Om 1.11 USG 3.11Ja tylko przypominam że jak ktoś chce mieć wpisana na listę datę porodu z om lub z USG to piszcie do mnie wiadomość
reklama
Goodka
Moderator
Ja średnio mogę jeść cokolwiek i schudłam od początku 1 kg, choć i tak spodnie jakieś ciasne mi się wydają Mam tylko jedne spodnie M, a tak to wszystkie S i jest mi w nich strasznie ciasnoJa prenatalne za 5 tygodni . My nikomu jeszcze nie mówiliśmy wiemy tylko we dwójkę męczące to ale może uda się poczekać do świąt . Chociaż już 1.5 kg więcej
Aleksandretta
Moderator
Om 1.11 USG 3.11
Pisz na priv do Ika89 bo prosiła żeby tak robić bo tylko raz dziennie zaglada i może coś przegapić
Ja tez napisze, jak zobaczę serduszko
MPAnia
Fanka BB :)
Dokładnie dziewczyny,nie dość że biusty rosną to jeszcze wody nabieracie pewnie, a druga rzecz zwalnia trochę metabolizm ale wszystko się unormuje z czasem pod warunkiem że nie będziecie wpier*dalać słoikq nutelli na strzał A ma któraś z was niedoczynność?Ja przytyłam tuż przed tym jak się dowiedziałam obciąży bo jadłam nieprzyzwoicie dużo, jakiś mi się nagle packman włączył... (Choć nie rozpaczam bo to przytycie z rozmiaru XS na s). Ale mam taki wystający brzuch, wydaje mi się że to chyba przesada żebym od samego, ostatnio zdrowego i umiarkowanego jedzenia, tak na samym brzuchu utyła... Z drugiej strony to za wszędzie przecież na brzuszek
A co do Waszej wagi, to może 1,5kg to powiększony biust?
Goodka
Moderator
Ja mam niedoczynność tarczycyDokładnie dziewczyny,nie dość że biusty rosną to jeszcze wody nabieracie pewnie, a druga rzecz zwalnia trochę metabolizm ale wszystko się unormuje z czasem pod warunkiem że nie będziecie wpier*dalać słoikq nutelli na strzał A ma któraś z was niedoczynność?
MPAnia
A robiłaś już tsh od czasu pozytywu? Czy czekasz jeszcze?Ja mam niedoczynność tarczycy
Goodka
Moderator
Tak robiłam, przy okazji pierwszej betyA robiłaś już tsh od czasu pozytywu? Czy czekasz jeszcze?
Miałam wtedy 0,13
Ginekolog powiedział mi, ze to trochę za mało i mam się udać do mojej endokrynolog. Faktycznie powiedziała, ze trochę za mała wartość. Wtedy brałam letrox 50, a teraz biorę naprzemiennie całą tabletkę i połówkę.
Muszę iść zrobić badania, które mi wypisał ginekolog i przy okazji zbadam tez tsh, w sumie nie pamietam czy było to na tej rozpisce
Ja byłam w szoku jak zobaczyłam ten wynik, bo na ostatniej wizycie jakoś 2/3 miesięcy przed ciążą miałam tsh 3,9 i wtedy mi zwiększyła dawkę z 25 do 50 a tu taka mała wartość Ale mam nadzieje, że teraz będzie Ok
MPAnia
No to dlatego też schudłaś bo niskie wartości.Ja biorę 100 x5 125x2 po czym po paru miesiacach muszę wracać do 100 bo spada za bardzo,dlatego też badam co miesiąc/dwa żeby trzymać je w ryzach..miałam 0,318 na początku cyklu to wróciłam do setek i w 14dpo miałam już 1.3 czy 1.4 i teraz znowu planuję zrobić w 8tc czy nie trzeba znów wrócić do większej dawki Przed 3cią ciążą brałam 50 cały czas to w ciąży musiałam brać 100 i tak zostało na kilka ładnych lat poTak robiłam, przy okazji pierwszej bety
Miałam wtedy 0,13
Ginekolog powiedział mi, ze to trochę za mało i mam się udać do mojej endokrynolog. Faktycznie powiedziała, ze trochę za mała wartość. Wtedy brałam letrox 50, a teraz biorę naprzemiennie całą tabletkę i połówkę.
Muszę iść zrobić badania, które mi wypisał ginekolog i przy okazji zbadam tez tsh, w sumie nie pamietam czy było to na tej rozpisce
Ja byłam w szoku jak zobaczyłam ten wynik, bo na ostatniej wizycie jakoś 2/3 miesięcy przed ciążą miałam tsh 3,9 i wtedy mi zwiększyła dawkę z 25 do 50 a tu taka mała wartość Ale mam nadzieje, że teraz będzie Ok
Goodka
Moderator
Ja myślałam, że pewnie będę miała problem z zajściem w ciążę, bo tak się naczytałam w internecie na ten temat. A tutaj niespodzianka, za pierwszym razemNo to dlatego też schudłaś bo niskie wartości.Ja biorę 100 x5 125x2 po czym po paru miesiacach muszę wracać do 100 bo spada za bardzo,dlatego też badam co miesiąc/dwa żeby trzymać je w ryzach..miałam 0,318 na początku cyklu to wróciłam do setek i w 14dpo miałam już 1.3 czy 1.4 i teraz znowu planuję zrobić w 8tc czy nie trzeba znów wrócić do większej dawki Przed 3cią ciążą brałam 50 cały czas to w ciąży musiałam brać 100 i tak zostało na kilka ładnych lat po
reklama
Nie było przypadków bliźniaków u nas. Ja jestem przestraszona, mąż nowi że będzie dobrze i damy radę. Lekarka powiedziała że na tym etapie nie wie czy ten drugi pęcherzyk się rozwinie i będą bliźniaki, czy się wchłonie. 4 kwietnia się dowiem. U mnie 4t5d.@Kami89 a były przypadki bliźniaków w Twojej rodzinie? Jak to przyjęłaś i Twój mąż? Czy lekarka mówiła, ze może być tak, ze mimo, ze są 2 pecherzyki rozwinie się tylko jeden z nich? No i który to u Ciebie tydzień?