reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamy 2022

@maszak wspomniałaś o sesji zdjeciowej w ciąży zrobiliśmy sobie z mężem sami wyszliśmy na podwórko do ogródka i pare zdjęć pstryknelismy 😉 ❤️
Takiej profesjonalnej sesji nie mieliśmy ale mimo wszystko ładnie zdjęcia wyszły ❤️
Mi mąż sam zrobił sesje brzuszkową, tydzień przed porodem :D

reklama
😆😆Żebyś wiedziała. Nie wiem czy to tylko moja córka (przecież jest wyjątkowa i jedyna w swoim rodzaju 😁), ale ona tak się nie raz zachowuje jakby rozumiała wszystko co się do niej mówi. A przez jej gabaryty mam wrażenie, że jest starsza (tyle że umiejętności ma na swój wiek).
Jadłam obiad i tak mnie śledziła wzrokiem szczegółowo co łyżką robię. Wyjaśniałam co jem, a ona miała minę jakby mówiła: daj spokój, wiem co robisz, też tak chcę!

Btw córka szwagierki, 6-latka, pytała ile kuzynka ma lat. Mama jej: 4 miesiące. Ona: czyli ma 0 lat?
A jak usłyszała, że kuzynka pojawi się u babci, to zrobiła dla niej zaproszenie na cyt. Fajną imprezkę u babci, popsikała perfumami jakimiś nawet!😍 chyba potem była rozczarowana, że kuzynka mała i śpi...

Zgadza sie to spojrzenie mówi samo za siebie 😂 już taka dorosła ale jeszcze pampersa trzeba zmieniać 😂 i mleczko dać.

Ostatecznie łaskawca zrobił mamusi przyjemność i sam się przeturlał na boczek kilka razy 😁

Nasza miała faze przekręcania się i co ? I jej to minęło 🤪 przekręca się/ obraca ale najchętniej rano później już nie tak koniecznie 🤪 za to teraz ma faze podnoszenia główki tzw jakby chciała się podnieść.
Dzisiaj dzień gadania ale tak jej się wyrobił głosik że to coś pięknego ❤️

Właśnie u taty jest a ja leze w wannie 😂😁
Chwila dla mnie ❤️

Szkoda, że nie masz patentów na to gryzienie. Dzisiaj póki co spokój, ale jak sobie przypomnę to aż się boję.

Jakie to było dla ciebie uczucie bycia kolejny raz w ciąży? Czy to może nadal jakoś ekscytować?

My mieliśmy sesję na zasadzie koleżanka, która lubi robić zdjęcia i ma dobry sprzęt zrobiła nam na spacerze w parku. Na luzie itd. Nie cierpię pozowanych zdjęć. Fajna pamiątka, masz rację. Nie robiłam za to reportażu jak się zmienia brzuch.
Prosiłam męża aby mi zrobił zdjęcia w stylu jak Demi Moore była w ciąży, ale nie chciał 😉

A tyle czasu minęło i ja nadal nie dowierzam, że ona wyszła z mojego brzucha!
No jedyny patent to mówię ała i jeśli zagryzie z uśmiechem na twarzy 🤣🤣🤣 to wkładam palca do buzi I otwieram buźkę.
Jakie to uczucie kolejna ciąża, chyba największym szokiem była dla mnie druga ;). Ale cudownie jest być kolejny raz w ciąży. Ja w sumie mogłabym być cały czas 🤣😂... bo żadnych dolegliwości nie miałam. Może końcówka najgorsza jak ciężko, ale każda fasolkę kochałam od razu i cieszę się, że nie doświadczyłam straty(bo ja bym rozpamiętywała bardzo).
A sesja że spaceru bosko.. moje w większości są naturalne czyli niepozowane... część jest pozowana, ale ja rzadko patrzę w obiektyw, bo na moich fotografiach musisz czuć/widzieć emocje ... czy to uśmiech, wzruszenie, radość, zamyślenie itp... dla dziadków niestety pozowane i patrzenie prosto w obiektyw musi być ;). U mnie robił mąż i córy ;)...
Moja też jest małą leniuszką ostatnio. Ze 2 tygodnie temu obróciła się sama 2 razy na brzuch i od tej pory cisza, nawet za bardzo nie próbuje. Albo jak próbuje, to od razu się wkurza i muszę jej pomagać. Ostatnie dni są dość marudne, nie chce za bardzo leżeć na macie. Najlepiej na rączkach u mamy albo u taty. Ja się tak nie daję, ale tato nosi księżniczkę i tańczy z nią :p
Jakbym o mojej czytała... Mi to pachnie skokiem 🤣...
Mi mąż sam zrobił sesje brzuszkową, tydzień przed porodem :D
Ja ostatnią robiłam 3 tyg przed porodem. A 2 tygodnie przed terminem nam morzem byłam i tam jeszcze chciałam sobie zrobić, ale mój mąż powiedział, że będzie za zimno na tiule 🤣... bo w takim czymś planowałam ;)..

@maszak a czemu druga ciaza była szokiem? 🙂
Ja też bardzo lubiłam być w ciąży, powtórki nie planuję ale jak już miłości minęły to było mi przyjemnie, nawet pomimo diety

@maszak a czemu druga ciaza była szokiem? 🙂
Ja też bardzo lubiłam być w ciąży, powtórki nie planuję ale jak już miłości minęły to było mi przyjemnie, nawet pomimo diety
Chyba dlatego, że się nie spodziewałam... o pierwszą ciążę starałam się kilka miesięcy (I nie sądziłam, że może być to takie łatwe ;)).

reklama
Do góry