reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Apropo serduszek - słyszałyście, że na pierwszej wizycie w poszukiwaniu bijącego serca lekarz nie powinien puszczać go na głos? Podobno to może uszkodzić serduszko 😱 ja się dopiero o tym dowiedziałam.

reklama
Apropo serduszek - słyszałyście, że na pierwszej wizycie w poszukiwaniu bijącego serca lekarz nie powinien puszczać go na głos? Podobno to może uszkodzić serduszko 😱 ja się dopiero o tym dowiedziałam.
Też coś takiego mi się rzuciło w oczy, ale podobno nie ma na to badań 🙈 Z resztą nie chcę o tym myśleć i się stresować :p

Ja czytałam że lekarze są podzieleni co do tego słuchania serca na początku, a chodzi o drgania. No ale ile w tym prawdy to nie wiem, podobno jak pisała @Goodka - nie ma na to badań. Jedni słuchają, inni nie 🤷

Ja się zastanawiam nad tymi badaniami prenatalnym, mam 23 lata w rodzinie mojej jak i męża żadnych przypadków wad genetycznych, ale z drugiej strony dla własnego spokoju może jakieś najzwyklejsze podstawowe bym zrobiła… sama nie wiem, bo jak czytam w internecie to te zwykłymi wykrywają tylko te podstawowe wady- jest tu jakaś młoda mama, która ma podobną zagwostkę? :)

Słyszałam taką teorię. W pierwszej ciąży lekarz pokazał mi na monitorze migający piksel. Dopiero na kolejnej wizycie puszczali serducho, ale nigdy nie długo. Niestety nie pamiętam w którym tygodniu to serducho biło, ale raczej coś mi świta że po 7tyg.

Witam listopadowe, mam 31 lat to moja pierwsza ciąża, test pozytywny w 8 ds@ 17marca USG 6tydz. Termin 9.11 ❤
Mam chyba wszystkie możliwe objawy, jestem wrażliwa i dokucza mi ból podbrzusza i piersi. Mam węch jak pies 😂 przez co z łatwością odstawiłam papierosy. Jestem senna bez drzemki ciężko dotrwać wieczora, a głodna jak nigdy w życiu! Uczucie głodu jest bardzo intensywne. Mdłości non stop w mniejszym lub większym stopniu. Może o czymś zapomniałam bo zakręcona też jestem. Depresja nie pomaga ale staram się myśleć pozytywnie. Na szczęście mam Misia który mnie wspiera 💪❤.

reklama
Do góry