reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Cały czas liczę że nie. Ale doktorka podejrzewa ze może być.
A Ty masz już 3 w domu?
@agutkowa19 jak możesz przełóż wizytę. Bo pewnie znów będzie tylko pecherzyk i ciałko żółtkowe. Cosik mi się zdaje, że mamy podobny wiek ciąży. Byłam tydzien temu był 5 tydz i był pecherzyk z cialkiem i ide 31.03 i wierzę, że serduszko już będzie :)

reklama
Widzisz ja mam takie podejście, żeby odcinać się od toksycznych osób, bez względu na to, czy to rodzina czy nie. Ale rozumiem, ze ktoś może myslec inaczej czy być w sytuacji, która na to nie pozwala. Ale to nie oznacza, ze trzeba się tym przejmować. Szczęście zależy od nas samych, a nie od czynników zewnętrznych. Można wypracować taki poziom wewnętrznego szczescia i spokoju, ze opinia innych osób, nawet bardzo bliskich, nie zrani Cię, cokolwiek nie powiedzą.

No ja bym mimo wszystko nie umiała usiąść do swiatecznej kolacji z osobą, która by mi powiedziała wcześniej „spoko, ze poroniłaś, bo na co Ci kolejne dziecko”. Moj system wartości by mi na to nie pozwolił po prostu. Uważam, ze taka postawa jest ohydna i zasługuje na ostracyzm. Z drugiej strony takie słowa świadczą tylko o osobie która je wypowiada. To ona ma de facto problem chyba sama ze sobą. Tym bardziej nie należy się przejmować.
O jak ja się z Tobą zgadzam ! Tez odcinam toksycznym … włącznie z własna matką… z która nie mam kontaktu od wieku lat. Ale za to dostałam najbardziej kochana teściowa na świecie. Ja palę mosty bo moje szczęście jest dla mnie ważniejsze niż ludzie którzy wypluwają własna frustracje na innych polecam !

O jak ja się z Tobą zgadzam ! Tez odcinam toksycznym … włącznie z własna matką… z która nie mam kontaktu od wieku lat. Ale za to dostałam najbardziej kochana teściowa na świecie. Ja palę mosty bo moje szczęście jest dla mnie ważniejsze niż ludzie którzy wypluwają własna frustracje na innych polecam !
Ja też mam fajną teściową :), na szczęście moja mama też jest git. Choć czasem mamy tak różne poglądy, że czasem się zastanawiam jak to możliwe, że to ona mnie wychowała ;)

@Kami89 a były przypadki bliźniaków w Twojej rodzinie? Jak to przyjęłaś i Twój mąż? Czy lekarka mówiła, ze może być tak, ze mimo, ze są 2 pecherzyki rozwinie się tylko jeden z nich? No i który to u Ciebie tydzień?

reklama
Do góry