reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
O, to ze mną po porodzie leżała kobieta, która straciła dwie ciążę ale właśnie dzięki dobrej diagnostyce i lekarzowi trzecia przy tym zespole już donosiła :)
No ja po trzeciej stracie wiem o tym zespole. Od czwartej ciąży byłam obstawiona lekami, ale przytrafiło się puste jajo więc i tak leki by nie pomogły. Natomiast w 5 ciąży dotrwałam do 26 tygodnia ale niestety również się nie udalo. Moj nowy lekarz po przeanalizowaniu wyników uważa że brałam za małą dawkę heparyny. Teraz ciąża nr 6 mam nadzieję że będzie dobrze.

No ja po trzeciej stracie wiem o tym zespole. Od czwartej ciąży byłam obstawiona lekami, ale przytrafiło się puste jajo więc i tak leki by nie pomogły. Natomiast w 5 ciąży dotrwałam do 26 tygodnia ale niestety również się nie udalo. Moj nowy lekarz po przeanalizowaniu wyników uważa że brałam za małą dawkę heparyny. Teraz ciąża nr 6 mam nadzieję że będzie dobrze.
Ojejku, wspolczuje... 26 tydzień to już takie spore maleństwo...

Kochane, przyjechaliśmy na 50 urodziny do teściów, a tu pełno zarazków… zaczynam czuć jak drapie mnie w gardle- możecie sprzedać jakieś sposoby na przeziębienie w ciąży? Zaczęłam dopiero 5+1 i strasznie się stresuje, że mogę zaszkodzić maleństwu jak się rozchoruje…. Nie plamie, brzuch nie boli, więc to pocieszające, ale sam fakt mnie denerwuje- co polecacie w tej sytuacji?

Hej dziewczyny 🙂
Biłam się z myślami czy do Was dołączyć, ale stwierdziłam że co ma być to będzie i postanowilam nieśmiało przycupnac. Nieśmiało dlatego, że to moja 6 ciąża a wszystkie poprzednie straciłam.
Dziś miałam USG serduszko bije, ale ciąża wg om jest młodsza o dwa tygodnie. Wg om dziś 8+0 a wg USG 6+0. Trochę się martwię, ale ogólnie mam dosyć długie cykle więc ciąża ma prawo być młodsza.
💔😢 Tak bardzo trzymam za Ciebie kciuki… musi być dobrze !

Kochane, przyjechaliśmy na 50 urodziny do teściów, a tu pełno zarazków… zaczynam czuć jak drapie mnie w gardle- możecie sprzedać jakieś sposoby na przeziębienie w ciąży? Zaczęłam dopiero 5+1 i strasznie się stresuje, że mogę zaszkodzić maleństwu jak się rozchoruje…. Nie plamie, brzuch nie boli, więc to pocieszające, ale sam fakt mnie denerwuje- co polecacie w tej sytuacji?
Na drapanie w gardle polecam…

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 44
reklama
Do góry