reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja się martwię bo mam słabsze. Objawy dziś 🤣 mdli leciutko tylko i jak wstałam biust nie bolał... 😁 Mam nadzieję że to nic złego. Poza tym w pracy siedzę, i odliczam do 15 🤣

reklama
I w ogóle już z tydzień mi bardzo zimno, aż się zaczęłam martwić że chora jestem, ale czytałam w necie że to normalny objaw przez wzrost progesteronu który rozszerza naczynia krwionośne i obniża ciśnienie. Zawsze byłam zmarzluchem, ale teraz siedzę w trzech długich rękawach i mam dreszcze 🤣

I w ogóle już z tydzień mi bardzo zimno, aż się zaczęłam martwić że chora jestem, ale czytałam w necie że to normalny objaw przez wzrost progesteronu który rozszerza naczynia krwionośne i obniża ciśnienie. Zawsze byłam zmarzluchem, ale teraz siedzę w trzech długich rękawach i mam dreszcze 🤣
Mi jest już od końca lutego bardzo zimno. Czasami wracałam z pracy i cała się telepalam. Teraz już się organizm przyzwyczaił i jest trochę lepiej 🙂

Hej dziewczynki. U mnie szaleństwo i nie miałam czasu zajrzeć... czytałam Was o 1:00 bo wczesniej forum nie działało. Idę dziś na wizytę i cała w stresie. Jeśli chodzi o zapachy, mój mężu otworzył dziś wędzonś makrelę .... o fujjj do tej pory mi 🤢

@FiMi Jejku bardzo mi przykro kochana. Tulam Cię bardzo mocno.
@Marzena06 Ja zawsze chodziłam na nfz... choć w pierwszej byłam tak przejęta i posłuchałam koleżanek, że tylko prywatnie... no i co i poszłam dwa razy do super hiper babki i byłam bardzo niezadowolona.. bo taki przemiał...nie odpowiedziała na moje pytania potem trafiłam do przychodni w szpitalu w którym chciałam rodzić to był chyba juz 4 miesiąc i pierwszy raz trafilam do faceta. I byłam w szoku jak mnie przyjął , wszystko wyjaśnił i prowadził moją każdą ciążę. I tam jest tak , że idę do położnej ona wszystko wpisuje(wagę, badania, objawy), a potem do lekarza. Więc najważniejsze byś trafila do takiego lekarza gdzie będziesz czula się zaopiekowana. Czy to nfz czy prywatnie.
@modesty jak masz podaną mmol to musisz pomnożyć x18 i wtedy wychodzą Ci mg... moim zdaniem masz za niski cukier... ale ja mam problem z wysokim cukrem na czczo :/.
@Justyna3210 Zawroty w ciąży to normalne... ja zawsze mam i czasem mroczki miewam, jak za szybko wstanę..
@Sherlook hehe czyli głód nie przeszedł? Ja już jem co 3 h , bo jeśli będzie serduszko to dostanę skierowanie na krzywą i pewnie znów cukrzyca wyjdzie 😔

Ja mam tak samo. Ogrzewanie włączam w mieszkaniu, mimo że wcześniej moja temperaturą było 20 stopni

U mnie każdy dzień inny, na weekend się czułam super, a teraz czuję się jak zatruta 🤢 apetyt mi odebrało kompletnie, jak mam ochotę coś zjeść to zaraz mi po tym niedobrze i żałuję 😁 nie zjem to mi niedobrze, jak zjem to jeszcze gorzej 🥲
Chociaż przypominam sobie, że w pierwszej ciąży było gorzej. Więc zobaczymy czy się jeszcze nie rozkręci

Też to zauważyłam, że strasznie mi zimno... Tylko że my jestestemy w domu bardzo ciepłolubni i jest u nas 24 st. A mimo tego chodzę w bluzie 😅

reklama
Mi także zimno, ale jestem zmarźluchem i nie wiem jak to uwzględnić 😂 U mnie zanik bólu piersi, wcześniej zanim otworzyłam rano oczy już czułam napięcie, a teraz brak…

Do góry