reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja się martwię bo mam słabsze. Objawy dziś 🤣 mdli leciutko tylko i jak wstałam biust nie bolał... 😁 Mam nadzieję że to nic złego. Poza tym w pracy siedzę, i odliczam do 15 🤣

reklama
I w ogóle już z tydzień mi bardzo zimno, aż się zaczęłam martwić że chora jestem, ale czytałam w necie że to normalny objaw przez wzrost progesteronu który rozszerza naczynia krwionośne i obniża ciśnienie. Zawsze byłam zmarzluchem, ale teraz siedzę w trzech długich rękawach i mam dreszcze 🤣

I w ogóle już z tydzień mi bardzo zimno, aż się zaczęłam martwić że chora jestem, ale czytałam w necie że to normalny objaw przez wzrost progesteronu który rozszerza naczynia krwionośne i obniża ciśnienie. Zawsze byłam zmarzluchem, ale teraz siedzę w trzech długich rękawach i mam dreszcze 🤣
Mi jest już od końca lutego bardzo zimno. Czasami wracałam z pracy i cała się telepalam. Teraz już się organizm przyzwyczaił i jest trochę lepiej 🙂

Hej dziewczynki. U mnie szaleństwo i nie miałam czasu zajrzeć... czytałam Was o 1:00 bo wczesniej forum nie działało. Idę dziś na wizytę i cała w stresie. Jeśli chodzi o zapachy, mój mężu otworzył dziś wędzonś makrelę .... o fujjj do tej pory mi 🤢

@FiMi Jejku bardzo mi przykro kochana. Tulam Cię bardzo mocno.
@Marzena06 Ja zawsze chodziłam na nfz... choć w pierwszej byłam tak przejęta i posłuchałam koleżanek, że tylko prywatnie... no i co i poszłam dwa razy do super hiper babki i byłam bardzo niezadowolona.. bo taki przemiał...nie odpowiedziała na moje pytania potem trafiłam do przychodni w szpitalu w którym chciałam rodzić to był chyba juz 4 miesiąc i pierwszy raz trafilam do faceta. I byłam w szoku jak mnie przyjął , wszystko wyjaśnił i prowadził moją każdą ciążę. I tam jest tak , że idę do położnej ona wszystko wpisuje(wagę, badania, objawy), a potem do lekarza. Więc najważniejsze byś trafila do takiego lekarza gdzie będziesz czula się zaopiekowana. Czy to nfz czy prywatnie.
@modesty jak masz podaną mmol to musisz pomnożyć x18 i wtedy wychodzą Ci mg... moim zdaniem masz za niski cukier... ale ja mam problem z wysokim cukrem na czczo :/.
@Justyna3210 Zawroty w ciąży to normalne... ja zawsze mam i czasem mroczki miewam, jak za szybko wstanę..
@Sherlook hehe czyli głód nie przeszedł? Ja już jem co 3 h , bo jeśli będzie serduszko to dostanę skierowanie na krzywą i pewnie znów cukrzyca wyjdzie 😔

Ja mam tak samo. Ogrzewanie włączam w mieszkaniu, mimo że wcześniej moja temperaturą było 20 stopni

U mnie każdy dzień inny, na weekend się czułam super, a teraz czuję się jak zatruta 🤢 apetyt mi odebrało kompletnie, jak mam ochotę coś zjeść to zaraz mi po tym niedobrze i żałuję 😁 nie zjem to mi niedobrze, jak zjem to jeszcze gorzej 🥲
Chociaż przypominam sobie, że w pierwszej ciąży było gorzej. Więc zobaczymy czy się jeszcze nie rozkręci

Też to zauważyłam, że strasznie mi zimno... Tylko że my jestestemy w domu bardzo ciepłolubni i jest u nas 24 st. A mimo tego chodzę w bluzie 😅

reklama
Mi także zimno, ale jestem zmarźluchem i nie wiem jak to uwzględnić 😂 U mnie zanik bólu piersi, wcześniej zanim otworzyłam rano oczy już czułam napięcie, a teraz brak…

Do góry