reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Dzieciaki potrafią się zachować jakby już byly dorosłe 😁😁😁
😆😆Żebyś wiedziała. Nie wiem czy to tylko moja córka (przecież jest wyjątkowa i jedyna w swoim rodzaju 😁), ale ona tak się nie raz zachowuje jakby rozumiała wszystko co się do niej mówi. A przez jej gabaryty mam wrażenie, że jest starsza (tyle że umiejętności ma na swój wiek).
Jadłam obiad i tak mnie śledziła wzrokiem szczegółowo co łyżką robię. Wyjaśniałam co jem, a ona miała minę jakby mówiła: daj spokój, wiem co robisz, też tak chcę!

Btw córka szwagierki, 6-latka, pytała ile kuzynka ma lat. Mama jej: 4 miesiące. Ona: czyli ma 0 lat?
A jak usłyszała, że kuzynka pojawi się u babci, to zrobiła dla niej zaproszenie na cyt. Fajną imprezkę u babci, popsikała perfumami jakimiś nawet!😍 chyba potem była rozczarowana, że kuzynka mała i śpi...

reklama
Hejo.
Piszę po nocy, bo miałam gości kilka dni i padałam na pyszczek ;). I dziś postanowiłam Was troszkę nadrobić.
U mnie 7 marca minął rok odkąd zobaczyłam drugą bladą kreseczkę(to było 5 dni przed @- ale u mnie w każdej takie same objawy... i czulam, że coś jest na rzeczy). Od razu poleciałam na betę, bo musiałam wiedzieć czy test kłamie)..

Ja w tej ciąży mam mega dużo zdjęć - bo sesja za sesją ;). Jak będziesz w kolejnej to sobie zrób, miło się wspomina ten czas gdy maluszek obok.

@Nat_Ra moja dziś po ra pierwszy puszczała śmierdzące bąki 😱😱... I teraz ja nie wiem o co kaman :/.

A gdybym to ja wiedziała. Jak wcześniejsze dzieci mnie gryzly, tak młoda 3 dni temu ponownie mnie ugryzła (podejrzewam dokuczające dziąsła lub bolący brzuszek).

Sinsay jest na długie i szczuplutkie maluchy...
A ile teraz waży?
To zależy jaki próg bólu .. bo jeśli wrażliwe to każdy ząb będzie bolał;).

Odpisywałam Wam w nocy i zasnęłam 🤣😂. Dokończylam teraz, bo kładę młodego. Miłego piątku ...
Szkoda, że nie masz patentów na to gryzienie. Dzisiaj póki co spokój, ale jak sobie przypomnę to aż się boję.

Jakie to było dla ciebie uczucie bycia kolejny raz w ciąży? Czy to może nadal jakoś ekscytować?

My mieliśmy sesję na zasadzie koleżanka, która lubi robić zdjęcia i ma dobry sprzęt zrobiła nam na spacerze w parku. Na luzie itd. Nie cierpię pozowanych zdjęć. Fajna pamiątka, masz rację. Nie robiłam za to reportażu jak się zmienia brzuch.
Prosiłam męża aby mi zrobił zdjęcia w stylu jak Demi Moore była w ciąży, ale nie chciał 😉

A tyle czasu minęło i ja nadal nie dowierzam, że ona wyszła z mojego brzucha!

Kuba się zrobił leniwy. Nawet na bok mu się nie chce przekręcać, choć na brzuchu leżeć chce i sie domaga, żeby go tak kłaść. My go turlamy, żeby ćwiczył to leżenie i coraz ładniej mu wychodzi, sięga po zabawki i nawet nieraz którąś upoluje, ale o samodzielnym obrocie nie ma mowy.

My paznokcie obcinamy tylko na śpiocha, bo Kuba bardzo macha rączkami. A te paznokcie mu rosną jak szalone, obcinam co tydzień
Moja też jest małą leniuszką ostatnio. Ze 2 tygodnie temu obróciła się sama 2 razy na brzuch i od tej pory cisza, nawet za bardzo nie próbuje. Albo jak próbuje, to od razu się wkurza i muszę jej pomagać. Ostatnie dni są dość marudne, nie chce za bardzo leżeć na macie. Najlepiej na rączkach u mamy albo u taty. Ja się tak nie daję, ale tato nosi księżniczkę i tańczy z nią :p

Paznokcie też rosną jak szalone, u mnie obcina mąż, i też na śpiocha. Obudzona jest zbyt ruchliwa 😀
A ile teraz waży?
6080 g we wtorek.
A tyle czasu minęło i ja nadal nie dowierzam, że ona wyszła z mojego brzucha!
Ja tez co jakiś czas mowie do męża: wyobrażasz sobie, że ona była u mnie w brzuchu? Że to ona tak nas kopała po nocach? 😀

Kuba się zrobił leniwy. Nawet na bok mu się nie chce przekręcać, choć na brzuchu leżeć chce i sie domaga, żeby go tak kłaść. My go turlamy, żeby ćwiczył to leżenie i coraz ładniej mu wychodzi, sięga po zabawki i nawet nieraz którąś upoluje, ale o samodzielnym obrocie nie ma mowy.

My paznokcie obcinamy tylko na śpiocha, bo Kuba bardzo macha rączkami. A te paznokcie mu rosną jak szalone, obcinam co tydzień.
Jeszcze będzie się obracał haha może lepiej, że leniwy, nie trzeba tak pilnować 😄 No, bez jaj jak te pazury rosną, dopiero obcinałam, a już drapieżnik znowu drapie 😅🙈

@maszak wspomniałaś o sesji zdjeciowej w ciąży zrobiliśmy sobie z mężem sami wyszliśmy na podwórko do ogródka i pare zdjęć pstryknelismy 😉 ❤️
Takiej profesjonalnej sesji nie mieliśmy ale mimo wszystko ładnie zdjęcia wyszły ❤️
Mi mąż sam zrobił sesje brzuszkową, tydzień przed porodem :D

😆😆Żebyś wiedziała. Nie wiem czy to tylko moja córka (przecież jest wyjątkowa i jedyna w swoim rodzaju 😁), ale ona tak się nie raz zachowuje jakby rozumiała wszystko co się do niej mówi. A przez jej gabaryty mam wrażenie, że jest starsza (tyle że umiejętności ma na swój wiek).
Jadłam obiad i tak mnie śledziła wzrokiem szczegółowo co łyżką robię. Wyjaśniałam co jem, a ona miała minę jakby mówiła: daj spokój, wiem co robisz, też tak chcę!

Btw córka szwagierki, 6-latka, pytała ile kuzynka ma lat. Mama jej: 4 miesiące. Ona: czyli ma 0 lat?
A jak usłyszała, że kuzynka pojawi się u babci, to zrobiła dla niej zaproszenie na cyt. Fajną imprezkę u babci, popsikała perfumami jakimiś nawet!😍 chyba potem była rozczarowana, że kuzynka mała i śpi...

Zgadza sie to spojrzenie mówi samo za siebie 😂 już taka dorosła ale jeszcze pampersa trzeba zmieniać 😂 i mleczko dać.

Ostatecznie łaskawca zrobił mamusi przyjemność i sam się przeturlał na boczek kilka razy 😁

Nasza miała faze przekręcania się i co ? I jej to minęło 🤪 przekręca się/ obraca ale najchętniej rano później już nie tak koniecznie 🤪 za to teraz ma faze podnoszenia główki tzw jakby chciała się podnieść.
Dzisiaj dzień gadania ale tak jej się wyrobił głosik że to coś pięknego ❤️

Właśnie u taty jest a ja leze w wannie 😂😁
Chwila dla mnie ❤️

reklama
Do góry