Cześć dziewczyny☺ witam się i nie witam jednocześnie. Jutro mam wizytę i właściwie wszystko się okaże..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam wadę wrodzona serca po ojcu, żyje bez problemu dostalam skierowanie do kardiologa i poradni genetycznejJa się zastanawiam nad tymi badaniami prenatalnym, mam 23 lata w rodzinie mojej jak i męża żadnych przypadków wad genetycznych, ale z drugiej strony dla własnego spokoju może jakieś najzwyklejsze podstawowe bym zrobiła… sama nie wiem, bo jak czytam w internecie to te zwykłymi wykrywają tylko te podstawowe wady- jest tu jakaś młoda mama, która ma podobną zagwostkę?
Tak będę robiła. W poprzedniej ciąży reż robiłam i ze względu na wyniki robiłam amniopunkcje. Stres ogromny. Mi te wyniki wychodzą takie ze względu na wiek i teraz też boję się że tak będzie.Dziewczyny czy jak będziecie robić prenatalne to będziecie robić test pappa?
Ja chyba jestem specyficzna, bo ja to wypiłam bez problemu, ot jak dobry koktajl to chyba jest indywidualna sprawa. Ale na pewno nie jest tak, ze tego się nie da wypić. Niektórzy polecają wziąć ze sobą cytrynę dla zniwelowania smaku. Mnie nie była potrzebnaHej. Takie pytanie do kobiet które mają dzieci lub przeszły już test obciążenia glukozą 75g.
Tak wyszło że muszę mieć przyspieszony ten test i dostałam skierowanie. Wszyscy tak straszą że to takie straszne jest do wypicia i do wytrzymania tych 2 godzin po pytanie czy faktycznie aż tak źle się to znosi ? Jak było w Waszym przypadku bo aż jestem ciekawa na co się nastawić jakoś się obawiam że mój żołądek może tego nie znieść dobrze
Tak. Ja miałam tylko taką kropkę widoczną.Apropo serduszek - słyszałyście, że na pierwszej wizycie w poszukiwaniu bijącego serca lekarz nie powinien puszczać go na głos? Podobno to może uszkodzić serduszko [emoji33] ja się dopiero o tym dowiedziałam.
Hej. Takie pytanie do kobiet które mają dzieci lub przeszły już test obciążenia glukozą 75g.
Tak wyszło że muszę mieć przyspieszony ten test i dostałam skierowanie. Wszyscy tak straszą że to takie straszne jest do wypicia i do wytrzymania tych 2 godzin po pytanie czy faktycznie aż tak źle się to znosi ? Jak było w Waszym przypadku bo aż jestem ciekawa na co się nastawić jakoś się obawiam że mój żołądek może tego nie znieść dobrze
No mi Pani w aptece od razu dała glukozę cytrynowąJa chyba jestem specyficzna, bo ja to wypiłam bez problemu, ot jak dobry koktajl to chyba jest indywidualna sprawa. Ale na pewno nie jest tak, ze tego się nie da wypić. Niektórzy polecają wziąć ze sobą cytrynę dla zniwelowania smaku. Mnie nie była potrzebna
No właśnie wiem że wtedy trzeba powtarzać badanie no ciekawe jak to będzie ja raczej tak słodkiego też nie jem i nawet napojów nie słodzęJest to bardzo słodkie. Miałam raz robiona krzywa cukrowa i akurat Pani sama dała mi z nutką cytryny. Po wypiciu było mi trochę słabo i włączyła mi się potliwosc, a po czasie zimno i trzęsły się ręce. Jakąś rekcja może na glukozę bo ogólnie ja cukru starań się nie używać. Jak już szłam do domu to było wszytko ok.
Najważniejsze to nie wymiotować bo drugi raz będzie picie mikstury ;P