reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

@maszak wspomniałaś o sesji zdjeciowej w ciąży zrobiliśmy sobie z mężem sami wyszliśmy na podwórko do ogródka i pare zdjęć pstryknelismy 😉 ❤️
Takiej profesjonalnej sesji nie mieliśmy ale mimo wszystko ładnie zdjęcia wyszły ❤️
Mi mąż sam zrobił sesje brzuszkową, tydzień przed porodem :D

reklama
😆😆Żebyś wiedziała. Nie wiem czy to tylko moja córka (przecież jest wyjątkowa i jedyna w swoim rodzaju 😁), ale ona tak się nie raz zachowuje jakby rozumiała wszystko co się do niej mówi. A przez jej gabaryty mam wrażenie, że jest starsza (tyle że umiejętności ma na swój wiek).
Jadłam obiad i tak mnie śledziła wzrokiem szczegółowo co łyżką robię. Wyjaśniałam co jem, a ona miała minę jakby mówiła: daj spokój, wiem co robisz, też tak chcę!

Btw córka szwagierki, 6-latka, pytała ile kuzynka ma lat. Mama jej: 4 miesiące. Ona: czyli ma 0 lat?
A jak usłyszała, że kuzynka pojawi się u babci, to zrobiła dla niej zaproszenie na cyt. Fajną imprezkę u babci, popsikała perfumami jakimiś nawet!😍 chyba potem była rozczarowana, że kuzynka mała i śpi...

Zgadza sie to spojrzenie mówi samo za siebie 😂 już taka dorosła ale jeszcze pampersa trzeba zmieniać 😂 i mleczko dać.

Ostatecznie łaskawca zrobił mamusi przyjemność i sam się przeturlał na boczek kilka razy 😁

Nasza miała faze przekręcania się i co ? I jej to minęło 🤪 przekręca się/ obraca ale najchętniej rano później już nie tak koniecznie 🤪 za to teraz ma faze podnoszenia główki tzw jakby chciała się podnieść.
Dzisiaj dzień gadania ale tak jej się wyrobił głosik że to coś pięknego ❤️

Właśnie u taty jest a ja leze w wannie 😂😁
Chwila dla mnie ❤️

Szkoda, że nie masz patentów na to gryzienie. Dzisiaj póki co spokój, ale jak sobie przypomnę to aż się boję.

Jakie to było dla ciebie uczucie bycia kolejny raz w ciąży? Czy to może nadal jakoś ekscytować?

My mieliśmy sesję na zasadzie koleżanka, która lubi robić zdjęcia i ma dobry sprzęt zrobiła nam na spacerze w parku. Na luzie itd. Nie cierpię pozowanych zdjęć. Fajna pamiątka, masz rację. Nie robiłam za to reportażu jak się zmienia brzuch.
Prosiłam męża aby mi zrobił zdjęcia w stylu jak Demi Moore była w ciąży, ale nie chciał 😉

A tyle czasu minęło i ja nadal nie dowierzam, że ona wyszła z mojego brzucha!
No jedyny patent to mówię ała i jeśli zagryzie z uśmiechem na twarzy 🤣🤣🤣 to wkładam palca do buzi I otwieram buźkę.
Jakie to uczucie kolejna ciąża, chyba największym szokiem była dla mnie druga ;). Ale cudownie jest być kolejny raz w ciąży. Ja w sumie mogłabym być cały czas 🤣😂... bo żadnych dolegliwości nie miałam. Może końcówka najgorsza jak ciężko, ale każda fasolkę kochałam od razu i cieszę się, że nie doświadczyłam straty(bo ja bym rozpamiętywała bardzo).
A sesja że spaceru bosko.. moje w większości są naturalne czyli niepozowane... część jest pozowana, ale ja rzadko patrzę w obiektyw, bo na moich fotografiach musisz czuć/widzieć emocje ... czy to uśmiech, wzruszenie, radość, zamyślenie itp... dla dziadków niestety pozowane i patrzenie prosto w obiektyw musi być ;). U mnie robił mąż i córy ;)...
Moja też jest małą leniuszką ostatnio. Ze 2 tygodnie temu obróciła się sama 2 razy na brzuch i od tej pory cisza, nawet za bardzo nie próbuje. Albo jak próbuje, to od razu się wkurza i muszę jej pomagać. Ostatnie dni są dość marudne, nie chce za bardzo leżeć na macie. Najlepiej na rączkach u mamy albo u taty. Ja się tak nie daję, ale tato nosi księżniczkę i tańczy z nią :p
Jakbym o mojej czytała... Mi to pachnie skokiem 🤣...
Mi mąż sam zrobił sesje brzuszkową, tydzień przed porodem :D
Ja ostatnią robiłam 3 tyg przed porodem. A 2 tygodnie przed terminem nam morzem byłam i tam jeszcze chciałam sobie zrobić, ale mój mąż powiedział, że będzie za zimno na tiule 🤣... bo w takim czymś planowałam ;)..

@maszak a czemu druga ciaza była szokiem? 🙂
Ja też bardzo lubiłam być w ciąży, powtórki nie planuję ale jak już miłości minęły to było mi przyjemnie, nawet pomimo diety

@maszak a czemu druga ciaza była szokiem? 🙂
Ja też bardzo lubiłam być w ciąży, powtórki nie planuję ale jak już miłości minęły to było mi przyjemnie, nawet pomimo diety
Chyba dlatego, że się nie spodziewałam... o pierwszą ciążę starałam się kilka miesięcy (I nie sądziłam, że może być to takie łatwe ;)).

reklama
Do góry