reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Gratulacje dziewczyny! Oby kropki rosły w siłę !! :)
No i bety też :D
Modesty a zmierzyła Ci kropka czy za wcześnie?
Ja w tej ciąży strasznie się stresuję przed usg, normalnie nie miałabym jeszcze żadnego a teraz byłam już dwa razy.
Ale boję się chodzić :O
No właśnie nic nie mierzyła.

reklama
No i byłam u ginekolog z luxmedu, ale totalnie mnie olała... szkoda gadać. Spytałam ją czy powtarzać betę po 48h (zawsze tak miałam zalecane) to mi mówi "noooo jak sobie Pani chce to sobie Pani może zrobić". Najlepiej jak przyjdę za miesiąc, w ogóle była nieprzyjemna i mało delikatna 🙄

Gratulacje dziewczyny! Oby kropki rosły w siłę !! :)
No i bety też :D
Modesty a zmierzyła Ci kropka czy za wcześnie?
Ja w tej ciąży strasznie się stresuję przed usg, normalnie nie miałabym jeszcze żadnego a teraz byłam już dwa razy.
Ale boję się chodzić :O

Ja to jak bym mogła to bym kupiła USG i nauczyła się w domu obsługiwać 😂
W pierwszej ciąży miałam lekarza który bardzo żałował USG i chodziłam sobie naprzemiennie prywatnie żeby być pewna co słychać:)

Hejka 🤪
Mam w domu synka z lipiec 2019.
O drugie dziecko staraliśmy się 7 miesięcy,w tym były dwie biochemiczne..
Zrobiłam betę w dniu miesiączki (10marzec) wyniosła 52. Powtórzyłam dzisiaj ,niestety nie mialam możliwości po 48h powtorzyc :(
I wyszła 356 . Czyli chyba okej ,co ??
Z ostatniej miesiączki wynika że termin by był na 13 listopad

Mam synka z kwietnia 2019 :) a i drugie żeśmy walczyli ok 8 miesięcy :) tak liczę to beta powinna być dobra !
Trzymam kciuki za kropka 💪

z jakiego kalkulatora korzystałas? Mi jeden mówi 23 listopad drugi mówi 25 listopad.

No i byłam u ginekolog z luxmedu, ale totalnie mnie olała... szkoda gadać. Spytałam ją czy powtarzać betę po 48h (zawsze tak miałam zalecane) to mi mówi "noooo jak sobie Pani chce to sobie Pani może zrobić". Najlepiej jak przyjdę za miesiąc, w ogóle była nieprzyjemna i mało delikatna 🙄

Ja właśnie w pierwszej ciąży to miałam podobnego lekarza. Beta w nosie. Za szybko przyszłam, a po co.. i USG robił jak na lekarstwo. O wszystko musiałam sama pytać.

Teraz mam innego ginekologa na nfz. Dzwonię do rejestracji mówię Pani że pierwsza wizyta - byłam nastawiona że sama zacznie liczyć kiedy przyjść na wizytę - za pewne da termin za miesiąc. W tu ku mojemu zaskoczeniu zaproponowała pod koniec marca bo na pewno chce szybko przyjść :o w dodatku mówi, że doktor ciężarne przyjmuje wszystkie kiedy chcą i jak przyjdę to między pacjentami jutro może mnie przyjąć :o szok.

Hejka 🤪
Mam w domu synka z lipiec 2019.
O drugie dziecko staraliśmy się 7 miesięcy,w tym były dwie biochemiczne..
Zrobiłam betę w dniu miesiączki (10marzec) wyniosła 52. Powtórzyłam dzisiaj ,niestety nie mialam możliwości po 48h powtorzyc :(
I wyszła 356 . Czyli chyba okej ,co ??
Z ostatniej miesiączki wynika że termin by był na

Mam synka z kwietnia 2019 :) a i drugie żeśmy walczyli ok 8 miesięcy :) tak liczę to beta powinna być dobra !
Trzymam kciuki za kropka 💪

z jakiego kalkulatora korzystałas? Mi jeden mówi 23 listopad drugi mówi 25 listopad.
No tego pierwszego co wyskoczyło na Google pampers bodajże

reklama
No właśnie nic nie mierzyła.

Ja to jak bym mogła to bym kupiła USG i nauczyła się w domu obsługiwać 😂
W pierwszej ciąży miałam lekarza który bardzo żałował USG i chodziłam sobie naprzemiennie prywatnie żeby być pewna co słychać:)
Modesty to pewnie za wcześnie, wtedy łatwo o błąd pomiaru.Zresztą kropki takie maciupkie są na początku :)

Ja chodzę prywatnie i zawsze mam usg ale po poronieniu tak się boję tego początku żeby dotrwać..w zasadzie żeby się po prostu udało tym razem!

Do góry