reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
A czemu kazał odstawić femibion? Ja w sumie tak suplementowałam teraz kwas foliowi i d3 2000... ale w poprzednich ciążach brałam femibion od 6 tyg..
Powiedział że on idzie w klasyki, poczytał sobie składy i odradza, oczywiście jakos specjalnie zły nie był że bralam wręcz zadowolony ze pomyślałam zeby coś brac, wydaje mi się że po prostu nie naciąga na kasę. A różnica wyszla spora

A Wy na ile się nastawiacie? ;)

My mamy takie podejście do życia, że nie wykluczamy, ale też chyba bym wolała jakąś dłuzszą przerwę sobie zrobić na regenerację... z pracy już totalnie wylecę, mieszkanie by trzeba było zmienić ;) chociaż to już takie przyziemne kwestie. Najbardziej to ze względu na zdrowie bym wolała odczekać ;)
Chyba, że będzie tak jak ostatnio, że zakładałam dłuższą przerwę po 2 ciązy i mówiłam, że "jeśli trzecie to za 3-4 lata", a ostatecznie od razu po porodzie pomyślalam, że chcę szybko jeszcze jedno 😂 🤣
Trochę się boję reakcji naszych rodziców, chociaż to głupie... no, ale oni nie zrozumieją 🤷‍♀️ dla nich dwójka dzieci to maksimum, będę pewnie słyszała teksty typu "nie dasz rady", a jakbym powiedziała ze w ogóle myśle o trzecim to bym słyszała "daj sobie spokój, absolutnie nie planuj" itd... 🤷‍♀️
Absolutnie nie myśl o tym co dziadki powiedzą. Jeśli czułaś, że chcesz trzecie to cudownie i tym masz się kierować. Na innych nie zwracaj uwagi. Bo to Wy jestescie rodzicami ❤

Powiedział że on idzie w klasyki, poczytał sobie składy i odradza, oczywiście jakos specjalnie zły nie był że bralam wręcz zadowolony ze pomyślałam zeby coś brac, wydaje mi się że po prostu nie naciąga na kasę. A różnica wyszla spora
A to super :). Zgadza się suplementy dla kobiet w ciąży są dośc drogie.

A Wy na ile się nastawiacie? ;)

My mamy takie podejście do życia, że nie wykluczamy, ale też chyba bym wolała jakąś dłuzszą przerwę sobie zrobić na regenerację... z pracy już totalnie wylecę, mieszkanie by trzeba było zmienić ;) chociaż to już takie przyziemne kwestie. Najbardziej to ze względu na zdrowie bym wolała odczekać ;)
Chyba, że będzie tak jak ostatnio, że zakładałam dłuższą przerwę po 2 ciązy i mówiłam, że "jeśli trzecie to za 3-4 lata", a ostatecznie od razu po porodzie pomyślalam, że chcę szybko jeszcze jedno 😂 🤣
Trochę się boję reakcji naszych rodziców, chociaż to głupie... no, ale oni nie zrozumieją 🤷‍♀️ dla nich dwójka dzieci to maksimum, będę pewnie słyszała teksty typu "nie dasz rady", a jakbym powiedziała ze w ogóle myśle o trzecim to bym słyszała "daj sobie spokój, absolutnie nie planuj" itd... 🤷‍♀️
U nas tez niezrozumienie że tak szybko drugie, że będzie cierpieć starsze a ja się wykoncze. My byśmy chcieli duuzo :) ile Bóg da ;) ale też myślimy o zmianie mieszkania na jakiś dom z wtórnego rynku

reklama
Dziewczyny, kiedy dzielicie się tym, że jesteście w ciąży ze swoją rodziną, znajomymi, ludźmi z pracy itd? 🤔

Do góry