reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Ja się zastanawiam nad tymi badaniami prenatalnym, mam 23 lata w rodzinie mojej jak i męża żadnych przypadków wad genetycznych, ale z drugiej strony dla własnego spokoju może jakieś najzwyklejsze podstawowe bym zrobiła… sama nie wiem, bo jak czytam w internecie to te zwykłymi wykrywają tylko te podstawowe wady- jest tu jakaś młoda mama, która ma podobną zagwostkę? :)
Ja mam wadę wrodzona serca po ojcu, żyje bez problemu 💪 dostalam skierowanie do kardiologa i poradni genetycznej 👍

Hej. Takie pytanie do kobiet które mają dzieci lub przeszły już test obciążenia glukozą 75g.
Tak wyszło że muszę mieć przyspieszony ten test i dostałam skierowanie. Wszyscy tak straszą że to takie straszne jest do wypicia i do wytrzymania tych 2 godzin po 😊 pytanie czy faktycznie aż tak źle się to znosi ? 🙂 Jak było w Waszym przypadku 😁😊 bo aż jestem ciekawa na co się nastawić 😊 jakoś się obawiam że mój żołądek może tego nie znieść dobrze 🤣

Hej. Takie pytanie do kobiet które mają dzieci lub przeszły już test obciążenia glukozą 75g.
Tak wyszło że muszę mieć przyspieszony ten test i dostałam skierowanie. Wszyscy tak straszą że to takie straszne jest do wypicia i do wytrzymania tych 2 godzin po 😊 pytanie czy faktycznie aż tak źle się to znosi ? 🙂 Jak było w Waszym przypadku 😁😊 bo aż jestem ciekawa na co się nastawić 😊 jakoś się obawiam że mój żołądek może tego nie znieść dobrze 🤣
Ja chyba jestem specyficzna, bo ja to wypiłam bez problemu, ot jak dobry koktajl😂 to chyba jest indywidualna sprawa. Ale na pewno nie jest tak, ze tego się nie da wypić. Niektórzy polecają wziąć ze sobą cytrynę dla zniwelowania smaku. Mnie nie była potrzebna😉

Jest to bardzo słodkie. Miałam raz robiona krzywa cukrowa i akurat Pani sama dała mi z nutką cytryny. Po wypiciu było mi trochę słabo i włączyła mi się potliwosc, a po czasie zimno i trzęsły się ręce. Jakąś rekcja może na glukozę bo ogólnie ja cukru starań się nie używać. Jak już szłam do domu to było wszytko ok. :)
Najważniejsze to nie wymiotować bo drugi raz będzie picie mikstury ;P

Ja chyba jestem specyficzna, bo ja to wypiłam bez problemu, ot jak dobry koktajl😂 to chyba jest indywidualna sprawa. Ale na pewno nie jest tak, ze tego się nie da wypić. Niektórzy polecają wziąć ze sobą cytrynę dla zniwelowania smaku. Mnie nie była potrzebna😉
No mi Pani w aptece od razu dała glukozę cytrynową 😁😊

reklama
Jest to bardzo słodkie. Miałam raz robiona krzywa cukrowa i akurat Pani sama dała mi z nutką cytryny. Po wypiciu było mi trochę słabo i włączyła mi się potliwosc, a po czasie zimno i trzęsły się ręce. Jakąś rekcja może na glukozę bo ogólnie ja cukru starań się nie używać. Jak już szłam do domu to było wszytko ok. :)
Najważniejsze to nie wymiotować bo drugi raz będzie picie mikstury ;P
No właśnie wiem że wtedy trzeba powtarzać badanie 🙈😁 no ciekawe jak to będzie 🙂 ja raczej tak słodkiego też nie jem i nawet napojów nie słodzę 😊😁

Do góry