reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
A czemu kazał odstawić femibion? Ja w sumie tak suplementowałam teraz kwas foliowi i d3 2000... ale w poprzednich ciążach brałam femibion od 6 tyg..
Powiedział że on idzie w klasyki, poczytał sobie składy i odradza, oczywiście jakos specjalnie zły nie był że bralam wręcz zadowolony ze pomyślałam zeby coś brac, wydaje mi się że po prostu nie naciąga na kasę. A różnica wyszla spora

A Wy na ile się nastawiacie? ;)

My mamy takie podejście do życia, że nie wykluczamy, ale też chyba bym wolała jakąś dłuzszą przerwę sobie zrobić na regenerację... z pracy już totalnie wylecę, mieszkanie by trzeba było zmienić ;) chociaż to już takie przyziemne kwestie. Najbardziej to ze względu na zdrowie bym wolała odczekać ;)
Chyba, że będzie tak jak ostatnio, że zakładałam dłuższą przerwę po 2 ciązy i mówiłam, że "jeśli trzecie to za 3-4 lata", a ostatecznie od razu po porodzie pomyślalam, że chcę szybko jeszcze jedno 😂 🤣
Trochę się boję reakcji naszych rodziców, chociaż to głupie... no, ale oni nie zrozumieją 🤷‍♀️ dla nich dwójka dzieci to maksimum, będę pewnie słyszała teksty typu "nie dasz rady", a jakbym powiedziała ze w ogóle myśle o trzecim to bym słyszała "daj sobie spokój, absolutnie nie planuj" itd... 🤷‍♀️
Absolutnie nie myśl o tym co dziadki powiedzą. Jeśli czułaś, że chcesz trzecie to cudownie i tym masz się kierować. Na innych nie zwracaj uwagi. Bo to Wy jestescie rodzicami ❤

Powiedział że on idzie w klasyki, poczytał sobie składy i odradza, oczywiście jakos specjalnie zły nie był że bralam wręcz zadowolony ze pomyślałam zeby coś brac, wydaje mi się że po prostu nie naciąga na kasę. A różnica wyszla spora
A to super :). Zgadza się suplementy dla kobiet w ciąży są dośc drogie.

A Wy na ile się nastawiacie? ;)

My mamy takie podejście do życia, że nie wykluczamy, ale też chyba bym wolała jakąś dłuzszą przerwę sobie zrobić na regenerację... z pracy już totalnie wylecę, mieszkanie by trzeba było zmienić ;) chociaż to już takie przyziemne kwestie. Najbardziej to ze względu na zdrowie bym wolała odczekać ;)
Chyba, że będzie tak jak ostatnio, że zakładałam dłuższą przerwę po 2 ciązy i mówiłam, że "jeśli trzecie to za 3-4 lata", a ostatecznie od razu po porodzie pomyślalam, że chcę szybko jeszcze jedno 😂 🤣
Trochę się boję reakcji naszych rodziców, chociaż to głupie... no, ale oni nie zrozumieją 🤷‍♀️ dla nich dwójka dzieci to maksimum, będę pewnie słyszała teksty typu "nie dasz rady", a jakbym powiedziała ze w ogóle myśle o trzecim to bym słyszała "daj sobie spokój, absolutnie nie planuj" itd... 🤷‍♀️
U nas tez niezrozumienie że tak szybko drugie, że będzie cierpieć starsze a ja się wykoncze. My byśmy chcieli duuzo :) ile Bóg da ;) ale też myślimy o zmianie mieszkania na jakiś dom z wtórnego rynku

reklama
Dziewczyny, kiedy dzielicie się tym, że jesteście w ciąży ze swoją rodziną, znajomymi, ludźmi z pracy itd? 🤔

Do góry