reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Beta w tak wysokiej ciąży, po uwidocznieniu serca może bardzo zwolnić, a co za tym idzie mega namieszać. Już jak ktoś bardzo chce to zdecydowanie lepiej iść na USG.

Ryzyko poronień z każdym tygodniem spada, po 12tc to już 1%. Niemniej jednak nadal istnieje. To takie samo ryzyko jak to, że dziecko może kiedyś zachorować, ulec wypadkowi czy zginąć jak np. moja koleżanka na nartach (w wieku 10 lat). Całe życie już jest stres o dziecko. Ale nie można dać się zwariować bo by człowiek zamkną się szklanej bańce i bał się oddychać

reklama
Beta w tak wysokiej ciąży, po uwidocznieniu serca może bardzo zwolnić, a co za tym idzie mega namieszać. Już jak ktoś bardzo chce to zdecydowanie lepiej iść na USG.

Ryzyko poronień z każdym tygodniem spada, po 12tc to już 1%. Niemniej jednak nadal istnieje. To takie samo ryzyko jak to, że dziecko może kiedyś zachorować, ulec wypadkowi czy zginąć jak np. moja koleżanka na nartach (w wieku 10 lat). Całe życie już jest stres o dziecko. Ale nie można dać się zwariować bo by człowiek zamkną się szklanej bańce i bał się oddychać
Pójdę w środę tak jak jestem zapisana. I tak już nic nie zmienię.

A jeszcze zapytam czy są ty mamy 2 i więcej dzieci jak sobie dawałyście radę z kolejnym maluszkiem? I czy są tutaj w wikeu 34-35 lat? I czy któraś po cięciach? Jak się czułyście i jak czujecie?
Hej Ja co prawda mam 38 lat w lipcu 🤪
Za sobą mam 3 cc to będzie 4 cc
Czuje się Ok a 5 lat temu jak urodziłam córkę to normalnie poszłam się kapać ale położna stała i pilnowała mnie pod prysznicem miałam bardzo dużo sił takich No wiecie po stracie a tutaj zdrowe dziecko był to dla mnie szok naprawdę ;)
A w domu to nie wiedziałam co mam zrobić z dzieckiem 2 tygodnie było bardzo ciężko. Obecnie mam 2 dzieci ;)

Dziewczyny czy wy macie tez wrażenie ze jestescie opuchnięte ?? Ja mam uczucie jakbym gruba była 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️najgorszy mi się zrobił brzuch niegdy nie miałam go płaskiego jak deska ale wieczorami to mam wrażenie jakbym oponę miala
No podobno jelita podchodzą do góry i dlatego mimo, że dzidzia ma 1-2cm to już brzuch jest lekko zaokrąglony 😁 też tak mam, nie mogę już jeansowy żadnych ubrać bo nie mogę zapiąć 😆

No podobno jelita podchodzą do góry i dlatego mimo, że dzidzia ma 1-2cm to już brzuch jest lekko zaokrąglony 😁 też tak mam, nie mogę już jeansowy żadnych ubrać bo nie mogę zapiąć 😆
ja naprawdę czuje się wieczorem jak balon 🙈🙈🙈🙈🙈staram się jeśc normalnie nawet słodyczy unikam zreszta nie ciągnie mnie do tego. Śledzie bym mogła jesc tylko 🙈🙈

ja naprawdę czuje się wieczorem jak balon 🙈🙈🙈🙈🙈staram się jeśc normalnie nawet słodyczy unikam zreszta nie ciągnie mnie do tego. Śledzie bym mogła jesc tylko 🙈🙈
A ja na razie przeżywam tą ciążę całkiem inaczej niż pierwszą. Mam ochotę na słodkie, cały czas coś jem, piersi mnie bolą -wtedy nie, i co tu dużo mówić, jestem napalona na męża ogromnie 😁mdli mnie tylko tak jak poprzednio. Ale wtedy przytyłam przez całą ciążę tylko 5 kg. A teraz to aż się boję 😁

Ja też praktycznie ciągle nieźle wzdęta jestem 👀 choć kg w ogóle mi nie przybywa 😅💁🏼‍♀️. Za to jestem często głodna, apetyt mi dopisuje, ale nie na to, co mam w lodówce 😂🙈

reklama
Do góry