reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Apropo serduszek - słyszałyście, że na pierwszej wizycie w poszukiwaniu bijącego serca lekarz nie powinien puszczać go na głos? Podobno to może uszkodzić serduszko 😱 ja się dopiero o tym dowiedziałam.

reklama
Apropo serduszek - słyszałyście, że na pierwszej wizycie w poszukiwaniu bijącego serca lekarz nie powinien puszczać go na głos? Podobno to może uszkodzić serduszko 😱 ja się dopiero o tym dowiedziałam.
Też coś takiego mi się rzuciło w oczy, ale podobno nie ma na to badań 🙈 Z resztą nie chcę o tym myśleć i się stresować :p

Ja czytałam że lekarze są podzieleni co do tego słuchania serca na początku, a chodzi o drgania. No ale ile w tym prawdy to nie wiem, podobno jak pisała @Goodka - nie ma na to badań. Jedni słuchają, inni nie 🤷

Ja się zastanawiam nad tymi badaniami prenatalnym, mam 23 lata w rodzinie mojej jak i męża żadnych przypadków wad genetycznych, ale z drugiej strony dla własnego spokoju może jakieś najzwyklejsze podstawowe bym zrobiła… sama nie wiem, bo jak czytam w internecie to te zwykłymi wykrywają tylko te podstawowe wady- jest tu jakaś młoda mama, która ma podobną zagwostkę? :)

Słyszałam taką teorię. W pierwszej ciąży lekarz pokazał mi na monitorze migający piksel. Dopiero na kolejnej wizycie puszczali serducho, ale nigdy nie długo. Niestety nie pamiętam w którym tygodniu to serducho biło, ale raczej coś mi świta że po 7tyg.

Witam listopadowe, mam 31 lat to moja pierwsza ciąża, test pozytywny w 8 ds@ 17marca USG 6tydz. Termin 9.11 ❤
Mam chyba wszystkie możliwe objawy, jestem wrażliwa i dokucza mi ból podbrzusza i piersi. Mam węch jak pies 😂 przez co z łatwością odstawiłam papierosy. Jestem senna bez drzemki ciężko dotrwać wieczora, a głodna jak nigdy w życiu! Uczucie głodu jest bardzo intensywne. Mdłości non stop w mniejszym lub większym stopniu. Może o czymś zapomniałam bo zakręcona też jestem. Depresja nie pomaga ale staram się myśleć pozytywnie. Na szczęście mam Misia który mnie wspiera 💪❤.

reklama
Do góry