympatyczna, to forum publiczne i my tutaj chętnie pomagamy. Ale kultura nakazuje się chociaż przywitać. No chyba ze przegapiłam jakieś posty?