reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

U nas tez niezrozumienie że tak szybko drugie, że będzie cierpieć starsze a ja się wykoncze. My byśmy chcieli duuzo :) ile Bóg da ;) ale też myślimy o zmianie mieszkania na jakiś dom
Dobrze kojarzè, że Ty masz synusia przed roczkiem? Moja córcia miała rok jak zaszłam z drugą córcią i to jest cudowne bo jest niecale 2 lata różnicy, a dogadują się idealnie :).

reklama
A macie jakieś rozbieżności na usg tzn. czy ciąża młodsza na usg to coś niepokojącego?
Wiem, że owulacja mogła się przesunąć ale ja np. cykle mam regularne co 28 dni, w ostatnim roku tylko po szczepionkach na covid byly krotsze a raz cykl trwał 29.
Na usg mam ciąże młodszą o 3 dni, a myślę że owu mogła być max 15dnia ( bo 12po południu miałam pozytywny owulak).
No i się martwię...
A po poronieniu to już kosmiczny poziom zmartwienia 😞
Nie martw się, czy młpdsza czy starsza to tak naprawdę wszystko zależy od sprawnej ręki lekarza i jak zmierzy. Rozumiem, że się martwisz, ale teraz musisz być spokojna.
@Agnieszka2507 ja nie pomogę bo ja tylko SN.

Tak, 10 miesięcy. Będzie rowno 1,5 roku:)
Ja mam nadzieję, że też mi się uda mieć taką małą różnice wieku, choć to moja pierwsza ciąża. Ja mam siostrę dwa lata starszą, a mąż ma brata 8 lat starszego. Różnica w relacjach u mojego męża była przynajmniej do pełnoletności widoczna. U mnie z siostrą zawsze miałyśmy dobry kontakt, bo i wiek podobny :) oczywiście reguły nie ma, ale mam nadzieję, że i nam się uda szybko drugie.. ale już nie wybiegam tak na przód, niech się teraz wszystko szczęśliwie potoczy ❤️

No nie mógł zobaczyć przy takiej becie. Ja byłam u lekarza 1,5 tygodnia po spodziewanej miesiączce i beta podobna i też nic nie było widać. Pewnie przesunięta owulacja
A obserwujesz cykle z mierzeniem temperatury itd?
Absolutnie nie myśl o tym co dziadki powiedzą. Jeśli czułaś, że chcesz trzecie to cudownie i tym masz się kierować. Na innych nie zwracaj uwagi. Bo to Wy jestescie rodzicami ❤
Dziękuję! Takiego zdania trzeba mi było :)
Tak chciałam, tak czułam i teraz nieśmiało sie cieszę, bo kreska jeszcze nie aż taka mocna na teście ;) po weekendzie beta ;)

U nas tez niezrozumienie że tak szybko drugie, że będzie cierpieć starsze a ja się wykoncze. My byśmy chcieli duuzo :) ile Bóg da ;) ale też myślimy o zmianie mieszkania na jakiś dom z wtórnego rynku
O tak, mój "ulubiony" tekst to "wykończysz się"... i widzenie wszystkiego w czarnych barwach... 🙄 już jak byłam w drugiej ciąży kiedy starszak miał 18 miesięcy to tak słyszałam... no łatwo nie jest, zwłaszcza jak się moja dwójka zaczyna bić i szarpać albo każde czegoś innego chce w tym samym momencie, ale potem jak się razem bawią albo przytulają to się zapomina o zmęczeniu :) i staram się wtedy myśleć, że ten czas tak szybko minie, że jeszcze za tym zatęsknię...

reklama
Ja powiedziałam rodzica i bratu a tak to nikt nie wie az sądzę że 10 tygodnia
Ja też powiedziałam póki co tylko mojej mamie, której zrobiłam tą informacją prezent urodzinowy ❤️ i siostrze. Wydaje mi się to trochę wcześnie (6 tc) by mówić o tym reszcie rodziny, znajomym czy nawet w pracy..choć korci nas by już wspomnieć jego rodzicom😅👀.

Do góry